Raskausviikko 32

Viime viikolla lapsi huolehti ravinnonsaannistani ja nyt tällä viikolla (raskausviikko 32) hän kysyy, milloin kuolen. Koska jalkani näyttävät kuulemma ihan yhtä sinisiltä kuin Islannin-mummon. Se on jo sikavanha. Kiitän suorapuheisuudesta ja vakuutan, että en ole kuolemassa vielä pitkään aikaan.
Raskausviikko 32 joten yläpääni saa edustaa.
Oikea jalka näyttää kaamealta. Nilkasta polveen turvonneen säären sisäsyrjä on täynnä violetteja verenpurkautumia, joita siniset mustelmannäköiset kivasti rytmittävät. Lopputulos näyttää ihan kieroon menneiltä led-jouluvaloilta. Jalkaan polvesta ylöspäin ilmaantuu paksuja rusinoita, jos seison minuutin. Kun nostan jalan vaaka-asentoon, rusinat tasoittuvat. Tuntuu kuin taistelisin aikaa vastaan: kehittyykö jalkaan kahdeksassa kuukaudessa isot rypäleet vai pysyvätkö suoneni kasassa vielä seuraavat kahdeksan viikkoa.
Kerron esikoiselle, että tässä on kyse suonikohjuista, joita joskus tulee, kun on raskaana. Että ne häipyvät sitten kun vauva on syntynyt.
No okei. Maha näkyköön, mutta ei enempää.
Mutta entä jos ne eivät lähde?
Voi tyttäreni, sitähän minäkin tässä mietin. Laserhoito, leikkaus, uudet jalat?! I dunno.

10 Comments

 • Anonyymi

  Oletko kokeillut jalkoihin tukisukkia? Suosittelen lämpimästi – uskon että estin omat toisen raskauden kohjuni tuolla toimenpiteellä. Helpottavat joka tapauksessa loppuraskauttasi. Minulla sukat auttoivat myös siihen että veri pysyi päässä – mulla oli alhainen verenpaine koko raskauden ajan…

 • Riikka

  Mä oon saanut kanssa aika suorasukaisia kommentteja lapsiltani, näyttää kuulemma kuin jalassa olisi ällöttäviä sinisiä matoja. Toinen poikani ihan värisi inhotuksesta kun huomasi jalkani suihkussa, hyvä ettei oksentanut. Sama jännitys täällä päällä, lähteeköhän ne pois kun vauvakin? Mulla ainakin tukisukat auttanut sikäli että kun kohjut ilmestyi ja aloin pitää sukkaa, ei ne ole pahemmaksi muuttuneet. Ja nyt olen jo viikolla 37 joten kuvittelisin että ei pahenekaan.

 • Anonyymi

  Mulla tuli raskausaikana oikeaan sääreen parin sentin pätkä näkyvää suonikohjua, josta skitsosin jo silloin. Mies väitti että kuvittelen koko jutun. Neljässä vuodessa se on kirinyt koko pohkeen ympäri, pahimmillaan jo muutamaankiin kertaan. En ala. Välillä suunnittelen tatuointia jolla peittäisin suonikohjut 😀

  -sup

 • Lotta

  Mä kerron sulle marraskuun lopulla, minkälainen hinta/laatu suhde siinä teidän kulmilla on laserissa. Voin näyttää sulle ennen ja jälkeen tilanteen 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *