Raskausviikko 12

Muistatteko, kun tein sen hiihtovaelluksen helmikuussa? Noh, olin silloin raskausviikolla 12. Tai siis luulin, että olin viikolla kuusi ja risat. Ajattelin, että sikiöhän on vielä tooosi toosi pieni, ei sitä minun liikkumiset paljoa tässä kohtaa kiinnosta. Oli täysi mahdottomuus epäillä raskauden olevan todellisuudessa paljon pidemmällä.

Lähden matkaan luottavaisin mielin. Mahani ei ole kasvanut vielä yhtään, hiihtohousuissa on itse asiassa jopa vähän väljää, koska olen komeasti pystynyt hillitsemään irtokarkkihimoani. En voi pahoin, eikä mahassa oikeastaan tunnu edes olevan mitään. Nukumme yöt sähköttömässä mökissä, iltaisin kylven ulkona (pakkasta jopa noin -10c) lämminvesialtaassa (vesi noin +40) ja päivisin hiihdämme pitkiä hiihtolenkkejä. Kauhusta jäykkänä opettelen ”laskettelemaan” liukkaita vuoren rinteitä alas ensimmäistä kertaa elämässä.

Jos olisin tiennyt olevani jo yli kolmannella kuukaudella olisin ehkä miettinyt tälle seikkailuretkelle lähtemistä kahdesti. Jälkeenpäin mietin monta kertaa, että onneksi en kaatunut tai onnistunut laskemaan päin laavakiveä.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:Raskausviikko 1
Raskausviikko 2

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

6 Comments

 • Ana

  Luin just sun Islantilainen voittaa aina. I-ha-na. Pelkästään tää kirja kasvattaa teidän matkailijamääriä sojona!

 • HannaH

  Tää rv-sarja on kuin jännityjatkis! Odotan aina innolla seuravaa jaksoa 🙂
  Itsekin olin hiihtovaelluksella pohjois-Norjassa rv 16. Tosin offarilaskettelu on tuttua puuhaa (ei tietenkään ikinä riskitöntä) ja yövyttiin+illallinen majatalossa. Mutta itse olin todella hyvässä hapessa koko raskauden, tuntui tuolloin että olin elämäni kunnossa. Tai sitten aika kultaa muistot…. Mutta tsemppiä nyt!

  • Satu Rämö

   Kiitti! Hyvä kuulla 🙂

   Joo mullakaan ei onneksi ollut mitään vaivoja tuolloin. Myöhemmin ajattelin hampaat kalisten just lähinnä sitä, että uuden lajin kokeileminen alkaa olla vähän riskistä puuhaa, kun raskaus on edennyt pidemmälle. Käyn vieläkin crossfitissä (nyt oon jollain viikolla 24 jos muistan oikein, heh), mutta en olisi lähtenyt aloittamaan tuotakaan lajia enää siinä kohtaa kun tikutin plussapisteitä. Mutta tuttujen harrastusten jatkaminen on mun mielestä ihan ok, ellei se nyt mitään ihan thainyrkkeilyä tai vapaaottelua ole.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *