Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Minä ja Islanti Matkamessuilla 16.-18. tammikuuta

Pian on taas se ihana aika vuodesta: Helsingin Matkamessut. Helsingin messukeskuksessa kokoontuu 16.-18.1. iso lauma matkakohteita ja matkanjärjestäjiä tiedotus- ja myyntihommiin. Olen ollut matkamessuilla kertomassa Islannin matkailusta jo lähes joka vuosi vuodesta 2009. Joka kerta meininki on ollut yhtä hauska. Matkamessut ovat olleet minulle sellainen konkreettinen uuden työvuoden aloitus.

Viime kesänä kiersimme Islannin kera anopin.

Omien Islanti-puheenvuorojeni lomassa olen käynyt bongailemassa lentotarjouksia ja hakemassa esitteitä kuluvan vuoden tiedossa olevista matkakohteista. Ennen viime vuoden maailmanympärimatkaamme olin tehnyt messuja varten kahden liuskan mittaisen listan asioista, joihin halusin vastauksen. Aikani osastoja kierreltyäni löysin paljon hyödyllistä käytännön tietoa teiden kunnosta Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Thaimaan lauttayhteyksistä. Fiilistelyn lisäksi matkamessuilta löytyy siis myös käytännön vinkkejä, kunhan on tehnyt etukäteisvalmistelut ja tietää tarkalleen, mitä etsii.

Kas, Vatnajökull.

Olen jakamassa matkavinkkejä Islantiin Mondon-lavalla seuraavina kellonaikoina:

Perjantai 16.1.
14–14.20
15.20–15.40
17–17.20

Lauantai 17.1.
11–11.20
13–13.20
15–15.20
16–16.20

Sunnuntai 18.1.
11.20–11.40
13–13.20
15–15.20
16.40–17

Voih. Kesä ja Islanti.

Jos olet suunnittelemassa matkaa Islantiin ja kaipaat lisätietoja matkasuunnitelmiasi varten, nyt olisi hyvä tilaisuus tulla kuulemaan ja kyselemään lisää. Hengailen jokaisen esiintymisen jälkeen Mondon lavan lähettyvillä, joten tule nykäisemään hihasta, jos haluat kysyä jotain, mitä et kehtaa koko yleisön kuullen kysäistä (esimerkiksi Reykjavíkin yössä parhaiten toimivat iskutekniikat). Nähdään!

PS. Messuilla Mondon matkaoppaat (mm. kirjoittamani Mondo Islanti) ovat tarjouksessa 15 €/kpl. Omistuskirjoituksella tai ilman 🙂

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

10 Comments

 • Nelly

  En ole koskaan matkamessuilla ollut mutta halunnut kyllä käydä. Tosin ehkä se vain turhaan lisäisi matkakuumetta, joten parempi pysyä kaukana. 😀

  • Satu Rämö

   Hih, jos haluaa välttää matkakuumeen nostatukset, messut kannattaa kiertää kaukaa. Ellei sitten tule pikkulasten kanssa pahimpaan ruuhka-aikaan 😉

 • Helmi-Maaria Pisara

  Voi miten komea tuo vika kuva! Mä täällä Islannissa olen ihan jotenkin tukkeutunut paikoilleni. Tosin osittain olosuhteiden pakosta. Mutta kesällä kun tulen, aion kiertää kaiken mahdollisen. Ei tarvitse iskeä ketään mutta olisi hauska kuulla, mitkä tekniikat toimivat Reykjavikin yössä 😀 En ole edes Reykjavikin yöhön vielä ehtinyt, olevinani. No, ehkä pääsen tässä joku ilta, tai siis menen, kunhan menen.

  • Satu Rämö

   Okei, aiheesta siis tarvitaan ihan selkeästi oma postauksensa. Lupaan tehdä sellaisen asap. 😉

   Talvella on vähän nihkeää matkustaa, kun päivänvaloa on niin vähän ja sää on mitä on… Viime kesä oli upea ilmojen puolesta, ihan teepaitakeli vielä syyskuussakin kun kiersimme anopin kanssa saaren reilussa viikossa.

 • Anonyymi

  Pummasin liput messuille ja tuun sanomaan sulle jotain noloa. 😉 No, käyn mä keräilemässä vähän vinkkejäkin.

  -Sylvia-

 • Essi

  Itse en nyt matkamessuille pääse, joten heitän blogin puolelle kysymystä! Oon siis tän kevään Reykjavikissa vaihdossa ja luin mondon matkaoppaasta et olisit ollu viikon vaelluksella Polar Hestarilla Akureyrissä ja muutkin on sitä kovasti kehunut. Matkaoppaassa hinta oli about 900e viikolta, et pitääköhän se vielä paikkaansa ja tiedätkö kuinka noita viikon mittasia vaelluksia järkätään? Toukokuun puolella houkuttelis lähteä.

  Kiitos kovasti, jos osaat heittää vinkkejä asian kanssa ja täytyy tulla piipahtaan teiän shopissa, kun palailet takasin Reykjavikiin! 😉

  • Satu Rämö

   Moi Essi! Järjestän tosiaan reilun viikon mittaista (8 vrk) ratsastus- ja vuoristovaellusmatkaa Pohjois-Islannissa. Ensi kesäna on kaksi matkaa, toinen kesäkuun alussa ja toinen elokuun lopussa. Matkan hinta on 1.800 euroa (se siis sisältaa kaiken lennoista ja muista kuljetuksista majoitukseen, ridausvaelluksiin, opastettuun Myvatn-kierrokseen, vuoristovaellukset, kylpyläkäynnit jne.). Tämä on suomeksi opastettu.

   Polar Hestar järjestää myös itse hevosvaelluksia koko kesän, ja ne ovat englanniksi opastettuja. Osallistuin viikon mittaiselle reissulle muutama vuosi sitten ja hinta oli silloin tonnin pintaan. Se sisälsi majoitukset, 5 ratsastuspäivää ja kuljetukset Akureyriin/Akureyrista, mutta ei siis lentoja eikä majoituksia Reykajvíkissa tai muita retkiä. Se oli kyllä mainio reissu ratsastusfaneille! Tykkäsin. Polar Hestarin nettisivuilta löytyy tiedot ensi kesän matkoista ja hinnasto.

   Jos tuo suomeksi opastettu matka kiinnostaa, kannattaa katsoa tarkemmin Saga-Matkojen sivuilta, jossa siis tuo opastamani reissu on myynnissä.

   Toivottavasti tästä oli apua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *