Ikkunalaudasta lapselle työtaso

Lapsi sairasti viime viikon vesirokkoa ja mies sai flunssan. Meikä osteli purkkilihapullia ja koitti pitää pakkaa joten kuten kasassa. Onnistuin näemmä hyvin, sillä selvisimme ilman sen suurempaa hermoilua maanantaihin ja tänään aamulla kello 8 kaikki olivat herätessään terveinä.

Blogikollega Helena kirjoitti juuri ihanan jutun siitä, mistä hänen puolisonsa tulee onnelliseksi. Surffauksesta tietenkin.

Oma mies tulee hyvälle tuulelle, jos se voi tehdä jotain, missä tarvitaan sahaa ja vatupassia.

Meidän on jo jonkin aikaa pitänyt hankkia lapselle uusi kirjoituspöytä. Ikean lastenkalustesetti on jäänyt liian pieneksi ja keittiön pöydän ääressä baarituolilla on vähän hankala piirtää  ja ne puuvärit vierivät pitkin lattioita.

Koska meillä on aika vähän neliöitä, ne on pakko käyttää tarkasti. Niinpä mies ehdotti, että ei ostetakaan sitä pöytää, vaan rakennetaan sellainen ikkunalaudan jatkeeksi. Että on ikäänkuin 40 cm syvä kirjoituspöytä + 30 senttiä lisäsyvyyttä. Kaikki pikkukama kuten kynät, muovailuvahat, paperisilppu, sakset ja Frozen-tarrat eivät enää putolisi lattialle, vaan ne pysyisivät tukevasti siellä ikkunalaudalla. Nerokasta.

Vierashuoneeseen tehdystä keittörempasta jäi yli pala jonkunsortin puumateriaalia. Mies lähti sunnuntaina hakemaan levyä autotallista ja sahasi sen olohuoneessa oikeanmuotoiseksi, kiinnitti palasen kahteen seinään parilla tukirakenteella ja hioi yhden vapaaksi jääneen kulman pyöreäksi hiekkapaperilla. Nyt on lapsella on pätevä pöytä, jossa ei ole lattiatilaa vieviä pöydänjalkoja. Ihanaa, että on kotona tämmöinen remonttikeisari! Niin se miesflunssakin siinä sahatessa vaan parani.

PS. Pahoittelen kuvien onnetonta laatua. Roiskui sitä lihapullakastiketta kännykän päälle enkä pääse eroon rasvaläikästä linssissä. Joku yrittää nyt ihan selkeästi sanoa jotain niistä purkkilihapullista.

10 Comments

 • Spatz / Kaksin kaunihimpi

  Teillä on ipanalla sama pienen tilan majaihmesänky kuin meillä. 🙂 ja kirjoituspöytä on pätevä, hyvää tilanläyttöä! Meillä on vanha paripulpetti joka vie hirveästi tilaa, mutta olen kiintynyt löytööni. 😀

  • Satu Rämö

   Taattua IKEA-laatua 🙂 Maja ja makkari samassa tilassa. Semmoinen paripulpetti olisi ihana! Ottaisin heti, jos se mahtuisi tuonne huoneeseen.

 • Jenni

  Ihana idea ja toteutus:) Mutta, pääseekö lämmin ilma nyt patterista lämmittämään ikkunasta hyökyvää kylmää ilmaa? Minen siis mitään faktoja asiasta tiedä, mutta useinhan tuollaisissa ratkaisuissa on pöytälevyyn tehty reikiä jotta ilma pääsee nousemaan ylöspäin..

  • Satu Rämö

   Kuule tätä se mieskin mietti ja puhui noista rei'istä, minä ajattelin että mitä ihmettä, kaikkea sekin miettii 🙂 Mut joo, ymmärrän tarpeen. Nyt ilma pääsee kiertämään tuolta reunoista, koska levy ei ole kinni vasemmalta puolelta seinässä tms. kiinteässä. Mutta ehkä ne reiätkin tulevat, jos näyttää siltä, että tuo yksi avoin reuna ei riitä.

 • iivika t

  Vähän asian ohi (näppärä pöytä kuitenkin!), mies tuossa katselee hollantilaista matkailuohjelmaa, ja juontaja kuuluu olevan Reykjavikissa. Miten on, irtoaisiko sulta asiaa liittyen penis-museoon tai islantilaisten puhellinsovellukseen, jolla voi tarkistaa sukulaisuutensa muihin islantilaisiin?

  • Satu Rämö

   No totta kai! Tuosta applikaatiosta kirjoitinkin joskus, penismuseosta on ollut juttua mun matkailuaiheisissa blogeissa, ainakin Mondo-lehden puolella. Nämä ovat kuitenkin niin kuolemattoman hauskoja aiheita, että pitääkin tarttua niihin joskus uudestaan.

 • Héléna @ Chez Héléna

  Mahtavan käytännöllistä, että mies tulee onnelliseksi tämmöisestä. Muistan joskus tulleeni onnelliseksi neulomisesta. Ehkä pitäisi jatkaa sitä, siitä hyötyisivät potentiaalisesti muutkin.

 • Eeva / Oh, wie nordisch!

  Kätevä mies! Minäkin heti mietin patterin lämpöä, että lisäisin pari reikää… kannattaa seurata, jos ikkunoihin kertyy vettä, niin lisätkää ne reijät. Patterit muuten asennetaan useimmiten ikkunoiden alapuolelle, että syntyy semmoinen lämpöverho, ettei kylmä pääse sisemmälle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *