Erämaailma – hyvän ihon salaisuus?

Vastoin ennakko-odotuksia täällä Landmannalaugarin erämaamajassa on kuin onkin nettiyhteys, joten pakko jakaa yksi huomio, jonka tein tänään. 

Tyytyväisenä huomasin että tänne tulee nykyään talvisin myös juomavesi sisään – ja kuuma vesi, joka lämmitetään läheisen lämpimän lähteen kuumalla vedellä (uimapaikan pohjassa kulkee vesilämmityssysteemi, aikamoista!). Suihkua täällä ei kuitenkaan ole, joten en ole kolmeen päivään peseytynyt. Siis pessyt edes naamaani.
Oudointa on se, että kasvojeni iho ei ole ikinä talvella voinut yhtä hyvin kuin nyt. Täällä on koettu muutamassa päivässä pakkaset, loskasade, 25m/s tuuli ja auringonpaiste. Siis säätilat, jotka yleensä kuivattavat ihoani. Nyt ei ole mitään oireita. Ei kiristä, kutise tai tunnu miltään muultakaan. Naamassa on ihan tavallinen olo. Kaupungissa joudun joka ilta laittamaan kuivalle iholle tarkoitettua rasvaa. Myös aamuisin. Täällä en ole käyttänyt naamalla mitään kosmetiikkaa ja olo on täydellinen.
Jotkut ehkä muistavat, että suhteeni ihonhoitopalveluita kohtaan on hieman hankala (blogin kaikkien aikojen luetuin juttu on avoin kirjeeni kosmetologeille, joka löytyy tammikuun 2014 arkistosta – päivitän nyt blogia kännykällä, joten en pääse hakemaan linkkiä mutta arkistosta löytyy). Ainakaan tämä kolmen päivän täydellinen kosmetiikattomuus ei vähennä epäilyjäni ihonhoitosuosituksia kohtaan. Voisiko olla niin, että iholle olisi parasta olla laittamatta yhtään mitään?
Olen välillä huvittuneena seurannut mieheni suihkupussin sisältöä. Siellä on yksi shampoo, joka toimii samalla suihkusaippuana. Mies ei ole 40 vuoteen laittanut naamaansa aurinkorasvaa kummempaa. Huulirasvaa se ei käytä koskaan, koska sen mielestä voide sotkee huulten luonnollisen kosteustasapainon. Ukko ei kuori tai käytä naamanpuhdistusaineita, ja sen iho voi kertakaikkisen hyvin. Iho ei ole mennyt kurttuun tai harmaantunut. Enää se suihkupussin sisältö ei herätä minussa kummastusta. 
Ehkä se vaan on niin, että mitä vähemmän tunkee tököttiä iholle, sitä vähemmän iho niitä tarvitsee. Pitäisi siis kai heittäytyä täysin au naturel -linjalle ja lopettaa suihkussakäynti ja naamanpesu. Lähipiirini aivan varmasti arvostaisi valintaani kaupunkiolosuhteissa…
Toinen vaihtoehto on purkittaa tätä maagista erämaailmaa ja suihkauttaa sitä naamalle pari kertaa päivässä. Ei rasvoja, ei seerumeita. Pari puhallusta ilmaa riittää! Kun kultahippujen ja vasikansikiöstä erotettujen entsyymien kyllästämät  ihmerasvat ovat tulleet tiensä päähän, olen varma, että meille aletaan myydä ilmaa pumppupullossa.
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö