Raskausviikko 28

Vuorossa vuoden odotetuimmat työviikot eli ratsastus- ja vaellusmatka Pohjois-Islantiin. Tämän viikon aikana konkretisoituu se ainoa este, jonka alkuvaiheen ongelmia lukuunottamatta paksuilu on tähän mennessä liikkumiselleni asettanut: en pääse mukaan ratsastuslenkeille. Pahuksen pahus. Se harmittaa paljon.

Haistelen nahan tuoksua satulahuoneessa, katselen kaihoten turparemmiriviestöä tallin seinällä ja yritän muistuttaa itselleni, että vuosi menee nopeasti. Ensi vuonna pääsen taas tölttäämään ja laukkaamaan pitkin merenrantoja ja islantilaisia vuoristopolkuja. Eihän vuosi ole kuin 360 päivää…

Hevostilan omistaja kertoi minulle ratsastaneensa raskaana olleessaan kuudennelle kuukaudelle asti. Tiedän tyyppejä, jotka ovat lopettaneet 25. raskausviikolla. Osa on jatkanut vieläkin pidemmälle.

Koska putoamisriski on aina olemassa, en lähde kokeilemaan onneani. Eikä putoaminen ole ainoa huolenaihe. Vaikka en tippuisikaan, aiheuttaa jo pelkkä puolen tunnin välein vessassa käyminen tiettyjä hankaluuksia viiden tunnin mittaisella maastovaelluksella. Sitten on vielä se tärinä. Tasaisen töltin kyydissä ratsastusmatkailu on mukavaa, mutta kaikilla issikoilla töltti ei ole yhtä pehmeää eivätkä kaikki issikat mene kunnolla tölttiä.  Koska persaukseni on hellänä jo tavallisesta toimistolla istumisesta, en halua edes kokeilla, miltä tuntuisi viisi tuntia vatkausta.

Jään siis tallin pihalle seisoskelemaan, kun ryhmä ratsukkoja ottaa suunnan kohti seikkailua. Muiden käyskennellessä upeissa vuonomaisemissa minä lakaisen hevosenpaskaa pihalla, saan pari monotusta sikiöltä alavatsaan ja harjaan muutaman pollen puhtaaksi. Onhan tämä oleilu melkein yhtä kivaa kuin ratsastaminen.

Mistä harrastuksista te olette joutuneet raskauden myötä luopumaan?

7 Comments

 • Anonyymi

  Thainyrkkeily piti lopettaa joskus marras/joulukuun aikoihin, laskettuaika oli helmikuun puolivälissä. Viikoista en silloinkaan tiennyt missä mennään 😀 Potkiminen ei enää onnistunut kasvavan mahan kanssa. Nyrkkeilemässä taisin käydä vielä tammikuun alussa mutta tahti ei enää päätä huimannut… Tyyppi ei tykännyt sykkeen noususta vaan alko potkia takasin.

  -Sup

  • Satu Rämö

   No aika pitkälle kuitenkin jatkoit! Eiks thainyrkkeilyssä ole aika paljon potkuja, mut pystyyhän niitäkin treenikaveri lataamaan esim. jalkoihin kun tietää että toinen on paksuna.

 • Anonyymi

  Aerobic piti lopettaa marras-joulukuun vaihteessa, kun la oli maaliskuun puoli välissä. Ei vaan enää pysynyt tahdissa mukana ja jälkeenpäin tuli paljon harjoitussupistuksia. Koiralenkit jatkuivat ihan viimeiseen asti ja ne jopa pitenivät viimeisinä kuukausina.

  • Satu Rämö

   Ja aerobicissa on niita hyppyjä – tai mä oon ainakin huomannut että kaikenlaiset hypyt ei enää luonnistu. Oon joutunut aika paljon muokkaamaan crossfit-treenejä, kun en pysty tekemään mitään muita loikkia kuin toooosi rauhallista hyppynaruhyppelyä.

 • Satu

  Mulla jäi hölkkääminen pois todella aikaisessa vaiheessa ja lopulta jo ensimmäisen kolmanneksen jälkeen jäi pois jopa reippaat kävelylenkit varhaisten liitoskipujen takia. Jo n. 16 raskausviikolla en pysynyt miesystäväni TAVALLISESSA kävelyvauhdissa mukana. Nyt kun syntymästä on kulunut syntymästä pari kuukautta, oon yrittäny saada tätä kanki-kroppaa edes vähän notkistettua, yh!

  • Satu Rämö

   Voi miten harmi! Raskauksen vaikutukset kehoon on niin yksilöllisiä – moni kaverini on joutunut saikulle jo aika varhaisessa vaiheessa, kun alapää ei vaan kestänyt missään asennossa toimistotyöskentelyä. Tsemppiä!

 • Anonyymi

  Mä lopetin jumpat huhtikuun lopussa. La nyt puolessa kuussa. "Reippaita" kävelyitä ja pyöräilyä oon vaan sen jälkeen tehnyt. Ihanaa päästä pian taas kunnon kuntoilun pariin.

  Pari vuotta niin raaskin varmasti jättää sen tulevan parivuotiaankin viikoksi. Odottelen siis minkälaisen luonto/sportti/hevostelureissun saat silloin kasaan. Miehellekin jo mainitsin suunnitelmastani. 🙂

  Sylvia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *