Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Toimistopirkon varttijooga

Olen maaliskuun ajan kokeillut nettitreenisali Yoogaian palveluita. Tunnin syvävenyttely oli loistava tapa venytellä treenien jälkeen. Yhteinen äiti-lapsijoogahetki sen sijaan päätyi kaaokseen ja takapuolelle (mun omalle) läpsimiseen. Halusin testata vielä toimistojoogaa – siis vartin pikatreenit työpaikalla.

Tiedän, se näyttää pöllöltä…

Teen pääosin toimistotyötä koneen ääressä: kirjoitan meilejä, puhun Skypessä, teen juttuja, kirjoja, kolumneja, uutiskirjeitä. Usein suunnittelutyökin on minulle kirjoittamista. Pistän ideoita ylös exceliin ja piirtelen hassuja kaavioita sekalaisille paperilapuille.

Välillä on pakko pitää taukoja ja ajatella jotain muuta. Jos ei ole aikaa lähteä suosikkitreeneihin, en poistu koneen äärestä lainkaan. Saatan lämmittää lounaan mikrossa. Ruokaa lapatessa hengaan samalla Facebookissa, selaan Instagrammia tai luen uutisia. Tänään ajattelin kokeilla jotain vähän liikuttavampaa.

Kankku ylös penkistä ja kädet kattoon.

Avasin toimiston ikkunan, laitoin luurit korville (onneksi on pitkä johto) ja valitsin Yoogaian tallenteista Taukojoogan. Liikkeet olivat helppoja seisomaliikkeitä, ja pystyin tekemään ne ihan tavallisessa trikoohameessa. Ei tarvittu mattoa eikä nuohottu lattioita.

Takareisiä, ojentajia ja hartioiden seutua venyttävät liikkeet tekivät gutaa. Loppuun pari helpohkoa mutta virkistävää tasapainoharjoitusta. Ei tässä hiki tullut, mutta ei ollut tarkoituskaan. Sen sijaan tunsin, kuinka veri alkoi hartioiden ja niskojen seudulla kiertää paremmin ja ajatus lähti liikkeelle. Sain taukojoogasta kaivatun motivaatiopiikin.  Olen siirrellyt erästä sairaan tylsää työhommaa pöydän nurkalta toiselle koko viikon. Venyttelyn jälkeen käärin hihat, pistin Rage against the Machinen täysille. Puolentoistatunnin päästä se homma oli laskuttamista vaille valmis! Maanantaina kiitän, ettei tarvitse sillä ryynillä viikkoa aloittaa.

Suosittelen taukohetkeä lämpimästi kaikille toimistopirkoille, joilla on työpäivän keskellä mahdollisuus vetäytyä vartiksi pyllistelemään. Niille ketkä haluavat vähän jännittämmän vartin: tuntivalikoimassa on vartin rentoutusjoogan lisäksi myös viidentoista minuutin mittaisia sykkeennostatuksia ja vatsalihastreenejä.

Mun työpaikka, torkkutupa, taukohuone ja nyt myös joogasali.

Mitä jos kokeilisit? Yoogaia tarjoaa kaikille blogini lukijoille ilmaiset kaksi treeniviikkoa. Valikoimissa on joogaa, pilatesta, kahvakuulatunteja, meditaatiota ja keskivartalotreenejä. Alennuskoodi on voimassa maaliskuun ajan eli koodi pitää ladata maaliskuun aikana ja se toimii ensikirjautumisesta kaksi viikkoa.

Eikä tässä vielä kaikki… Yoogaia lahjoittaa euron jokaisesta uudesta rekisteröinnistä Plan-järjestölle tyttöjen koulutukseen. Helppo tapa lahjoittaa hyvään tarkoitukseen, eikä maksa sinulle mitään.

Tee näin:

Klikkaa tästä Yoogaian sivuille ja rekisteröidy. Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 pääset osallistumaan kaikille tunneille ja katsomaan tallenteita rajatta kahden viikon ajan. Kokeilujakso ei sido mihinkään. Jos tykästyit, voit kokeilujakson jälkeen halutessasi ostaa lisää aikaa (kuukausi 20 €, vuosi 180 €). 

Yoogaia-testijutut hiljenevät tähän, mutta treenit jatkuvat. Lupaan, että yritän venytellä ohjatusti ainakin tunnin kerran viikossa.

8 Comments

  • Satu Rämö

   Meillä on kolme tyyppiä samassa toimistohuoneessa, mutta usein he lähtevät lounaalle ulos, minä taas useimmiten en käy ulkona syömässä päivisin. En kyllä heidän aikanaan haluaisi laittaa tuntia pyörimään 🙂

   Mä oon kokeillut nyt yhtä livejoogatuntia ja siinä erot joogasalin ohjattuihin tunteihin on tosi pieniä. On oikeasti semmoinen olo, että on mukana tunnilla ja joku seuraa, teenkö oikein. Aikaeron (2-3 h) takia suosin kuitenkin noita tallenteita. Niissä pärjää kyllä ihan hyvin jos on edes hieman kokemusta kyseisistä tunneista.

   Jos on oma rauhallinen tila ja hyvä nettiyhteys, niin kokemus on musta melkein sama. Helpompaa vain, kun ei tarvitse lähteä minnekään.

   Mutta sitten toisaalta esim. sellaiset oikein hikset treenit joissa sydän hakkaa ja adrenaliinitasot nousee vaatii mun mielestä sen fyysisen läsnäolon. En voisi kuvitella esim. tekemäni jotain rankkoja crossfit-treenejä yksin netin välityksellä. Siinä on pakko olla ne salin äänet, tuoksut ja ryhmän läsnäolo.

   Tiivistettynä siis: musta joogaan ja venyttelyyn eli semmoiseen vähän rauhallisempaan ja rauhoittumista vaativaan harjoitteluun tämmöinen etäosallistuminen toimii hyvin. Kunnon rääkkitreeneissä taas paikalle meno on ainakin mulle itselle välttämätöntä.

 • Anonyymi

  Tää Yoogaia on ollut ihan kotiäidin pelastus!! Oon nyt parin viikon kokeilun jälkeen ostanut lisäaikaa. Lapsi päiväunille ja äiti hikoilemaan, jes! Vaikkakaan en kyllä luovu kodin ulkopuolisesta urheilusta myöskän (onhan täältä kotoa nyt hei päästävä yksinkin joskus jonnekin!), mutta tää on aivan mahtava lisä. Liikunnan määrä on lisääntynyt huimasti. Ja näin raskauden myötä kadonneita vatsalihaksia on tosi hyvä treenata core-tunneilla. Huippu, suosittelen kaikille!

  Lasu

  • Satu Rämö

   Kiitti! Nämä on Marimekon sukkikset, samasta kuosista oli myös nilkkasukkia. En tosin tiedä, onko näitä enää saatavilla kaupoissa, taitaa olla muutaman sesongin takaisia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *