Kesän 2015 Islannin seikkailumatkat myynnissä

Blogiani pidempään seuranneet varmaan jo tuntevatkin hevosmatkailuun liittyvän sivupersoonani. Jätän pari kertaa vuodessa toimistotyöni ja heittäydyn matkanjärjestäjäksi ja oppaaksi. Vedän kesäisin kaksi unelmien aktiivilomaa Islantiin. Matkan suunnittelussa ja toteutuksessa olen noudattanut vain yhtä ohjenuoraa: haluan tehdä sellaisen matkan, jonne haluaisin itse osallistua (enkä minä ole edes pakettimatkatyyppiä).

Nämä minun reissuni eivät ole hienojen hotellien lomia tai bussista ulos-valokuva-bussiin sisään-tyylinen kiertomatka, jonka aikana hotkitaan valtava määrä kilometrejä ja siirrytään joka päivä paikasta toiseen. Minua itseäni matkailussa eniten sytyttävät mielekkäät aktiviteetit ja mielellään sellainen tekeminen, joka on juuri sillle matkakohteelle erityistä. Koska olen hevostyttö ja ahkera vuorten kulkija ja innostun matkailusta Islannissa (aloitin maan koluamisen jo vuonna 2003), sisältää unelmieni pakettimatka Islantia, tulivuorille vaellusta, kuumissa kylvyissä löhöilyä sekä tietysti kymmeniä kilometrejä ratsastusvaellusta islanninhevosilla.Arvostan itse matkailussa paikallisten antamia vinkkejä ja mahdollisuutta edes vähän nähdä, millaista arki kohteessa on ja minkälaisia ihmisiä siellä asuu. Siksi tämäkin matka tehdään nimenomaan maaseudulle ja yksittäisen perheen omistamalle maatilalle, jossa on satojen hevosten ja lampaiden lisäksi mahdollisuus tutustua paikalliseen landeiluun ja syödä islantilaista kotiruokaa.

Luulenpa, että oma innostukseni tarttuu, sillä näillä matkoilla on annetun asiakaspalautteen mukaan viihdytty hyvin. Olen saanut viimeisen parin vuoden aikana järjestetyistä vastaavista reissuista todella hyvää palautetta. Kehujen lisäksi pyydän aina myös ajatuksia siitä, minkä voisi reissussa tehdä toisin. Yleisin ja lähes joka toisen esittämä toive on koskenut lisäaikaa Islannin pääkaupungissa Reykjavíkissa, joka söpönä värikkäänä pikkukaupunkina onkin varsin omalaatuinen paikka. Niinpä pidensimme kesän 2015 matkoja päivällä. Vietämme Reykjavíkissa kaksi hotelliyötä. Se yksi lisäpäivä on varattu nimenomaan Reykjavíkiin: kiertelemme vähän keskustaaa, näytän omia suosikkipaikkojani ja niillä ketä shoppailu kiinnostaa, on aikaa tehdä ostoksia. Matkan pääpaino on kuitenkin ratsastuksessa ja vaeltamisessa. Osallistujilta edellytetään siis hyvää peruskuntoa ja keskitason ratsastustaitoa eli hevonen olisi hallittava kaikissa askellajeissa.

Matkoja järjestetään kaksi. Toinen kesäkuun alussa ja toinen elokuun lopussa. Matkan hintaan (1 890 €) kuuluu mm. kaikki tämä:

– 3 x islanninhevosvaellus (kokopäivävaelluksia, jokaisen kesto noin 5 h)
– 2 x vuoristovaellus (yksi vaellus seudulle, jonne asettuivat asumaan Islannin ensimmäiset asukkaat, ja toinen tulivuoren rinteelle ja ne ketä jaksavat, seuraavat minua huipulle. Selvennykseksi: vaellamme tulivuorelle, joka ei parhaillaan purkaudu, ei siis huolta jalkapohjien kärventymisestä… ü).
– 2 x uimahallikäynti (käymme luksuskylpylässä ja karvalakkiversiossa eli tavallisessa kunnallisessa uimahallissa, joka Islannissa tarkoittaa loikoilua kuumissa vesialtaissa ulkoilmassa)
– 2 x hotelliyö Reykjavikissa
– 5 x yö maatilalla Grenivíkissä
– kaikki ateriat (paitsi viimeisen illan illallinen, jonka nautimme Reykjavikissa)
– 1 x kaupunkikierros Reykjavíkissa
– 1 x museokäynti (tutustumme ratsastuksen lomassa vanhaan maatilaan – siis kurkistus 1600-luvun Islantiin)
– lennot
– lentokenttäkuljetukset
– kaikki muutkin kuljetukset
– suomenkielinen opastus koko matkan ajan eli meikäläisen läsnäolo

Lisää juttuja näistä matkoista voit lukea ja kuvia katsoa täältä:
– Mukana olleiden matkaajien kokemuksia hevos- ja vaellusmatkalta Islantiin
Kuvia islanninhevoslomalta
– Lisää lomakuvia samoilta reissuilta 

Tarkempi matkaohjelma ja tiedot varauksista löytyvät yhteistyökumppanini Saga-Matkojen sivuilta kohdasta Suomeksi opastettu aktiiviloma Islantiin. Ryhmäkoko on pieni, eli kumpaankin ryhmään mahtuu korkeintaan 12 osallistujaa. Viime vuosina matkat on myyty loppuun ennen kesää.


Vastailen mielelläni kaikkiin reissua koskeviin kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä tässä alla keskusteluosiossa tai laittaa minulle sähköpostia. Yhteystietoni löytyvät kohdasta Salamatkustaja-blogin kirjoittaja.

Islanti – best í heimi!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö