Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lettukakku – kesän helpoin synttärikakku

Tämä kakku jos joku on merkittävä innovaatio. Se yhdistää yksinkertaisen, tutun ja helpon. Silti lopputulos on päräyttävä ja täysin uniikki. Saanko siis esitellä: lettukakku!

Anoppi oli luvannut tehdä kakun lapsen serkulle, joka täytti tänään vuosia. Serkku – kuten useimmat lapset – rakastaa lettuja.
Ohje on pomminvarma. Letut on helppo tehdä. (Jos ei jaksa paistaa, lettuja voi ostaa valmiinakin). Valmiit letut asetellaan pinoon kukan keskiosaksi. Sitten kääritään muutama lettu rullalle ja tehdään niistä kukalle lehdet ja varsi. Koristeeksi viinirypäleitä ja kermavaahtoa. Edullista, nopeaa ja niin nerokasta!

9 Comments

 • Anonyymi

  Viirussa ja Pesosessakin syödään lettukakkuja! Muttei kyllä noin innovatiivisia! Hieno!!

 • Joola

  Mäkin täytin just kuus lettukakun kera. Tai siis se "just" oli 32 vuotta sitten, mutta muistan kirkkaasti, että toivoin juuri lettukakkua ja sellaisen äiti teki. Juhlittiin naapurinlasten kanssa. Tais sokeri vähän narskua hampaissa, niin kuin aina lapsuuden letuissa. Onnea!

 • Anonyymi

  Syödäänkö tätä lettu kerrallaan vai kuin leikattaisiin täytekakkua? Jos kuin täytekakkua, niin väliinhän vois laittaa hilloa yms

 • Satu Rämö

  Voishan sitä täykkärinäkin syödä… Täytettä vain lettujen väliin. Nuo kersat halusivat syödä "lehti kerrallaan", eli sormin. Kukin laittoi mielensä mukaan kermavaahtoa ja hilloa. Oli kyllä sikahyvää 😀

 • Kettu

  Mä tein just "muuten vaan" (lapset tuli parin viikon äitiajan jälkeen takas meille) vohvelikakun. Eli kasasin vaan hirveän läjän vohveleita, väliin mansikanpaloja, pensasmustikoita (yäk, oli pahoja) ja vaahtoa. Oli se kuulemma hyvää kunhan siitä tyhmästä itkupotkuraivarista selvittiin.

 • Villis / Villasukka kirjahyllyssä

  Meillä seiskaveen synttäreillä oli lättykakku (lätty-kermavaahto-mustikka-lätty-vadelmahillo -kerroksittain), mutta yllättäen ei ollut menestys. Ehkä olisi pitänyt tarjota lätty kerrallaan, minä leikkasin kuten kakkua, mikä oli ehkä muksuista liian epäilyttävää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *