Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Valmistaudumme hirmumyrskyyn

Islannin uutisissa on viimeiset pari päivää toitotettu sunnuntai-iltapäivänä iskevästä epätavallisen kovasta myrskystä. Tuuli saattaa nousta joissain paikoissa jopa 50 metriin sekunnissa. Ihmisiä neuvotaan ottamaan pihoiltaan kaikki irtotavara sisään eikä autoja kuulemma kannata parkkeerata aukeille paikoille, josta tuulen on helppo ”poimia ne mukaansa”. Ihmisiä on kehotettu pysymään kotona ja välttämään kaikenlaista matkustamista. Islannissa on tällaiselle tavattoman huonolle säälle ihan oma sana: óveður eli epäsää. Melko loogista.

Lähestyvän myrskyn takia puolison piti palata työmatkaltaan päivää aiottua aikaisemmin. Ajellessaan rannikkoa pitkin kotiin hän törmäsi sattumalta ryhmään surffaajia. Aallot olivat kuulemma mainiot. Kuva: Björgvin Hilmarsson.
Valmistauduin tänään tulevaan koitokseen. Kävin ostamassa paketin valmispiparitaikinaa, tertun ylikypsiä banaaneja banaanikakkuun (tämä Marin banaanileipäohje on aivan mahtava!) ja pullon punaviiniä. Eiköhän näillä pärjätä. Huomenna suljemme ikkunat, etsimme jostain kaulimen ja nostamme talvikukkaset rappusilta sisään eteiseen. Myräkän pitäisi olla ohi noin vuorokaudessa. 
Toivotaan, että talossamme on maanantai-iltana vielä katto.

14 Comments

 • kape

  Tsemppiä! Jos yhtään lohduttaa ,niin ei meilläkään hääviä ole. Vai miltä kuulostaa -35 with windshield. Brr
  Ja kiitos mekosta!:)

  • Satu Rämö

   Saksan ja islannin kielessä on muuten yllättävän paljon samankaltaisuuksia. Koska saksan kielioppi oli lukiosta tuttu datiiveineen jne. islannin kielen kielioppi oli paljon helpompi sisäistää. Täälläkin siis neljä sijamuotoa…

 • Sari

  Toivottavasti myrsky on laantunut ja kotinne on kunnossa eikä muitakaan suuria vahinkoja ole tullut.
  Mukavaa joulukuun alkua!

  • Satu Rämö

   Siitä tulikin sitten yllättävän vaisu myrsky – ei lennellyt edes trampoliinit ilmassa… Hyvä tietysti, että ei sattunut mitään muutamaa peltikolaria isompaa.

 • Anonyymi

  Itävallassa luki kerran säätiedotteessa: "unvorhersagbar". Eli, ei voida ennustaa. Katsotaan sitten aamulla miltä näyttää, tuleeko rakeita, aurinkoa tuulta vai kaikkea yhtä aikaa.

  -Anna

 • Héléna @ Chez Héléna

  Meillä on eletty samoissa tunnelmissa jo viikkoja. Vaikka täällä Antibesissa on kotona melko kuivaa (ulkona tosiaan ei), toisin on tossa reilun 50 kilsan päässä – tulvavesi on vallannut koteja, myllännyt autot metallikasoiksi, vienyt ihmisiä mukanaan… ihan kamalaa. Joka ilta uutisissa itketään ja surraan. Tsemppiä sinne, pysykää kuivana ja ehjänä!

 • Tea

  Toivottavasti myrsky ei tehnyt pahoja vahinkoja!

  Maaliskuun 2012 alussa olen katsellut Hallgrímskirkjan huipulta pilvien liikkumista kaupungin yllä niin nopeasti että maisema vaihtui 10 sekunnin välein.

 • Niku Kivekäs

  Myös ruotsinkielestä löytyy sana "oväder" kuvaamaan erityisen huonoa säätä, ihan samoin kuin "odjur" tarkoittaa hirviötä ja "ogräs" rikkaruohoa.

  Kun meitä Ruotsissa asuessamme uhkasi oväder (varning för orkanbyar), opetimme pikkukaverin leikkimään jo valmiiksi otsalamppu päässä, koska jossain vaiheessa sähköt kuitenkin menevät. Kaikilta muilta meni, mutta ei meiltä.

  Miten myrsky meni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *