Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Crossfit-muija etsii treffipaikkaa Helsingistä


Haa, takulla klikkasit! Olen pikkaisen ylpeä kekseliäästä otsikostani, köhköh. Tämä crossfit-harrastukseni on nyt siirtynyt täysin uusille leveleille; se tuli joululahjoihinkin. Olin esittänyt kainona toiveena uutta treenipaitaa ja housuja, koska tajusin, että jos treenaa useammin kuin kahdesti viikossa, se yksi omistamani urheiluvaatesetti ei riitä, koska kuivuessaan teksitiiliin hiki näköjään haisee. Niinpä sisko oli käärinyt pakettiin päheän Reebokin teepaidan ja mustat trikoot. Toinen sisko osti treenipäiväkirjan, jonne voin kirjailla suorituksiani, tärisevin käsin tietysti.

Käly – se cf-hirmu joka minulle tämän lajin viime kesänä esitteli – antoi lahjaksi speed-ropen, jolla kelpaa piiskata lattiaa. Kiitos teidän lantionpohjalihastreenivinkkien, pääsen tällä hetkellä kaksi tuplahyppäystä ilman, että pisaraakaan lirahtaa. Harjoittelu näköjään kannattaa.

Lahjojen tulohan ei tähän lopu. Huomenna juhlin syntymäpäiviäni. Arvatkaas vaan, mitä toivoin lahjaksi! Reykjavíkin sisäisiä bussilippuja, koska treeneihin ei jäisillä lumikeleillä mitenkään pääse pyörällä. Toivoin myös smoothie-kymppikorttia CrossFit Reykjavíkin vastaanottotiskin ”baariin”, jotta ehtisin hoitaa saman tunnin aikana sekä päivän liikunnat että lounaan. Huomaan, että tästä lajista on nyt kehkeytymässä jonkun sortin addiktio. Kuin herkullinen musta aukko, jonka sisuksiin vääjämättä valun.


Lopuksi vielä se otsikon luoma lupaus. Ensi viikolla lähden viikon työmatkalle Helsinkiin. Olen jo vuosia aloittanut uuden vuoden Matkamessuilla mainostamassa Islantia, niin tänäkin vuonna. Hotla on varattu Punavuoresta, arkipäivät pyörin akselilla Punavuori-Kulosaari-Pasila-Keskusta. En haluaisi pitää treeneistä viikon taukoa. Minnehän päin Helsingissä kannattaa mennä kohtuuhintaisiin crossfit-vierastreeneihin? Kuukausihintaperusteisilla kuntosaleilla kertamaksut ovat usein aika kovia, mutta CF-saleista en osaa sanoa. Missä on hauska treenata, ja mikä sali ylipäätään toivottaa tervetulleeksi satunnaiset vierailijat?

Tuttavallani on mainio Crossfit-mesta Kirkkonummella, mutta tällä kertaa aikataulut eivät anna periksi lähteä Helsingin ulkopuolelle.

Kiitos avusta jo etukäteen!

14 Comments

 • Laura R

  Jep, Basementiä tulin itsekin liputtamaan! Harmi kun itellä on tauko meneillään tällä hetkellä, oisin muuten tullut sulle reeniseuraksi. Mutta sinne! Sijaitsee Kampissa Hietaniemenkadulla.

  Matkamessuilla toivottavasti nähdään! 🙂

 • Kaisa

  Moi Satu! Yleensä cf salit toivottavat vierailijat ja drop-in kävijät tervetulleiksi kuhan tunneille vaan mahtuu. Ite olin kesällä stadissa ja laitoin etukäteen useampaan mestaan kyselyä, ja kaikilta tuli vastaus, että juu, tänne vaan! oma suosikki oli Crossfit Central Helsinki jätkäsaaressa. Crossfit Basementilla on huippusijainti Kampissa mutta valmentajan tyyli ei oikein ollut mun mieleen (muut coachit voivat toki toimia). Lisäksi kävin Helsinki Core Trainersilla, joka sekin oli oikein mainio.

  • Satu Rämö

   Kiitos vnkeistä, Kaisa! Kamppi on kyllä ässä sijainti, täytyykin kysäistä Basementista. Ja miksei myös Jätkäsaari! HCT:stä en ole ihan varma, siellä on ainakin kotisivujen mukaan bootcampia ja se on mulle tuntematon laji.

  • Satu Rämö

   Mulla on city-pyöränä yksivaihteinen Jopo, ja siinä on sen verran erikoisen kokoiset renkaat näille markkinoille, että nastat tulisi maksamaan ihan järjettömästi. Lainaan mun miehen nastoitettua maastopyörää välillä, mutta yleensä hän tekee työmatkat sillä. Toivotaan, että jäät lähtevät pian, niin pääsee taas jopoilemaan.

  • Satu Rämö

   CF-saleilla ei saa osallistua treeneihin ellei ole käynyt pakollista alkeiskurssia (loukkaantumisriski, jos ei tiedä tekniikoita). Ilmaisia kokeilukäyntejäkään ei käsittääkseni siksi harrasteta. Tai niin luulisin, pitänee ottaa selvää…

  • Satu Rämö

   Kiinnostavaa. Käytännöt ovat varmaan vähän erilaisia sitten… CF-tunnit on täällä aina ohjattuja tunteja eli valmentaja vetää kaikki tunnit ja valvoo että kaikki tekevät oikein. Eikä treenaamaan pääse, ellei ole peruskurssia käytynä (sen ei tarvitse olla paikallisella salilla tehty, pitää vaan ola todiste siitä, että peruskurssi on suoritettu jollain muulla CF-salilla). Toi on musta hyvä käytäntö, koska etenkin noiden levypainojen kanssa on aluksi niin pihalla, että onnettomuusriski voi olla aika iso jos ei osaa tekniikoita.

 • Meri, Helsinki

  Häviskö mun kommentti someavaruuteen?! Jos, niin toistan itseäni: tottakai tuut CrossFit Herttoniemeen! Itä-Helsinki on erikoisukkeleiden ja -akkeleiden paikka 😛

  See you soon!

  Meri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *