Raskausviikko 2

Heippa taas raskauskiero. Ei kun siis kiekko. Raskausviikolla kaksi mennään, mutta mies on edelleen sillä samalla työmatkalla.

Tässä kohtaa vielä täysin validi ruokavalio.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1

24 Comments

  • Satu Rämö

   Mä lupaan kiihdyttää tahtia että päästään nykyhetkeen mahd. pian.

   Siis ihan järkkyä, että kaksi testiä antaa molemmat väärän tuloksen. Todennäköisyys on jotain sadasosaprossan luokkaa?

  • Anonyymi

   Se istukkahormonin määrän erittyminen virtsaan on aika yksilöllinen juttu. Toisilla näkyy plussa tikkutestissä heti, toisilla vasta 1-2 viikon kuluttua. Siksi usein tarkistetaan myös verikokeella. Tikkutestejäkin on herkkyydeltään erilaisia.

  • Satu Rämö

   Kuulin tän myöhemmin kätilöltä, ja olin ihmeissäni. En tosiaan tiennyt… Varsinkin kun testipakkauksessa luvataan, että antaa tuloksen raskauden kestosta huolimatta.

  • Anonyymi

   Mulla on kellontarkat menkat ja molemmat raskaudet näkyivät saman tien kun menkat olivat päivän myöhässä, iltapissasta vielä (jolloin sen hormoonin pitäisi olla alhaisimmillaan) eikä tosiaankaan mitään 4h pissataukoa ollut ollut. Molemmilla kerroilla tuli heikkoakin heikompi viiva, mutta viiva mikä viiva. Mä taas en meinannut uskoa sitä, että joko se saman tien näkyy, tein molemmilla kerroilla testin vähän vitsinä ja todella etupainotteisesti, mä olin jotenkin aina kuullut ja ymmärtänyt, että ei kannata tehdä testiä ennenkuin menkat on kunnolla myöhässä, että tosiaan ei välttämättä näy mitenkään "heti". Mutta, humpat olin silti itsekin ehtinyt heittää ensimmäisen kohdalla, oli pari päivää aiemmin ollut duunin pikkujoulut. 🙂

  • Anonyymi

   Mulla kävi samoin raskaustestin kanssa. Tosin vain sen ensimmäisen. Negatiivista näytti…mutta kun katsoin puolen vuorokauden kuluttua uudelleen…viiva näkyi! (En siis malttanut heittää sitä roskiin.) Ja se oli kuin olikin totta 🙂 siis plussaaa. En tiedä, kuinka se viiva ei heti näkynyt. Tai edes tunnin kuluttua.

 • Anonyymi

  Hetki, raskausviikolla 2? Eikö se oo laskennallisesti se hetki kun ovuloidaan? Jos en ole täysin väärin tätä viikkoasiaa tajunnut, sä oisit tarvinnut kristallipallon etkä mitään testiä. Vai lasketaanko siellä eri tavalla?

  • Satu Rämö

   No tää on just tämä kohta, jota mä en oo koskaan tajunnut. Että ollaan niinkun raskaana mutta sitten ei olla kuitenkaan. Oon laskenut siitä ajasta kun se hedelmöitys on tapahtunut ja sikiö alkanut kehittyä. Pitää varmaan tehdä tästä disclaimer noiden seuraavien raskausviikkopostaustn perään 😀

  • Anonyymi

   No pitää, koska muuten porukka menee sekaisin, kun sä odottelet synnytystä viikolla 38, joka on siis ton "perinteisen laskutavan" – joka siis on ikäänkuin ihan huttua – mukaan viikko 40. 🙂

   Kait se on se, kun hedelmöityksestä voi olla vain arvioita, jos vaikka seksiä on joka päivä niin hedelmöittymishetki voi olla tyyliin vikojen menkkojen jälkeen mitä vaan about kahden kolmen viikon sisällä, jolloin vikat menkat antaa ainoan "todellisen"/luotettavan/kaikilla naisilla keskenään verrannollisen päivämäärän, jos siis tajuat mitä tarkoitan.

   Joskin vissiin aika usein moni kyllä tietää, jotkut jopa tuntee ovulaation ja moni ei ihan niin ahkerasti harrasta seksiä etteikö tietäisi milloin suurinpiirtein tai sitten on joku ovulaatiotikku käytössä tms tms.

  • Anonyymi

   Mutta siis kyllä, perinteisen ainakin suomalaisen laskutavan mukaan sinun tässä mainitsema viikko 2 olisi siis viikko 4 siinä laskutavassa mitä me Suomessa opitaan neuvolassa ihmettelemään. 🙂

  • Hebs

   Kyllä, Raskausviikko 2+0 on hedelmöittymishetki. Hämmentävää 🙂

   Mulla testi näytti negatiivista vielä raskausviikolla 3+4, ja vasta 4+3 tein seuraavan testin, joka sitten yllättikin kahdella viivalla.

  • Satu Rämö

   Viddu mä oon niin sekaisin näistä pluslaskuista… Sama systeemi se kai on täälläkin, mutta ei oo vaan mennyt perille. Mulla ei oo ovulaatiosta mitään hajua – siis tuntuuko se joltain? Viisi vuotta kierukka-asiakkaana on autuaasti laittanut unohtamaan kaiken, mikä mitenkään liittyy menkkoihin tai munasoluihin.

   Tunnen itseni niin amatööriksi. Koittakaa kestää 😀

  • Liina

   Mulla on alkanut tuntua ovulaatiot näin vanhemmiten joltain: vitullisen kipeältä. (Ja sitten sen kivun jälkeen kovasti paljon siltä, että tekee mieli seksiä.) Mutta ne kivut on jopa pahemmat kuin menkat. Tai näin ainakin oli siinä vaiheessa kun keskenmeno oli saatu hoidettua ja mietin vielä vähän aikaa, että haluaisinko vielä yrittää vai en. Nyt aloitin hormoniehkäisyn jälleen, ja jo helpottivat kaikenlaiset kolotukset, ai että.

   Mä olin muuten alkuperäinen kristallipallokommentoija, Facebookin selain ja mun kännykkä johtivat anonymiteettiin, anteeksi, en tykkää nimettömänä huudella.

 • Lotta

  Sun täytyy jostain hommata semmonen pyöritetettävä raskausviikko kiekko *huutonaurua* Mä nään sut sieluni silmin sekoomassa raskausviikko 2 ja silti ei olla raskaana 😀

 • Anonyymi

  Tää oli mielestäni selkeä esitys raskausviikkojen laskemisesta ja "trimestereistä". http://www.convertworld.com/en/pregnancy-calendar/

  Raskauden keskimääräinen kesto on 40 viikkoa viimeisten kuukautisten alkamisesta tai 38 viikkoa hedelmöittymisestä. Siis 40+0 eli 40 viikkoa ja 0 päivää. Laskukaava menee niin, että 40+6 jälkeen tulee 41+0.

  -Niina

 • Sari

  Onnea tulevasta perheenlisäyksestä!
  Raskausviikkojen laskeminen on kyllä ihan hanurista, pääasia että laskettu aika on suunnilleen kohdillaan! Mulla näytti ensimmäisellä kerralla kotitesti + ja verikoe -, joten oli aika kaksijakoiset tunnelmat. Mutta kun pahoinvointi alkoi, ei tarvinnut enää epäillä.
  Toisella kerralla tuloksena olikin sitten kaksoset, joiden laskettua aikaa lääkäri ultran perusteella siirsi 2 viikkoa eteenpäin, vaikka tiesin tasan tarkkaan milloin pojat olivat alkunsa saaneet. Ja olin oikeassa! He syntyivät lääkärin mukaan viikolla 35, mutta todellisuudessa viikolla 37 ja tämän myönsi sitten myös lastenlääkäri. Pojat olivat isompia ja reippaampia kuin mitä olisivat olleet kaksi viikkoa aiemmin.
  Innolla odottelen jatkoa näille viikoille! Mukavaa kevättä!

 • Anonyymi

  Ei liity tahan postaukseen, mutta huomasin juuri etta Satun viimeisin kirja on Elisa Kirjalla tarjouksessa – kaikki ostoksille siis! 🙂

  Mervi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *