Raskausviikko 1

Nyt starttaa raskausviikkosarja! Jostain ihme syystä minun pitäisi nyt olla raskausviikolla 1, mutta tiedän, että en voi mitenkään olla raskaana, koska kävin juuri gynellä poistamassa kierukan eikä miestä ole näkynyt sen jälkeen himassa (näiden tapahtumien välillä ei ole korrelaatiosuhdetta). Olen suorittanut laskentatoimesta sivuaineen, osaan lukea tilinpäätöstä, derivoida ja kaivella tilastoista tunnuslukuja. Loogisuutta rakastavana ihmisenä en voi hyväksyä, että voi olla voi olla raskaana kaksi viikkoa ennen siittiön ja munasolun kohtaamista. Jotain pientä päivitystä tämä laskusysteemi epäilemättä kaipaisi.

Jees. Odotellaan.

27 Comments

 • Anonyymi

  Luen erityisellä kiinnostuksella, koska taidamme mennä aika samaan tahtiin. 🙂 Onko laskettu aika salaisuus?

 • Hups

  Tässä reaktioketjuni: Ha! Niin se ihmismieli muuttuu. Eiku hetkinen, millon tää on julkaistu… Ei oo aprillipäivänä – vitsi, taitaa se olla ihan tosissaan! Jee, huippua! Onnea! 😊

  • Hups

   Joo mulla oli vaan menny ohi kun olin siellä reissussa. Niin siistiä, hyvä te! Tapasin muuten jenkkiseminaarissa yhden islantilaisen joka tiesi sun kaupan, komensin ostoksille ja kertomaan terveisiä jos oot paikalla 🙂

 • Laura

  Hurjasti onnea! Jään minäkin kiinnostuksella seuraamaan, oma laskettu aika kun on elokuun lopussa. Vielä tuosta hormonikierukasta: voiko todella olla mahdollista, että ei kuukautisia, mutta hormonit siinä mielessä tasapainossa, että libido ei laske tms.? Mulla e-pillerit veivät halut ja laskivat mielialan vuosiksi (ennen kuin tajusin lopettaa) ja kokemuksen jäjiltä kaikki hormoniehkäisy epäilyttää.

  • Satu Rämö

   Tuo on varmasti tosi yksilöllistä. Mä jouduin aikanaan jättämään pillerit noin kymmenen vuoden keskeytyksettömän käytön jälkeen, sillä aloin saada kovia päänsärkyjä viimeisen puolen vuoden aikana. Hormonikierukasta sitten taas ei tullut mitään oireita viiden vuoden aikana – ihmettelin sitä itsekin… Mä tosin en oo ollut ilman hormoniehkäisyä kuin joskus 15-vuotiaana ja nyt tän kymmenen päivää, joten hankala sanoa, onko se vaikuttanut libidoon.

 • Lähiömutsi

  Jes, odotan innolla, mitä tuleman pitääpi. Mun 40 postauksen raskausviikkotaipaleeseeni mahtui kaikki tunnekirjot onnesta ja äklön ihanasta raskaudesta aina sinne oksennukseen, yöunet vievään pelkoon ja syvävitutukseen.

  Toivottavasti kaikki menee helposti ja hyvin. Oot ihana, pus!

  • Satu

   No sitä mä siis just meinasin. Kun nää mun omat jutut tulee olemaan ainakin nykyhetkeen asti aika yksiulotteisia. En näe tässä olotilassa mitään positiivista tai voimaannuttavaa. Mut aika monet varmaan kokee eri tavalla, siis niitä hyviäkin tunteita. Siks vinkkasin sun tontille, kun sulla oli niitä positiivisiakin hetkiä 🙂 Tää mun negatiivissävytteinen naturalismi kun ei ehkä anna kaikkein monipuolisinta kuvaa…

   Vau.fi on jo niin eri planeetalta, että sitä en voi suositella kenellekään iltalukemiseksi kuin korkeintaan ehkä niitä senttimetrejä tiirailemaan…

   Kiitos toivotuksista! Toivottavasti kaikki tosiaan menee hyvin – tää on ollu aika hitonmoista vuoristorataa. To be continued… Puuh.

 • Anonyymi

  Voi jee! Muakaan ei raskausjutut enää niin jaksa kiinnostaa, mutta sun postauksia seuraan oli ne sitten mitä vaan. Ihan mahtavaa! Onnea miljoonasti!

  Anni

  p.s. Kirjankin tilasin.

 • Anonyymi

  Ehanaa! 🙂 Just tätä tarttinkin, toisen lapsen hankinta pyörii päässä ja nyt saan sulta vertaistuen etukäteisesti miten se voisi mennä… Esikoisen odotusaika aika samoin ajatuksin kuin sulla. Onnea ja menestystä paksuuteen (ja synnytykseen ja väistämättä seuraavaan valvomiseen jne you know:))

 • Perhoneito

  Mä kans innolla luen nää(kin) postaukset, juuri negatiivisten juttujen takia. Omat lapset on hankittu, joten sit voi vaan virnistellä, että ei mulle enää koskaan näitä ongelmia 😀

 • Anonyymi

  Pitkäaikainen lukija onnittelee ja samalla mietin et mitä ehkäisyä te sitten sen kierukan jälkeen käytitte, ja pettiks että se sitten? Lähinnä mielenkiinnosta siksi kun itse en aio lisääntyä ja oon aina aika neuroottinen kortsun(kin) kanssa 😀

  • Satu Rämö

   Siis ei mitään käytetty, kun tarkoitus oli pitkän harkinnan jälkeen lisääntyä tällä kakkoskierroksella. Ykkönen oli puhdas onnettomuus.

 • Anonyymi

  Luin: "Simenten syöksymisen tärkeydestä". Tajusin lukea uudestaan vasta kun rupesit hämmentävästi puhumaan siementen syömisestä siinä seuraavassa lauseessa 😀

  -puolitie

 • Anonyymi

  Lääkiksessä opiskelevana ja just naistentautien ja synnytysten kurssin kahlanneena voin lohduttaa, että kyllä nuo raskausviikot tuntui itellekin todella epäloogisilta! Opettajan selitys asialle oli se, että eihän se munasolu vain *simsalabim* ilmesty sinne munanjohtimeen hedelmöittymishetkellä, vaan sen kypsyttely on alkanut silloin kun edelliset menkat loppuvat. Raskausviikkojen voikin ajatella alkavan siitä hetkestä, kun se materiaali (munasolu), mistä tuleva lapsi alkaa kehittyä, ilmestyy pelikentälle. 🙂
  Paljon onnea tulevan perheenlisäyksen johdosta! Vaikka raskaus ei mitään auvoa olekaan, täytyy näin tulevan ammattilaisen näkökulmasta todeta, että olet todella, todella onnekas kun suunnitelmanne ja toiveenne hankkia toinen lapsi täyttyivät noin nopeasti. Naistenklinikalla näkee niin paljon toisenlaisiakin tarinoita…

  • Satu Rämö

   Kiitos onnitteluista! Tässä on todella käynyt ihme tsägä.

   Tämä laskentatapa aiheuttaa musta sen, että kaikki naiset joilla on menkat on joka kuukausi pari viikkoa raskaana (Okei, mä tiedän, että mä saivartelen, tämä vain on niin kummallista… ü)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *