Viikko päiväkodissa

Kersan päiväkotiryhmän vetäjä lähettää perjantaisin lasten vanhemmille pitkän sähköpostin, jossa kerrotaan kuluneen viikon kuulumiset. Eilinen viesti ilahdutti perusteellisuudellaan.

Reykjavik, kotikaupunki!

Maanantai. Tiedeohjelmaa A:n johdolla. Lapset tykkäsivät tästä päivästä aivan erityisesti! Ensin katsoimme Youtubesta videon, jossa Ævar Vísindamadur (Aevar Tiedemies) valmisti savukuplia kuivajäätelöstä ja kiehuvasta vedestä. Videon katselun jälkeen leikimme tutkijoita ja katselimme kuolleita hyönteisiä suurennuslaseilla. Ja sitten teimme vihreää limaa! Siihen ei tarvittu kuin perunajauhoja, vettä ja elintarvikeväriä. Tämä oli mahtava elämys, ihanan sotukuista ja hauskaa 🙂 Kokeilkaa tätä ihmeessä kotonakin, tässä on aiheesta opastusvideo.
Tiistai. A:n taidepajassa jatkettiin tiedeteemalla. Piirsimme kaikenlaisia tieteeseen liittyviä asioita: suurennuslaseja, tutkijoita, aurinkoja ja vaikka mitä. Sen jälkeen maalasimme kuvat vesiväreillä. Oli hauskaa nähdä, miten puuvärit ja vesivärit sekoittuivat keskenään.
Keskiviikko. A piti musiikkitunnin. Lauluimme laulua Che Che Kule, täältä muuten löytyy yksi esimerkkivideo laulusta. Jotkus lapsisista oliva ujompia osallistumaan kuin toiset, mutta me jeesasimme heitä erityisesti. Laulun jälkeen meillä oli soitinjuhlat! Lapset seisoivat ringissä ja soittivat erilaisia soittimia vuorotellen. Leikin jälkeen opettelimme soitinten nimiä ja miten niitä soitetaan. Tutustuimme mm. bongorumpuihin, huuliharppuun, kitaraan ja marakasseihin. Lopuksi tanssimme rauhallisen musiikin tahtiin ja yritimme pysyä rytmissä.
Torstai. A ja F pitivät liikuntatunnin suuressa salissa. Aloitimme Latador-pelillä (kuten viime viikolla) ja sen jälkeen teimme tasapainoharjoituksia. Hypimme ”kiveltä toiselle”, kiipesimme pöydälle, hypimme sieltä alas tyynyille, ryömimme lattialla, kävelimme hulahularengasreitillä, teimme hämähäkkikävelyä ja sen semmoista. Lopuksi joimme vettä ja lepäsimme.
Perjantai. Aamulla lauloimme ja iltapäivällä luimme kirjoja, joita lapset olivat tuoneet kotoa mukanan. Tänään vietettiin koko maassa islannin kielen päivää.

Kiitos kaikille mukavasta viikosta ja kiitos kun teillä on niin ihania lapsia 🙂 

Muistuttaisin myös kaikkia vanhempia tuomaan lapsille tarpeeksi lämpimiä vaatteita ja kumisaappaat. Lapset sairastuvat tällä säällä, jos ovat liian kevyesti pukeutuneita. Lenkkarit saa viedä takaisin kotiin, niitä ei näin myöhään syksyllä tarvita!!! 

Arvostan tällaisia viestejä, myös suorapuheista loppukaneettia. On kyllä sanottava, että omin voimin en onnistuisi ikinä tarjoamaan samanlaista viikko-ohjelmaa. Olen järjettömän tyytyväinen, että henkilökunnalla on aikaa ja motivaatiota kirjoitella näinkin yksityiskohtaisia selostuksia. Sitä osaa nyt suhtautua ihan eri tavalla tarinoihin siitä sormien välistä valuvasta vihreästä limasta. Ja ensi viikolla muistan pakata kumisaappaat mukaan. Lupaan!

9 Comments

 • Petra

  Onpa toiminnallisen tuntuinen tarha, kylla varmasti lapset viihtyvat! Onko siella kaikki tarhat kunnallisia vai onko yksityinen sektori miten edustettuna? Oma tytar on puolipaivaisessa turkkilaisessa valtion tarhassa, olen ollut positiivisesti yllattynyt silla ohjelmaa on paljon, joka viikko tehdaan isompi retki ( teatteria, luontopolku, harrastekeskus tms.) ja muutenkin touhua on niin etta puolenpaivan jalkeen neiti on aika naatti. En kylla keksisi minakaan riittavasti ohjelmaa reilu 3v. kotona. Taalla valtionpuolella odotetaan vanhemmilta aikalailla osallistumista ja tama on aiheuttanut mulle muutaman harmaan hiuksen kun en muista/tajua aina laittaa mukaan sita sun tata mita on pyydetty.

  • Satu Rämö

   Valtaosa on kunnallisia, sitten on muutamia yksityisiä, joista on jotain steineria ja osa enemmän peruskamaa. Kunnalliset ovat käsittääkseni edullisimpia (me maksataan noin 200 € kuussa 8 h/pv, sisältää kolme ateriaa), mutta niiden välillä taso vaihtelee hurjasti. Se on enemmän johtamiskulttuurista kuin resursseista kiinni. Onneksi meille sattui päiväkoti, jossa on tosi pysyvät työsuhteet ja hyvä henki työntekijöiden keskuudessa. Se heijastuu tekemiseen kaikella tasolla – kuten näihin ihaniin meileihin, joita meille lähetellään aina perjantai-iltapäivisin.

   Erään kerran saimme perjantai-iltana sähköpostiviestin, jossa lastentarhanopettaja pahoitteli, että hän kirjoittaa uein sähköpostia kun lapsia haetaan tarhsta. HÄn halusi selittää, etteivät vanhemmat turhaan kuvittele, että henkilökunta roikkuu kaiken aikaa koneella; usein vaan iltapäivät ja vapaan leikin hetket ovat niitä slotteja, joissa näitä viikkokirjeitä kirjoitellaan. Ihana jengi!

 • Uraäidin Ruuhkavuodet

  Jopa vaikuttaa laadukkaalta päiväkodilta! Mekin saatiin aikoinaan samantyyppiset tarkat kuvaukset päiväkodista ja pudotus oli dramaattinen, kun jälkikasvu siirtyi kouluun. Nykyään tiedonkulku menee suunnilleen tyyliin: "Miten päivä meni?" "Ihan kivasti." "Ai kivasti?" "Joo."

  • Anonyymi

   Mulla tuli ihan sama mieleen, eli päiväkodista tuli tarkka raportti päivästä ja pienimmistäkin yksityiskohdista ja nyt kun koulu pari vuotta sitten alkoi, tuntuu, että lapsilla on valtavasti elämää, josta en tiedä yhtään mitään. saga

 • Sari

  Onpa upeaa toimintaa teidän päiväkodissa ja hienot palautekirjeet. Tuollaisesta palautteesta nauttii kotiväki ja päivistä taatusti lapset.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *