Äiti-tytärjumppaa kotona


Lupasin viime viikolla kertoa, kuinka yhteisjoogaharjoituksen sujuivat. Olen testaillut nettijoogasalin Yoogaian palveluita viime viikot ja lopulta päätin olla rohkea ja ottaa lapsen mukaan tunnille. Kotona kun treenataan.

                                                                                         Yhteistyössä: Suomen Blogimedia ja Yoogaia

a
Alkamassa tunti: Aitoa energiaa (joogaliikkeitä ja lihaskuntoa sekoittaen)

En ikipäivänä ottaisi mukeloa mukaan tavallisiin treeniolosuhteiin. Yhteisen nettijumppatuokion jälkeen muistin, miksi: tunti ohjattua aikuisliikuntaa viisivuotiaan kanssa on hasardia. Kaikilta menee hermot ja huonolla tsägällä 18-kiloinen rimppakinttu saa yli 60 kiloa tavaraa päälleen. 

Lapsen attention span on noin kymmenen minuuttia. Se sujui hyvin. Pätkä jaksoi seurata mukana ja tehdä liikkeitä maikan ohjeita noudattaen. Mies ehti ottaa muutaman valokuvankin.

Vartin kuluttua alkoi hihittely, käsissä roikkuminen ja seisova koira -asennossa olevan äidin alle ryömiminen. Ja se kaiken kommentointi.

“Väistä nyt sieltä alta, tai litistyt!” -“Käkäkäkäkäkä, sä oot niin iso.”

“Äiti miksi sun naama roikkuu tolleen?” “Ai miten niin?” “No se on tommoinen punainen ja hassusti kasassa.”

Kun mies alkoi heitellä kiinnostuneena kommentteja keittiön pöydän äärestä Mitä ääniä nuo ovat? (ohjaajan hengitystekniikka) ja Onpa mielenkiintoinen variaatio punnertamisesta (krokotiilipunnerrus, kuulemma), päätin, että en jumaliste enää koskaan treenaa yhtään mitään ulkopuolisen yleisön läsnäollessa.

Yoogaia on mainio tapa treenata, venytellä ja joogata kotona, mutta ei se täysin aikatauluvapaata toimintaa ole. Treeneistä ei nimittäin saa mitään irti, jos ei ole omaa rauhallista tilaa tehdä ja varmuutta siitä, että kukaan ei häiritse. Tai tule pyllistäessäsi läiskäisemään pakaralle.

Hanki siis ihan ensin oma huone tai nurkkaus ja varmista, että sinua ei tuntiin keskeytetä. Paina vasta sitten playta.

Yoogaian tuntitarjonnassa on muuten myös 45 minuutin mittainen Lapsi/vanhempijooga. Ehkä se soveltuisi paremmin yhteistreenaamiseen? Luulenpa kuitenkin, että se kokeilu saa vielä jonkun aikaa odottaa.

TARJOUS: Kokeile Yoogaiaa ilmaiseksi. Yoogaia tarjoaa kaikille blogini lukijoille ilmaiset kaksi treeniviikkoa. Alennuskoodi on voimassa maaliskuun ajan.

Tee näin:
Klikkaa tästä Yoogaian sivuille ja rekisteröidy. Koodilla SALAMATKUSTAJA2015 pääset osallistumaan kaikille tunneille ja katsomaan tallenteita rajatta kahden viikon ajan. Kokeilujakso ei sido mihinkään. Jos tykästyit, voit kokeilujakson jälkeen halutessasi ostaa lisää aikaa (kuukausi 20 €, vuosi 180 €).

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö