Tripsteri! Me matkailutoimittajat avasimme uuden online-oppaan

Viimeksi mehustelin miehen sivuprojektilla, ja nyt on oma vuoro. Vähän työpainotteiseksi menee, mutta ajattelin, että tästä voisi olla iloa teillekin. Aika monet teistä googlen kautta tulleista ovat kuitenkin tulleet tähänkin blogiin hakusanalla ”Islanti” ja ”matkailu” etsimään Islantiin liittyvää tietoa. Saan lähes päivittäin yhteydenottoja, joissa kysellään matkavinkkejä Islantiin ja hotellisuosituksia. Nyt voin ohjata liikennettä uudelle hienolle matkailusivustollemme!

Melko tripsteriä.

Aloitan alusta. Isohko joukko kokeneita matkailutoimittajia ja matkaopaskirjailijoita havahtui siihen, että netissä ei vielä ollut suomenkielistä laadukasta verkkomatkaopasta, josta löytyisi parilla klikkauksella hyödyllisiä, tarkkoja ja tekijöiden itsensä testaamia kohdevinkkejä. Siis ei mitään hotelli- tai lentohakukonetta vaan ihan rehellistä matkaopasta.

Samaan aikaan olemme pistäneet merkille, että printin suosio laskee koko ajan. Ei se mihinkään kuole – kyllä matkailulehtiä ja -oppaita niin kuin muitakin kirjoja ja lehtiä ostetaan edelleen. Yleisö on kuitenkin jo aikoja sitten mennyt (myös ja etenkin) verkkoon suunnittelemaan matkojaan. Olisi sääli, jos laadukas matkaopassisältö ei menisi sinne myös. Koska aina ei jaksa odottaa, että joku muu tarttuu hommiin, luo konseptin, valitsee ja suunnittelee alustan, ottaa yhteyttä ja pyytää tekemään sisältöä, päätimme kääriä hihat ja tehdä sen ihan itse.

Ja tässä se nyt on: Tripsteri.fi
Sivustolta löytyy näin alkuvaiheessa yksitoista matkaopasta, jotka keskittyvät eurooppalaisiin kohteisiin. Siellä julkaistaan säännöllisesti myös uusia blogikirjoituksia, joiden on tarkoitus viedä lukija syvemmälle kuin jo olemassa olevat matkailusivustot. Päätimme, että Tripsteri on reilu matkaopas niin lukijoitaan, kirjoittajiaan kuin kohteitaankin kohtaan. 
No mitä se tarkoittaa?
– Kerromme rehellisesti, minne kannattaa ja miksi. 
– Jokainen tekijä omistaa tekijänoikeudet omiin materiaaleihinsa. 
– Tripsterin lähes kaikki kirjoittajat asuvat tai ovat asuneet paikoissa, joista he kirjoittavat, eli tämän matkaoppaan sisältöä ei tehdä googlaamalla tai kääntämällä englanninkielisistä matkaopaskirjoista.  
Vastaan itse sivuston – ylläri – Islanti-osuudesta. Vinkit Islannin-reissuille, tietoa leirintäalueista ja erihintaisista hotelleista löytyvät Tripsteristä. Taustoittavat tarinat, laajemmat kohdevinkit ja vinkkilistat löytyvät Mondo Islanti -matkaoppaastani. Se on edelleen myynnissä kirjakaupoissa, A-lehtien verkkokaupassa ja Appstoressa iPadille.
Tuntuu tosi mahtavalta olla mukana tripsteröimässä. Eihän sitä vielä tiedä, mitä kaikkea kivaa tästäkin joskus poikii!

10 Comments

 • Katja

  Onnea! Visitoidun linkin väri lienee valkoinen, vaihtakaa se johonkin muuhun väriin. (Ps. Tämähän olisi voinut olla myös Mondon verkkostrategia jos olisivat vähän pohtineet asiaa.) 😀

  • Satu Rämö

   Kiitos – me tsekataan toi väri.
   Ps. No olisihan se voinut tietysti joo… Onhan heillä edelleen hyvää sisältöä sivuillaan, siis on läh taustoittavia juttuja ja tietopaketteja. Mutta kun jengi googlailee kuitenkin sitä nippelihotellitietoakin ja konkreettisia ohjeita ennen reissua. Hyvä et semmoinen on nyt 🙂

 • Lotta

  Tämä on huippu! Kävin lukemassa Islantiosuuden ja huokaisin helpotuksesta. Minä laiska, muutaman kuukauden asustelulla, olen jo kyllästynyt sepustamaan samoja asioita puolitutuille. Sisältö oli just sitä mitä olen tai multa on kaivattu.

  • Satu Rämö

   Jees, kiitos!

   Mä päivittelen tuota Islanti-osuutta vielä. Sieltä puuttuu vielkä monennäköistä, mutta tällä versiolla päästiin liikkeelle 🙂

 • Heli

  Lukaisin aamupäivällä (melkein) kaikki jutut läpi ja niin tykkään, kun tarjotaan sellaista kiinnostavaa tietoa, jota ei matkaoppaista useinkaan löydy ja ennen kaikkea tuoreita vinkkejä ruokapaikoista, ne kun tuppaavat vanhenemaan nopeasti. Mutta voi. Juuri tästä syystä olen pettynyt nykyisen kotikaupunkini Rooman osuuteen, johon tietenkin tutustuin ensimmäisenä. Sillä ei ole todellakaan lähdetty samalla tapaa "off the beaten path" kuin muissa oppaissa. Tai ainakaan minusta ei ole kovinkaan reilua tarjota tietoa vain sellaisista ylihintaisista kahviloista, jotka muutenkin löytyvät lähes joka oppaasta ja joissa tavalliset roomalaiset eivät käy. Aloitin vuosi sitten oman blogini osin juuri siitä syystä, että olin kyllästynyt yksipuoliseen kuvaan Roomasta ja halusin tarjota sisäpiirin tietoa vähän muustakin, vähän siis samalla periaatteella kuin Tripsterissäkin. Kokonaisuutena Tripsteri on tosi hyvä ja kaivattu lisä matkailusivustoihin, onnea ja menestystä!

  • Satu Rämö

   Moi Heli, ja suurkiitos rakentavasta palautteesta! Mahtavaa, että olet kahlannut koko sivustoa läpi, arvostan!

   Meistä jokainen vastaa omasta opasosuudestaan, joten en osaa sanoa tuohon Rooma-osuuteen mitään. Omasta visiitistä kaupunkiin on kulunut jo 25 vuotta. Välitän kuitenkin terkkusi Anu Rinkiselle, joka vastaa oppaan Rooma-osuudesta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *