Suomen avulla kohti uutta ylämäkeä

Suomalaisuudessa ja Suomessa on #muuten todella paljon hyviä puolia. (Tämä tiedoksi siis heille, jotka ottivat nokkiinsa priva-viestien muodossa paljon lukijiota keränneestä edellisestä postauksesta. Kerrattakoon nyt vielä: en pidä suomalaisia muita huonompina, toivon vain, että ne suomalaiset, jotka näin ajattelevat, muuttaisivat ajatteluaan.). Itse asiassa suomalaisuuden hyvät puolet ovat konkretisoituneet viime kuukausina siihen pisteeseen, että me busineskumppanit eli kaupan tytöt olemme päättäneet astua seuraavan askeleen.

Vuokrasopparin allekirjoittamisen jälkeen kävimme tunnelman mukaisessa yhteiskuvassa.
Avaamme toisen, nykyistä paljon suuremman suomalaisen kaupan Reykjavíkiin. Syy on yksinkertainen: Suomessa on niin pirusti hyviä tuotteita, joita islantilaisetkin haluavat ostaa! Tarvitaan lisää myyntitilaa. Vuokrasopimus allekirjoitettiin eilen, uusia toimittajia on kartoitettu pitkin kevättä ja Marimekon uudet mallistot ovat saaneet aikaan mukavaa säpinää.
Pohjapiirrustelua ja voisarvia.

Pidämme vanhan myymälämme Reykjavíkin keskustassa. Avaamme sille reilusti isokokoisemman kaverin Reykjavíkin suosituimpaan ostoskeskukseen Kringlaniin. Siis sinne, missä suurin osa islantilaisista tekee ostoksia. Siihen paikkaan, jossa itse en tykkää käydä, mutta nyt ei kysytäkään minun vaan suuren yleisön mielipidettä. Joskus on annettava periksi omille henkilökohtaisille mieltymyksilleen ja mennä sinne, missä asiakkaat ovat.

Tämä iso askel kauhistuttaa, jännittää ja pistelee vatsaa, mutta hyvällä tavalla. Yhteinen tunnetilamme on se, että tämä askel pitää ottaa nyt, jos sen haluaa ottaa. Excelit, budjettimme ja tilinpäätöksemme sanovat samaa. Molemmat päätöstekijät ovat yhtä tärkeitä.
Kaupanpidossa on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta onneksi enemmän ylämäkiä. Siis sellaisia ylämäkiä, joita on tehnyt mieli pinkoa korkeammalle varsinkin, kun seura jonka kanssa kiipeää, on kohdallaan.
Se on siinä!
Että tässä sitä mennään taas. Kesällä alkaa remontti, elokuussa se aukeaa. Täältä blogin puolelta voi seurata ylämäen etenemistä. Hyvä Suomi! Perkele.

32 Comments

 • Lotta

  Oi, parasta! Mä heitin ihan piruuttani tuolle Ukkokullalle eilen, kun näin teidän kuvat Kringlanista, ettäIhanat Naiset avaa kaupan varmaan sinne seuraavaksi.
  Upeeta! Edelliseen aiheeseen palaten vielä, mä koen ainakin omalla kohdalla, että myötähäpeä ja muu perisuomalainen mitättömyyden synti on laimentunut ulkkari vuosien aikana. Ja se kateusnkin, se on sitten viheliäisin tunne. Se vie ilon yrittää ja kyvyn iloita toisten onnistumisista. Ja ilo on kuitenkin ihan huippu juttu.
  On niin huippua nähdä, että suomalaisille tuotteille ja brädille on kysyntää ja ennen kaikkea ihmisiä jotka uskaltaa ja joilla on kykyä myydä sitä maailmalle.
  Nyt sitten vielä, kun ekonomina lasket nettikaupan kannattavuuden ja tuot nuo kaikki ihanat tuotteen meidän maalaisten saataville kotisohvilta.
  Ja kyllä mulla ainakin sydän vavahtaa, kun näen jotain suomalaista paikassa missä se ei ole itsestään selvää. Se Pandan lakupussi pikkukaupan hyllyllä tai lippuletka pölyisen varaston ikkunassa itärannikon pikkukylässä ja keskellä se niin kaunia siniristilippu.

 • Maarit Johanna

  Tuuletuksia ja peukut ylös täältä Sodankylästä! Onnea teille, se ei voi muuta kuin onnistua tuolla asenteella 🙂 Ja oon kyllä samaa mieltä potentiaalista, en ole itse kyllä koskaan kyseenalaistanut Suomen ja suomalaisten tuotteiden kiinnostavuutta maailmalla. Ne vain toimii koska ne on niin hyviä. Oli ihanaa ostaa Samkaupista Pandan Enkeli-konvehteja kaverille synttärilahjaksi ja saada siitä kehuja 😀 Tottakai mie ostan suomalaista jos on vain mahdollista ^^
  Mutta jee! Taas hyvä syy tulla Islantiin 🙂

 • Anne

  Onneksi olkoon! Hienoa! Nyt on syy käydä siis myös Kringlanissa ensi kesän Islannin reissulla! Paikka tuo muistoja mieleen, koska olin 10 vuotta sitten siellä McDonaldsissa töissä. Sinne ei ole ikävä:D

 • anuk

  Huippujuttu! En muista, olenko jättänyt aiemmin mitään jälkeä tänne itsestäni, hyi minä laiska kommentoija… 🙂 Löysin blogiisi vasta jokunen kuukausi sitten ja piti lukea urakalla kaikki jutut läpi, pirun koukuttavaa!

 • Helmi-Maaria Pisara

  Wau! Ihan mahtavaa, olen ylpeä teistä 🙂 Sitä paitsi se teidän pienempi putiikkinne on maailman suloisin, ostoskadun kaunein puoti – tämä siis niille, jotka ajattelevat negaation kautta. Muutes jos tarvitsette osa-aikaista, pirtsakkaa myyjätärtä syksystä lähtien, I'm all yours.

 • Ansku BCN

  Onnea uudelle kaupalle, hienoa!! Se on kyllä jännä, että kaikki ulkomaalaiset ystäväni aina ihailevat Suomi-designiä, mutta sitä ei oikein mistään saa. Tai siis ainakin täällä Barcelonassa sen löytäminen on vaikeaa, vaikka voisin kuvitella, että skandi-trendin myötä kysyntää olisi. Oma rohkeuteni ei riitä aloittamaan yksin bisneksen pyörittämistä, mutta sopivan kaverin tullen mikä ettei :).

  • Satu Rämö

   Mäkään en tähän yksin lähtisi. Kollegoiden kanssa on varmempaa, ei tarvitse tehdä kaikkea itse ja bisneksestä saa isomman kun on useampi (luotto)tekijä 🙂

 • kasi72

  Mahtaakohan sinne kukaan edes tulla ja kannattakohan se nyt edes?? Vitsi, vitsi.
  Hurjasti tsemppiä ja onnittelut rohkeudesta. Tosin olen hyvin vakuuttunut, että liike kannattaa. Islantilaiset tykkäävät varmasti!

 • Rokkimamma

  Wau ! Olet kyllä yritteliäs ja varmasti onnistutte, teillä on tekemisen meininkiä !
  Kiireinen vuosi siis sulla tiedossa kaksi uutta babya… ihmisvauva ja kauppa.. =)

  Nostan kaikin tavoin hattua sinulle… mistähän itse saisi itseensä potkittua samanlaista uskallusta ja tsemppiä. 😉

  Haluaisin niin Islantiin, mutta tällä hetkellä se ei ole taloudellisesti mahdollista… laitetaan tämä taas haavelistalle.

  • Satu Rämö

   Nämä ruuhkavuodet <3 Voi olla, että aika haipakkaa tulee. Onneksi lapsi syntyy (toivottavasti) vasta syyskuussa, että ehtii tämän kaiken "valmiiksi" ennen sitä. Eh.

   Onneksi mies on jo järkännyt itselleen kevään vapaaksi isyyslomaa varten. Ehtii rouva tehdä businesta…

 • Anonyymi

  Hei tämähän on hieno uutinen. Onnea rohkeasta päätöksestä ja myötätuulta kaupantekoon!

  Olen ollut viime aikoina laiska kommentoimaan, joten kommentoin samalla toista aihetta eli sun uutta kirjaa. Islannin ystävänä (ja myös sun kirjoitustyylin ystävänä) tykkäsin kirjasta. Siitä sai sopivasti Islanti-faktoja ja toisaalta myös sitä kepeämpää puolta. Vaikken olekaan mikään talousihminen, niin yksi erityisen kiinnostava osuus oli se pankkikriisistä kertova osuus. Kirjoitit aiheesta niin kansantajuisesti, että tällainen ei-ekonomikin ymmärsi faktat kunnolla. Ja hitto, repesin täysin sen Elmer-ukin ja jouluisen kalsarikuvan kohdalla. Täydet sympatiat sun puolella. t. Meilläkin on saatettu pitää kalsareita jouluna.. jo vuosia. 😀

  Korpikissa

  • Satu Rämö

   Hei ihan huippukommentti! Ja tätä mä just toivoin: että jengi ei nukahda sitä talouslukua lukiessa mutta että se olisi kuitenkin mahdollisimman totuudenmukainen ja monipuolinen. Ihanaa, että koit lukemisen noin.

   Siis kalsarithan on ainoa aito jouluasuste. Ne menee jalkaan heti kun vieraat ovat lähteneet 😉

  • Katjushka

   Pakko kommentoida tähän 🙂 Kirjasi on vielä kesken ja luin just äsken sen joululuvun. Omassa perheessä alettiin joskus ollessani teini-iässä pukeutua hienosti jouluna, siis me lapset, ja tapa on jatkunut näihin päiviin asti. Joulusaunan jälkeen meikataan ja föönataan ja pukeudutaan nätisti jouluateriaa varten ja loppuillaksi. Äitini sen sijaan on edelleenkin paituli päällä koko illan 🙂

 • Katja

  Hei tota, tänne Suomeenkin tarvittaisiin Suomi-designin putiikki. En siis mitään turisti-&tuliaispaskaa vaan ihan just noita kauniita suomalaisiatuotteita saman katon alla. How about it?

 • salla

  Onnea uuden liikkeen johdosta!
  Sinusta ja perheestäsi oli hyvä juttu Annassa 🙂 Tuntui melkein kuin olisi jostain tutusta lukenut juttua. Pystytkö muutes raskautesi takia osallistumaan niille islanninhevosvaelluksille?

  • Satu Rämö

   Voi kuin kiva kuulla, kiitos! Meillä oli toimittajan kanssa ihan älyttömän hauska iltapäivä juttua tehdessä. Mä en tosin ole vielä nähnyt valmista juttua. Ei ole lehti vielä ehtinyt postissa tänne asti enkä löytänyt sitä netistä.

   Hevosvaelluslomat pidetään tietysti, olen jatkannut treenaamista samaan malliin ja liikkunut ulkona, eli kaikki vaellukset tulivuorillle ja muihin paikkoihin tutustumiset tehdään kuten ennenkin. Hevosen selkään tuskin on asiaa, mutta en ole aikaisemmillakaan hevosmatkoilla ottanut osaa kaikille hevosvaelluksille – ja mähän en ole edes koulutettu ratsastusopas; yhteistyötallimme omistajat ja työntekijät tuntevat hevoset parhaiten ja he vetävät hevosreissut. Itse olen ratsastellut mukana ryhmän viimeisenä.

  • salla

   Toivottavasti joskus pääseen osallistumaan järjestämällesi vaellukselle. Nyt jää välistä toisen matkan takia, ehkä ensi vuonna.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *