Raskausviikko 25

Tämä on ihan tavallinen viikko. Huomaan kyllä, että olen raskaana, mutta kehossa ei tapahdu mitään uutta. Kiroilen suonikohjuja ja vedän aamuisin jalkaani lentosukat. Tällä viikolla käyn äitiysneuvolassa mittaamassa verenpaineet, kusaisemassa tikkuun ja antamassa verinäytteen. Lapsella on vapaapäivä päiväkodista, joten hän kulkee mukanamme. Kätilö kehottaa lasta tulemaan mukaan vastaanottohuoneeseen, että hänkin pääsee kuuntelemaan sikiön sydänääniä. 

Teknojytää muistuttavaa läpätystä kuunnellessa lapselle konkretisoituu, että mahassa todella on joku. ”Eikö sitä satu tuossa metelissä korviin”, hän ihmettelee. Hyvä kysymys!

Tällä viikolla pätkis oppi pyöräilemään. (Opetuksen hoiti puoliso, sillä itse en enää kyennyt juoksemaan rinnalla.)
Mikäs tässä muuten ollessa. Kevät tulee ja kukat kukkii.

3 Comments

 • Heli

  Oon niin fani sun muksulle! Se uskaltaa ja seikkailee! Ja on niin söpis! Mua yritettiin koko amk (5v) ajan saada mua kiipeileen. Ihan normiaseiniä.mut se pelko epäonnistumisesta ja käsivoimista ja omasts itsestä lopulta päätti että ei. Harmi olis kiva kokeilla. Ja kaikessa sama. Entä jos en onnistu. Sun pitäs laittaa inspiroivia kuvia ja tekstejä sun lapsesta. Auttaa muaki 😀

  • Satu Rämö

   Kiitos, Heli – välitän terveiset 🙂
   Paljosta tuon lapsen seikkailuhalua on kiittäminen puolisoa. Mä olen nimittäin kaikissa ulkohommissa vähän nössö ja viimeisen päälle varo-varo-varo-tyyppiä, joten ihan hyvä että meistä toinen on vähän hurjapäisempi.

 • Heli

  Oon niin fani sun muksulle! Se uskaltaa ja seikkailee! Ja on niin söpis! Mua yritettiin koko amk (5v) ajan saada mua kiipeileen. Ihan normiaseiniä.mut se pelko epäonnistumisesta ja käsivoimista ja omasts itsestä lopulta päätti että ei. Harmi olis kiva kokeilla. Ja kaikessa sama. Entä jos en onnistu. Sun pitäs laittaa inspiroivia kuvia ja tekstejä sun lapsesta. Auttaa muaki 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *