Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kouvolan paras kahvila

Kolmen viikon Suomi-lomamme vetelee viimeisiään. Kuten meillä on ollut menneinäkin kesinä tapana, olemme viettäneet viimeiset lomapäivät vanhoilla kotihuudeilla Helsingissä. Muutoin loma vierähti pääosin mutsin kotiseuduilla Kouvolassa.

Rehellisyyden nimissä on todettava, että Kouvola ei ole kaupunki kauneimmasta päästä. Kun Anjalan suunnalta ajaa kohti Kouvolaa ja vahingossa katsoo kaupunkiin päin, tuntuu lähes pahalta. Kömpelöt betonimöhkäleet nousevat keskeltä suomalaista kesäpeltomaisemaa niin että silmiin sattuu. Au-au.

Mutta mutta. Jos arkkitehtuurin voi ohittaa eikä anna kaupunkisuunnittelun vaivata päätä, Kouvolassa on yllättävän paljon tekemistä ainakin näin lomailevan lapsiperheen näkökulmasta. Tykkimäellä kävimme kahdesti (Valeäiti tiivisti hyvin Tykkimäen hyvät puolet), Aquaparkin viereinen ilmainen ranta on erinomainen, kaupunginkirjasto on iso, keskustan kirppiksiltä tekee edullisia lastenvaatelöytöjä, torikahvila on kesäisin aina auki ja junalla pääsee nopeasti reissun päälle.

Ja jos Kouvolan keskustassa haluaa syödä jotain, on yksi paikka ylitse muiden: vuosien takainen suosikkimme Cafe Galerie.  Päivittäin vaihtuva lounas on erinomainen ja edullinen (keitto- tai salaattibuffet alle kympin, koko lounasbuffet reilun kympin). Lapset maksavat koko tarjoilusta euron per ikävuosi. Eipä ole tullut toista ravintolaa vastaan, jossa olen saanut lapselle viidellä eurolla monipuolisen ja herkullisen aterian. Sitä paitsi kaikkiin lounaisiin kuuluu ruoan lisäksi kaffet jälkiruokineen.

Kannattaa tänne pullakahvillekin poiketa: vitriinissä on esillä jos jonkinlaista pullaa ja kakkua kohtuuhinnoilla ja halukkaille löytyy aina myös gluteenittomat ja laktoosittomat vaihtoehdot. Voi taivas, miten paljon olisin halunnut upottaa hampaani Dallas-pulliin, mutta voitin mielihaluni järjellä: olinhan syönyt jo jälkkäriksi kolme kulhollista omena-kaurapaistosta vanilijakastikkeella.

Pikkukaupunkien ravintola- ja kahvilatarjonta on usein todella rajallista. Siksi on tosi hauska huomata, että Kouvolankin kokoisesta kaupungista löytyy näin kiva paikka. Jos liikutte huudeilla, niin poiketkaahan ihmeessä. Galerie löytyy ihan siitä keskustasta Koulukadulta, reilun minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta ja kävelykadulta.

10 Comments

 • Aino

  Miten en oo ikinä eksynyt tuohon kahvilaan, vaikka kolme vuotta kuljin sen ohi kouluun joka päivä. Tuon kun olisin tiennyt kun olin lukiossa oltaisiin varmaan lusmuttu siellä kaikki hyppytunnit.Meidän suosikkipaikka oli yksi kahvila kauppakeskus Manskissa. Sieltä sai ihania ja törkeän isoja kakkupaloja, mutta kahvila lopetettiin samoihin aikoihin kun koulu paloi.
  Nyt on melkein ikävä Kouvolaa ja lukiota ja kaikkea. Snif.

  • Satu Rämö

   Mä en muuten yhtäön tiedä miten kauan tämä kahvila-ravintola on ollut tässä. Itse käytiin ekaa kertaa muutama vuosi sitten kun Kouvolasta tuli mutsin kotipaikan kautta kesäkohde

 • Anonyymi

  Tämä paikka onkin jäänyt kokeilematta – kiitos vinkistä! Sentään vietän ison osan vapaa-ajastani Kouvolassa – olenhan sieltä kotoisin alunperin.
  Kouvola on tosiaan itse asiassa hyvä mesta ns. julkisuuskuvasta huolimatta, ja listasi Kouvolan hyvistä puolista oli kyllä -sori vaan – törkeän lyhyt.Tässä ei-edes-kattava lisäys…
  Kouvolassa on Repovesi, Etelä-Suomen ehdottomasti paras kansallispuisto ja vaelluskohde, jossa pitkän viikonlopun saa patikoiden vietettyä ihanissa maisemissa helposti. Myös lyhyitä lapsiystävällisiä reittejä.
  Kouvolassa on festareita kesäisin – ja vähän erilaisia Pioneerifestarit, Jättömaafestarit, Koivusaarirock, Werlan aika keskiaikafestarit jne. Ei tietenkään mitään provinssin luokkaa mutta huipputunnelmaisia sen sijaan.
  Kouvolassa on hulppea ja hyvätasoinen kesäteatteritarjonta ympäri kaupunkia, kirsikkana kakun päällä Korvenkylän kesäteatteri, joka harrastelijavoimin tekee täysille katsomoille laadukasta musateatteria.
  Kouvolassa on myös muitakin hyviä lounasmestoja ja kahviloita kuin tuo mainitsemasi esim Virtakiven kahvila (mieletön joenrantamiljöö) ja Voikkaan Klubi (jossa todella aidosti hyvää lounasruokaa upeassa talossa, paperitehtaan johtajien entinen "Klubi" jonne duunareilla ei ollut mitään asiaa).
  Kouvolassa on myös Werla, Unescon maailman perintökohde, jossa hienolla paikalla hieno pahvitehdasmuseo, jonka viimeiset työntekijät ajoivat alas eläkeiän ylitettyään vuosikymmeniä sitten. Myös muuta katsottavaa.
  Listaahan voisi jatkaa ja jatkaa. AMK upealla paikalla sata vuotta vanhalla, entiselle kasarmialueella, hieno uimahalli isolla ulkoaltaalla ja picnicalueella ihan Kouvolan keskustassa, lähellä loistava frisbee golfrata, satoja kilometrejä erityyppisiä ja hoidettuja hiihtolatuja talvisin jne. jne.
  Tv. lomakouvolainen – toinen Satu

  • Satu Rämö

   Kiitos!! Muistiin ensi kertaa varten 🙂 Repovesi onkin jo tuttu ja tosiaan ihan mahtava. En vaan muistanut sen olevan Kouvolaa kun ajomatkaa on kuitenkin vajaa tunti. Pioneerifestareilla oltiin muuten tänä kesänä katsomassa Apulantaa (oon ollut fani ekasta ep:stä asti mutta vasta nyt näin böndin livenä…).

 • Anonyymi

  Siinä on muuten hieno keskuspuisto vieressä, siellä voi bongata kouvolan kulttuurielämää jos jonkinlaista = )

 • Kuka siellä?

  Kiitos vinkistä! Kaksivuotias suursyömärimme lounastaa siis kahdella eurollako?! :O OMG, miksi söisimme enää kotona. Tosiaan tää Kouvostoliitto ei oo hullumpi kun muistaa pitää välillä silmät kii 😀 Lapsille on (yllättävän) paljon tekemistä, listoilta taisi uupua ainakin keskustan ilmainen liikennepuisto, viihtyy vähän isommatkin lapset. Kivaa, lisää Kouvola-päivityksiä! -Turusta Kouvolaan keväällä kotiutuneet

 • Terhi

  Kiitos kirjastasi, jonka luin eilen illalla urakalla loppuun pikalainana ja tyttäreni palautti sen tänään, mihinkäs muualle kuin Kouvolan kaupungin kirjastoon:) ja olisikohan jo aika kahvikupposelle eikä vain tiirailla ikkunoista iltasin kun ovet suljettu.

 • Teje

  Hei! Just loysin blogisi – ihanaa! Asun Kreikassa mutta olen Kouvolasta joten Suomiloma menee siella. Miten tama kahvila on onnistunut piiloutumaan niin etten ole ikina nahnyt tai kuullut?! Kiitos vinkista! x Teje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *