Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesän 2015 Islannin seikkailumatkat myynnissä

Blogiani pidempään seuranneet varmaan jo tuntevatkin hevosmatkailuun liittyvän sivupersoonani. Jätän pari kertaa vuodessa toimistotyöni ja heittäydyn matkanjärjestäjäksi ja oppaaksi. Vedän kesäisin kaksi unelmien aktiivilomaa Islantiin. Matkan suunnittelussa ja toteutuksessa olen noudattanut vain yhtä ohjenuoraa: haluan tehdä sellaisen matkan, jonne haluaisin itse osallistua (enkä minä ole edes pakettimatkatyyppiä).

Nämä minun reissuni eivät ole hienojen hotellien lomia tai bussista ulos-valokuva-bussiin sisään-tyylinen kiertomatka, jonka aikana hotkitaan valtava määrä kilometrejä ja siirrytään joka päivä paikasta toiseen. Minua itseäni matkailussa eniten sytyttävät mielekkäät aktiviteetit ja mielellään sellainen tekeminen, joka on juuri sillle matkakohteelle erityistä. Koska olen hevostyttö ja ahkera vuorten kulkija ja innostun matkailusta Islannissa (aloitin maan koluamisen jo vuonna 2003), sisältää unelmieni pakettimatka Islantia, tulivuorille vaellusta, kuumissa kylvyissä löhöilyä sekä tietysti kymmeniä kilometrejä ratsastusvaellusta islanninhevosilla.Arvostan itse matkailussa paikallisten antamia vinkkejä ja mahdollisuutta edes vähän nähdä, millaista arki kohteessa on ja minkälaisia ihmisiä siellä asuu. Siksi tämäkin matka tehdään nimenomaan maaseudulle ja yksittäisen perheen omistamalle maatilalle, jossa on satojen hevosten ja lampaiden lisäksi mahdollisuus tutustua paikalliseen landeiluun ja syödä islantilaista kotiruokaa.

Luulenpa, että oma innostukseni tarttuu, sillä näillä matkoilla on annetun asiakaspalautteen mukaan viihdytty hyvin. Olen saanut viimeisen parin vuoden aikana järjestetyistä vastaavista reissuista todella hyvää palautetta. Kehujen lisäksi pyydän aina myös ajatuksia siitä, minkä voisi reissussa tehdä toisin. Yleisin ja lähes joka toisen esittämä toive on koskenut lisäaikaa Islannin pääkaupungissa Reykjavíkissa, joka söpönä värikkäänä pikkukaupunkina onkin varsin omalaatuinen paikka. Niinpä pidensimme kesän 2015 matkoja päivällä. Vietämme Reykjavíkissa kaksi hotelliyötä. Se yksi lisäpäivä on varattu nimenomaan Reykjavíkiin: kiertelemme vähän keskustaaa, näytän omia suosikkipaikkojani ja niillä ketä shoppailu kiinnostaa, on aikaa tehdä ostoksia. Matkan pääpaino on kuitenkin ratsastuksessa ja vaeltamisessa. Osallistujilta edellytetään siis hyvää peruskuntoa ja keskitason ratsastustaitoa eli hevonen olisi hallittava kaikissa askellajeissa.

Matkoja järjestetään kaksi. Toinen kesäkuun alussa ja toinen elokuun lopussa. Matkan hintaan (1 890 €) kuuluu mm. kaikki tämä:

– 3 x islanninhevosvaellus (kokopäivävaelluksia, jokaisen kesto noin 5 h)
– 2 x vuoristovaellus (yksi vaellus seudulle, jonne asettuivat asumaan Islannin ensimmäiset asukkaat, ja toinen tulivuoren rinteelle ja ne ketä jaksavat, seuraavat minua huipulle. Selvennykseksi: vaellamme tulivuorelle, joka ei parhaillaan purkaudu, ei siis huolta jalkapohjien kärventymisestä… ü).
– 2 x uimahallikäynti (käymme luksuskylpylässä ja karvalakkiversiossa eli tavallisessa kunnallisessa uimahallissa, joka Islannissa tarkoittaa loikoilua kuumissa vesialtaissa ulkoilmassa)
– 2 x hotelliyö Reykjavikissa
– 5 x yö maatilalla Grenivíkissä
– kaikki ateriat (paitsi viimeisen illan illallinen, jonka nautimme Reykjavikissa)
– 1 x kaupunkikierros Reykjavíkissa
– 1 x museokäynti (tutustumme ratsastuksen lomassa vanhaan maatilaan – siis kurkistus 1600-luvun Islantiin)
– lennot
– lentokenttäkuljetukset
– kaikki muutkin kuljetukset
– suomenkielinen opastus koko matkan ajan eli meikäläisen läsnäolo

Lisää juttuja näistä matkoista voit lukea ja kuvia katsoa täältä:
– Mukana olleiden matkaajien kokemuksia hevos- ja vaellusmatkalta Islantiin
Kuvia islanninhevoslomalta
– Lisää lomakuvia samoilta reissuilta 

Tarkempi matkaohjelma ja tiedot varauksista löytyvät yhteistyökumppanini Saga-Matkojen sivuilta kohdasta Suomeksi opastettu aktiiviloma Islantiin. Ryhmäkoko on pieni, eli kumpaankin ryhmään mahtuu korkeintaan 12 osallistujaa. Viime vuosina matkat on myyty loppuun ennen kesää.


Vastailen mielelläni kaikkiin reissua koskeviin kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä tässä alla keskusteluosiossa tai laittaa minulle sähköpostia. Yhteystietoni löytyvät kohdasta Salamatkustaja-blogin kirjoittaja.

Islanti – best í heimi!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

26 Comments

 • Anonyymi

  Täytynee opetella ratsastamaan, jotta pääsen tuolle reissulle. Toivottavasti järjestät noita vielä pitkään 🙂

  • Satu Rämö

   No kuule, vielä ehtii ensi kesänkin reissuille 🙂 Viime vuonna meillä oli mukana muutama, jotka olivat opetelleet ratsastamaan edellisenä keväänä, ja he pärjäsivät hyvin mukana. Saivat vaan vähän laiskemmat pollet, joilla ei ollut kiirusta vaikka muut laukkasivatkin.

 • Anonyymi

  Jee, tätä mä olen odottanut. Ainut päänvaiva on vaan tällä hetkellä loma-ajan järkkääminen mun seuralaiselle….

  Anni

 • MutiNa

  Jokohan tää ois se syy jonka varjolla saisin tuon miehekkeenkin pakotettua hevosen selkään?! Ens kesä voi olla hieman optimistinen, että täälläkin toiveena, että järjestätte noita vielä pitkään!

 • salla

  Oi miten ihanaa…. Miehelleni juuri kerroin tästä ja että tuollaisen matkan haluan joskus tehdä. Ensi vuonna on tiedossa toinen reissu, mutta 2016 voisi onnistua. Tuskin saisin ketään kaveria mukaan, mutta tuskin haittaisi, sillä seuraa löytyy varmasti muista matkalaisista. Hyvä, että olette ottaneet lisää aikaa Reykjavikissä, sitä jäin kaipaamaan kun luin aiemmin näistä reissuista. Täydellinen matka siis teillä ja toivottavasti matkoja tulossa myös 2016. Onko säissä isoja eroja kesä- ja elokuussa?

  • Satu Rämö

   Kivaa kuulla, ettö Reykjavik-aika kuulostaa hyvältä! Mietin sitä itse aika pitkään koska se vaikuttaa hintaan jonkin verran.

   Kyllä meillä on suunnitelmissa jatkaa näiden matkojen kanssa, eli hyvin todennäköisesti myös vuonna 2916.

   Säät vaihtelevat kovasti, elokuussa on iltaisin pimeämpää, mutta muutoin sekä kesä- että elokuussa voi olla tosi hyvä auringonpaiste tai vesisadetta. Joskus voi vuoristossa olla luntakin. Islanti <3

 • Anonyymi

  Kuulostaa aivan unelmaformaatilta lomalle! Kumpi ajankohta on yleensä Islannissa säiden puolesta lämpimämpi ja varsinkin vähäsateisempi? Minkälainen ikähaarukka noilla aiemmilla reissuilla on ollut (täällä nelivitonen ikiteini miettii, uskaltaisiko toteuttaa haaveensa…)

  • Satu Rämö

   Säästä tuossa ylempänä.
   Ikähaarukka on ollut tosi leveä, parikymppisistä kuusikymppisiin – ja huolimatta ikäerosta ryhmä on hitsautunut tosi hyvin yhteen. Tämmöisille seikkailuhenkisille matkoille näyttäisi valikoituvan samanhenkistä porukkaa. Hyvä tekemisen meininki ja iloista sakkia
   🙂

 • Anonyymi

  Pitkä takuu matkan järjestämisen jatkumiseen 😀 2916.. 🙂 Minkä ikäiselle lapselle/nuorelle matka sopisi. Tyttäreni on 13.v ja mietin yhteistä lomareissua.

  • Satu Rämö

   Haha joo, forever young 🙂 pieni lyöntivirhe (2016)

   Kyllä mä uskon että 13v pärjää, usein tuon ikäiset jaksaa jopa paremmin hevostelua ja ovat taitavampia ratsastamaan kuin aikuisena aloittaneet 🙂

   Eli jos jaksaa istua bussissa, tykkää ulkoilla ja viihtyy luonnossa, niin ilman muuta mukaam vaan!

 • Anonyymi

  Kuulostaa ihanalta! Itse en osaa ratsastaa ja hevosille allergisena on varmaan turha suunnitella opettelevansa, mutta kaikkea muuta ohjelmassaolevaa voisin tehdä. Voisit tulevina vuosina järjestää vastaavan matkan, jossa hevostelut korvattu vaikka vaelluksella tms, niin olisin kyllä heti mukana!

 • Anne

  Täältä myös ääni reissulle ilman heppoja, liittyisin matkaan hetimiten, Islanti kun on vieläkin kokematta.

 • Anonyymi

  No niin! Oiskohan aika lähteä. Aivan mielettömän ihanalta kuulostaa, ja sitäpaitsi olet ollut yli viisi vuotta niin hauska, että ois huippua fanittaa livenä. 😉

  Elina

 • anumorchy

  Sopisikohan tuo sellaisille jotka eivat ole koskaan ratsastaneet tai tai sitten kupsahtavat heti maahan kun heppa siirtyy kaynnista johonkin vilkkaampaan askellajiin?

  • Satu Rämö

   Reissu ei sovin ihan niin aloittelijoille; hevonen pitää hallita käynnissä, ravissa ja laukassa ja ilman että selässä pysyminen aiheuttaa hankaluuksia. Issikoilla ei ratsasteta pääsääntöisesti kovaa, vaan enemmän sellaista hidasta tölttiä ja silloin tällöin laukkaa. Mutta muun ryhmän kannalta on hyvä, että kaikilla on perustaidot hallussa ennen matkan alkua. Viime vuonna matkallamme oli mukana muutamia, jotka olivat ratsastaneet vasta muutaman kuukauden, mutta he olivat käyneet ahkeraan harjoittelemassa ennen reissua.

   Lisäksi vuo viisi tuntia satulassa on aika pitkä aika ihan vasta-alkajalle; lihakset saattavat väsyä pahasti (kun ne väsyvät kokeneemmillakin…)

 • Anonyymi

  Hei!

  Täällä yksi kiinnostunut kävi vilkaisemassa tuota varaamista, mutta törmäsi kenties ongelmaan. Voisin oikein hyvin jakaa huoneen jonkun toisen matkaajan kanssa, mutta valitessani matkustajamääräksi yksi, en voi valita huoneiden kohdalla kahden hengen huonetta!? Tätä lienee voisi kysyä myös Saga-matkoilta, mutta voiko tuon jotenkin kiertää vai teenkö vain haun jotenkin hassusti?

  Elina

  • Satu Rämö

   Moi! No voi kökköröö että tuo niinkutstun nais- tai miespaikan varaaminen ei onnistunut nettisivuilla. Kannattaa ottaa yhteyttä heidän myyntitoimistoon ja tehdä varaus meilin kautta, niin pystyt varaamaan helpommin. Usein matkassa on mukana muitakin yksinään tulevia, jokta mielellään jakavat hotellihuoneen jonkun kanssa. Maatilalla huoneita on yleensä niin paljon tyhjänä, että siellä aika monelle pystytään varaamaan 1 hh. Suosittelen ottamaan yhteyttä Toaan (toa.nystedt@tsg.fi) tai Katriin (katri.kari@tsg.fi), he osaavat varmasti auttaa sinua tämän varauksen tekemisessä 🙂

 • Anonyymi

  Eihhh, matkat on täynnä!!!! Olin juuri menossa varamaan 2 paikkaa elokuulle, kun saatiin loma-ajankohdat selviksi kaverin kanssa. Eih, pliis Satu järkätkää vielä yksi. Nyt mun elämä kaatuu :-/

  Anni

 • Anonyymi

  Vielä mä täällä vuodatan kyyneleitä (byää- byää), kun ei ehditty varaamaan matkaa riittävän ajoissa. ;-( Yritin etsiä sun s-postiosoitetta, mutten sitä löytänyt. Olisin laittanut viestiä, josko tulisi peruutuspaikkoja niin voitaisiin ilmoittautua jonoon. Tai sitten oikeasti harkitkaa vielä kolmatta reissua, täällä on kaksi varmaa osallistujaa….

  Anni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *