Äiti-tytärjumppaa kotona


Lupasin viime viikolla kertoa, kuinka yhteisjoogaharjoituksen sujuivat. Olen testaillut nettijoogasalin Yoogaian palveluita viime viikot ja lopulta päätin olla rohkea ja ottaa lapsen mukaan tunnille. Kotona kun treenataan.

                                                                                         Yhteistyössä: Suomen Blogimedia ja Yoogaia

a
Alkamassa tunti: Aitoa energiaa (joogaliikkeitä ja lihaskuntoa sekoittaen)

En ikipäivänä ottaisi mukeloa mukaan tavallisiin treeniolosuhteiin. Yhteisen nettijumppatuokion jälkeen muistin, miksi: tunti ohjattua aikuisliikuntaa viisivuotiaan kanssa on hasardia. Kaikilta menee hermot ja huonolla tsägällä 18-kiloinen rimppakinttu saa yli 60 kiloa tavaraa päälleen. 

Lapsen attention span on noin kymmenen minuuttia. Se sujui hyvin. Pätkä jaksoi seurata mukana ja tehdä liikkeitä maikan ohjeita noudattaen. Mies ehti ottaa muutaman valokuvankin.

Vartin kuluttua alkoi hihittely, käsissä roikkuminen ja seisova koira -asennossa olevan äidin alle ryömiminen. Ja se kaiken kommentointi.

”Väistä nyt sieltä alta, tai litistyt!” -”Käkäkäkäkäkä, sä oot niin iso.”

”Äiti miksi sun naama roikkuu tolleen?” ”Ai miten niin?” ”No se on tommoinen punainen ja hassusti kasassa.”

Kun mies alkoi heitellä kiinnostuneena kommentteja keittiön pöydän äärestä Mitä ääniä nuo ovat? (ohjaajan hengitystekniikka) ja Onpa mielenkiintoinen variaatio punnertamisesta (krokotiilipunnerrus, kuulemma), päätin, että en jumaliste enää koskaan treenaa yhtään mitään ulkopuolisen yleisön läsnäollessa.

Yoogaia on mainio tapa treenata, venytellä ja joogata kotona, mutta ei se täysin aikatauluvapaata toimintaa ole. Treeneistä ei nimittäin saa mitään irti, jos ei ole omaa rauhallista tilaa tehdä ja varmuutta siitä, että kukaan ei häiritse. Tai tule pyllistäessäsi läiskäisemään pakaralle.

Hanki siis ihan ensin oma huone tai nurkkaus ja varmista, että sinua ei tuntiin keskeytetä. Paina vasta sitten playta.

Yoogaian tuntitarjonnassa on muuten myös 45 minuutin mittainen Lapsi/vanhempijooga. Ehkä se soveltuisi paremmin yhteistreenaamiseen? Luulenpa kuitenkin, että se kokeilu saa vielä jonkun aikaa odottaa.

TARJOUS: Kokeile Yoogaiaa ilmaiseksi. Yoogaia tarjoaa kaikille blogini lukijoille ilmaiset kaksi treeniviikkoa. Alennuskoodi on voimassa maaliskuun ajan.

Tee näin:
Klikkaa tästä Yoogaian sivuille ja rekisteröidy. Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 pääset osallistumaan kaikille tunneille ja katsomaan tallenteita rajatta kahden viikon ajan. Kokeilujakso ei sido mihinkään. Jos tykästyit, voit kokeilujakson jälkeen halutessasi ostaa lisää aikaa (kuukausi 20 €, vuosi 180 €).

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

10 Comments

 • Rokkimamma

  Juuri näin… olkkarissa olen tuota Yoogaiaa kokeillut pari kertaa. Jumpat on hyviä, mutta minäkin tarvitsen sen oman rauhan jumppaamiseen.

  Yks päivä jumppailin tuossa kun nuorin 11 v tuli koulusta. Kommentointi alkoi välittömästi… samoin kyselyt milloin mistäkin asiasta. Koita nyt siinä sitten kuunnella ohjaajan ohjeita tai keskittyä hengittämiseen jne….

  Illalla hommasta ei tule yhtään mitään, sen verran porukkaa meillä pyörii tuossa olkkarissa koko ajan. Olkkarissa kun on ainoa sen kokoinen tila jossa helposti mahtuu jumppaamaan.
  Muuten kyllä tykkään noista Yoogaian jumpista ja ajattelin jatkaa asiakkuutta ilmaisen kokeilujakson jälkeen. =)

  • Satu Rämö

   Joo se oma rauha on ehdoton. Mä seurasin tallennetta, live-tunnille en olisi uskaltautunut. Tallenteen kun saa hankalissa tilanteissa pauselle 🙂

  • Rokkimamma

   Mä uskalsin kokeilla yhden livetunnin ja vielä kamera päällä, silloin kotona oli vanhin 18 v tytär ja koira… tyttö käveli pari kertaa koneen ja minun välistä kun ei tajunnut että on livetunti ja koira tunki tietenkin viereen kun olin lattialla. =)
   Oli varmaan kivan näköstä sille tunnin vetäjälle, kun koira tunki kuononsa mun kainaloon ja alkoi nuuskia ja sitten heittäytyi siihen viereen ilmeellä… "rapsuta kun kerran siinä makaat…" =)

 • Kukkavarvas

  Mä olen aika moneen kertaan miettinyt vastaavien palveluiden ottamista mutta tässä sun postauksessa tulikin ilmi että miksi ei. Meillä tosin listan loppuun voi vielä lisätä myös kissat.

  Meiltä löytyy himasta kaksi teiniä ja mietin joku aika sitten että no ehkä heidän kanssaan voisi alkaa kokeilemaan. Musta olisi hirveän hyvä että oppivat liikuntakasvatuksessa jo suht ajoissa tuon kehonhuollonkin tärkeyden. Mutta sitten muistin millaista käkätystä se jooga oli itsellä teini-ikäisenä. Joskus liikantunnilla kokeiltiin ja jos ei itse asanat naurattaneet niin niiden nimet viimeistään sai aikaan mylvinnän. Eli joogaan jatkossakin ilman perhettä ja kodin ulkopuolella.

  • Satu Rämö

   Kyllä tässä pitää oma nurkkaus ja rauha olla. Sanottiinhan se tuolla palvelun sivuillakin, mutta jokin taas laittoi yrittämään mahdotonta. Huomenna venyttelen myöhäisillassa 🙂

 • Sari

  Mä olen myös huomannut, että pitäisi todella olla sellainen rauhallinen oma paikka treenamiselle. Ehkä se tulee, kun lapset muuttavat pois kotoa. Sitä odotellessa jatkan lenkkeilyä koiran kanssa.

  • Satu Rämö

   Meillä on makuuhuoneessa suljettava ovi, mutta vapaata lattiapinta-alaa on harmillisen vähän. Ensi kerralla ajattelin kokeilla lounasrentoutusta (15 min) sillä välin kun työkaverit ovat syömässä.

 • Villis / Villasukka kirjahyllyssä

  Juu ei, jooga ja perhe samassa lauseessa (lue: tilassa) on mahdottomaksi todettu yhtälö myös meillä. Hihittely, alta ja jalkojen välistä kurkistelu ja kommentointi vievät terän joogakokemuksesta. Tai sitten pitää olla niin rautainen keskittymiskyky, että osaa sulkea muun maailman ulkopuolelle, mitä minä en todellakaan osaa. Kiitos, täytyy ottaa omaa aikaa ja testata joogapalvelua 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *