Lippu pusuloungeen

Mitä sitä kursailemaan, meillä on erinomainen parisuhde. Syitä siihen on useita, mutta näin äkkiseltään tulee muutama asia mieleen. Ensinnäkin meillä on yhteensä takana niin monta niin huonoa suhdetta, että molemmat tiesivät alusta asti, mitä ainakaan emme parisuhteelta halua. Toisekseen, olemme tehneet alusta asti asioita yhteisestä sopimuksesta oman pään mukaan. Onneksi suunta, jonne tykkäämme mennä, on useimmiten sama. Kolmanneksi; olemme hylänneet niin sanotut totutut pakettiratkaisut, jos ne eivät tunnu meistä hyviltä.

Yksi tällaisia juttuja on häämatka: teimme sen erikseen. Kun tuore aviomies lähti häiden jälkeen kiipeilemään kaverinsa kanssa Pohjois-Norjaan, minä jäin kotiin pienen lapsen kanssa. Siis häämatkalle (tästä on saatu niin monet naurut…). Vaikka häämatkamme nyt ei ollut sieltä kaikkein perinteisimmästä päästä, kirjoitin silti honeymoon-kohteista jutun Imagen matkapalstalle:

Melkein puolet suomalaisista avioliitosta solmitaan kesällä.
Mutta minne heinäkuun helteillä lähdetään häämatkalle? Onneksi romanttisia
pusulomia voi viettää muuallakin kuin Balilla ja Malediiveilla.
Kuten vaikka jurtassa Hollannin rannoilla!
Retkeilyromantiikka huokuva Texelin saari löytyy Hollannin pohjoispuolelta
vartin lauttamatkan päässä mantereelta. Saaren jurttakylän hämyisiin majoihin tunnelmaa tuovat puulämmitteiset kamiinat ja lampaantaljat.
Maalliset tarpeet tyydyttyvät viereisessä
pikkukaupungissa.
Perinteiselle rantalomalle kannattaa mennä Länsi-Kreetan
pikkukyliin. Sieltä löytyvät Kreikan ja luultavasti koko Euroopan upeimmat
hiekkarannat. Falasarnan, Baloksen ja Elafonissin pitkillä biitseillä hiekka on
valkoista ja meri turkoosinsininen kuin Tyynellämerellä konsanaan. Yövy merenrantakylä
Kissamoksessa tai Elafonissin simppeleissä rantahotelleissa.
Pusumaja Ruotsissa. Maan vanhin vuoristohotelli Fjällnes
sijaitsee lähellä Norjan rajaa Tänndalen kylässä. Täällä Ruotsin hiljaisella
ylängöllä luksushotellin suojissa voitte keskittyä tuijottelemaan vain
toisianne.
Unohda Rooma ja Venetsia ja mene Toscanan Sienaan.
Pikkukaupungin kapeilta kaduilta ja keskiaikaisten sisäpihojen suojista löytyy erinomaisia
pussailunurkkauksia. Sienasta voi tehdä retkiä Toscanan viinitiloille tai pyrähtää
Cinque Terren merenrantakyliin.
Kaukomatkasta haaveilevien vaihtoehto on Colorado. Keskellä
sykähdyttäviä vuoristomaisemia sijaitseva Dunton Hot Springs on erikoistunut korkeatasoiseen erämaamatkailuun. Vaeltamisen, maastopyöräilyn
ja perhokalastuksen lisäksi rentoudu spa-hoidossa tai pulahda alueen lukuisiin
lämpimiin luonnonlähteisiin.
Viimeisenä oma suosikkini: Skotlannin Ylämaat. Ottaisin
tukikohdaksi
turvekattoiset talotInvernessin kaupungin kupeesta. Päivät kuluisivat nummilla käyskennellen,
illaksi voisi sulkeutua hirsimökkiin, jossa odottaisi etukäteen tilattu ateria jälkiruokineen
ja viinipulloineen.
Listatkaahan omat romanttisimmat lomakohteenne. Naimisiinmenostamme on nimittäin nyt viisi vuotta, joten voisimme kohta puoliin varata sen yhteisen häämatkan. (Mutta vasta sitten kun saan nauttia enemmän kuin suullisen jäähdytettyä skumppaa, kun lapset voi jättää anopin luo hoitoon ja kun olemme tehneet sen roadtripin. Vuonna 2017, ehkäpä?) 

Pidän Imagessa matkapalstaa. Tämä juttu on osittain julkaistu aikaisemmin numerossa 4/2015. Kaikki Imagessa julkaistut matkajuttuni tulevat myös tänne blogin puolelle. Tägään ne tunnisteella Imagen matkajutut.

17 Comments

 • Anonyymi

  Mä tahtoisin jonkun vilpoisan ilmaston aktiivisuusloman. Juurikin joku Skotlanti, Islanti, Lappi, miksei Kanadakin. Ahdistaa ajatuskin jostain hikihellepaikasta, missä ei huvita koskea edes itsään, saati jotakuta toista. 😀

  Ei silti, ennen häämatkaa olisi kai hyvä hankkia sellainen jonka kanssa sinne lähtee. 🙂

  -A

 • Eedith

  Meidän häämatkasta on aikaa 6,5 vuotta ja silloin toteutui reissu, josta olin haaveillut 7 -vuotiaasta asti. Me suuntasimme nimittäin helmikuiseen Reykjavikiin! 😀 Viiden yön reissun aikana ehti hyvin tutustua paikkoihin, ajella vuokra-autolla vähän kauemmaksikin ja rentoutua kaikesta edeltäneestä häähössötyksestä. Hyvä valinta meille, joita rantalomat eivät juurikaan kiinnosta. Kiinnostaisi joskus palata takaisin kesäaikaan ja tehdä lasten kanssa kunnon road trip. Ehkä sitten, kun lapsetkin ovat vähän isompia 🙂

 • Leela

  New York oli meidän häämatkakohde <3

  Ikimuistoinen reissu olikin, saatiin nimittäin jännätä yhtä pientä tulivuoren purkausta ja tuhkaa että päästäänkö kotiin (päästiin, vain yksi lento alkuperäistä myöhemmin, eli turhaan jännättiin).

  • Satu Rämö

   New York on kyllä myös ihana – niin paljon ihania ravintoloita, baareja ja kulttuurikokemuksia. Se on niin mielentila, vaikea verrata mihinkään muuhun kaupunkiin.

 • Ulrika Rowan

  Me tehtiin miehen kanssa häämatka vasta 3 vuotta naimisiin menon jälkeen. Vietettiin pitkä viikonloppu Reykjavikissa. Kolmas reissu Islantiin tiedossa 2017, silloin meillä tulee 10 vuotta yhdessä oloa täyteen…mainio keino juhlistaa tapahtumaa! 🙂

 • Hippunen

  Meidän häämatka 12 vuotta sitten oli patikointi/pyöräily/ratsastus-reissu Islantiin 🙂 Edelleen päädyttäisiin johonkin vastaavanlaiseen eli ei mitään tajuttomia helteitä, mutta luonnossaliikkumismahdollisuuksia pitäisi olla.

 • Rokkimamma

  20 vuotta sitten tammikuussa olimme häämatkalla Levillä. Tammikuussa ei paljon ruuhkaa ollut, rinteet tyhjinä ja erinomaisessa kunnossa.

  Lennettiin ensin hääpäivän iltana Helsingistä Rovaniemelle, jossa oltiin ensimmäinen yö hotellissa ja aamulla jatkettiin matkaa Leville postibussilla.
  Oli muuten paikallisilla ihmettelemistä kun purjehdimme paikalliseen yökerhoon häätamineissamme…=)

  Levillä sitten viikko laskettelua, syömistä, juomista, saunomista jne…
  Majoituttiin Levihotellin sviittiin joka sen aikaisen mittapuun mukaan oli hieno. Tilaakin oli reilusti enemmän kuin normi huoneessa(noin 3-4 kertaa isompi huoneisto). Totesimme että sviitin sauna ja kh oli saman kokoinen kuin normi huone … 😉

  Paikka lienee muuttunut sen jälkeen kovasti, mutta silti suosittelen Lappia talvihäitä viettäville.

 • Jenni

  Olin ensin ihan innoissani, että jes, Colorado-vinkkejä! …kunnes huomasin, että joo-o, yli tonnin yö. 😀 Aina vähän ihmetyttää, että mitä ihmeellistä voi noin kalliissa mökissä olla, kun tosi kivoja mökkejä poreammeilla ja vuoristonäkymillä saa jo satasella. Päätellen siitä, että noilla näyttäisi keskellä kauneinta kesää viikonloppuna olevan lähes kaikki mökit vapaina, joku muukin on jäänyt ihmettelemään samaa.

  • Satu Rämö

   Coloradosta löytyy saletisti paljon muitakin majoitusvaihtoehtoja. Se on varmasti yksi kauneimpia osavaltioita Jenkeissä, jos sydän sykkii vuoristoille… Täytyykin joskus perehtyä myös niihin lompsaystävällisempiin vaihtoehtoihin 🙂

   Dunton nyt on sellainen luksusvaihtoehto, jossa vuorokausihinta on tosi korkea. Vähän sama kuin Levin luksusiglut – vuorokausihinta tuhannen euron pintaan, mutta muitakin nastoja mutta ei ihan niin överiluksusta saa rutkasti halvemmalla…

   Tietysti sekin on tosi yksilöllistä, mitä ihmiset pitävät luksuksena. Mulle jollain sohvan pintamateriaalilla ei ole mitään väliä, mutta jotkut ovat valmiita maksamaan jostain käsinsilitellyn lehmäntaljan tunnusta ihoilla rutkasti rahaa. Duntonissa luksuksen tekee uniikki sijainti (vanha ja autio kaivoskaupunki), palvelut (vuorokausihintaan kuuluvat kaikki ateriat juomineen ja joihinkin paketteihin lentokenttätransut, teeseremoniat jne).

 • Leena

  Me teimme myös ei niin perinteisen häämatkan. Lensimme Buenos Airesiin, sieltä sitten Mendozaan viinejä maistelemaan. Mendozasta autolla kohti pohjoista ja omatoiminen Andien ylitys Chileen Atacaman autiomaahan. Sitten käväisy Iguazun putouksilla. Loman lopulla laivalla Uruquaihin ja aivan lopuksi Punta del Este – eteläamerikkalaisten Ranskan Riviera. Lennot ja osa yöpymisistä oli varattu etukäteen, loput paikanpäällä. Varsin vaastavaa, kun emme puhu espanjaa ja englantia ei puhunut kukaan Uruguaita lukuunottamatta. Olemme vieläkin aviossa!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *