Maanantain oma hetki

Kun on duunissa oman itsensä herra, renki ja orja, voi aika pitkälle rakentaa arkipäivänsä juuri sellaiseksi, että mikä itselle parhaiten passaa. Minulle on tärkeintä, että voin joustaa pienissä asioissa. Kuten siinä, että päiväkodin portilta ei tarvitse mennä suoraan tukka putkella toimistoon, vaan voin palata vielä hetkeksi kotiin.

Tänään maanantaiaamu ja tyypillinen meno. Puoliso lähti töihin puoli kahdeksan, naisväki nukkui puoli yhdeksään. Aamiainen, hiuksille kampaa ja kersan kanssa pähkäilyä siitä, mitä tänään laitetaan päälle. Latasin kahvinkeittimen ja poistuimme ulko-ovesta kymmenen yli yhdeksän. Palasin vartin kuluttua kotiin tuoreen kahvin tuoksuun. Join ison mukillisen kahvia hiljaisessa keittiössä. Aamuauringon ensimmäiset säteet alkoivat kurkistella verhojen alta. Kahvia apinamukista hörppiessä tein listan asioista, joita tänään pitäisi saada valmiiksi. Kävelin toimistolle, pistin Rage Against the Machinen soimaan, luurit päähän ja aloin kirjoittaa. 
Nyt on lista valmis, voi lähteä kotiin. Ja kello on puoli kolme!

7 Comments

  • Satu Rämö

   Kieltämättä tämä on aika hyvä. Onhan työpäivät tietysti pidempiäkin, mutta jos ei ole mitään sovittuja palavereita tms. saa aika lailla omalla vauhdilla edistää asioita. Tykkään!

 • Uraäidin Ruuhkavuodet

  Kuulostaa kyllä melkein liian hyvältä ollakseen totta, huokaus. Pystytkö myös säätelemään aikataulujasi niin, että osaat sanoa myös EI? Jotta työpäivät pysyvät noin kohtuullisina. Meinaan, että yrittäjän on kuulemma vaikea sanoa ei, kun siinä kieltäytyy tulevasta elannostaan…?

  • Satu Rämö

   Ooh, mahtava kysymys! Tämä olisi kyllä ihan oman postauksen paikka 🙂 Kyllä aikatauluja pystyy säätelemään, mutta en ole aikaisemmin ollut siinä kovin hyvä. Siihen meni reilu 10 vuotta että oppi sen, minkälaisia asiakkaita kannattaa ottaa ja millaisiin ehtoihin suostua. Kun on karttunut kokemusta omasta alasta, eri toimialojen asiakkaista ja tietää itse miten tehokas pystyy parhaina päivinä olemaan, on oppinut rakentamaan sellaisen asiakaskunnan, joka mahdollistaa järkevän mittaiset työpäivät. Välillä tulee niitä 10 h -päivässä maratoneja, mutta yhä harvemmin.

 • N.

  Onpa ihana systeemi. Mulla on pakko olla töissä 7h/päivä, 0,65 minuuttia voin tehdä etänä (opetuksen valmistelua). Aika lailla mennään tukka putkella -systeemillä, koska mulla on meidän perheessä lyhyet työmatkat ja puolisolla ei. Ei siis jää aikaa esim. kuntoiluun keskellä päivää, mikä on varsinkin näin talvella mälsää.

  Miten teidän pk-syksy muuten on mennyt, muistan, että isojen ryhmään siirtyminen oli vaikeaa?

  • Satu Rämö

   Kiitos kysymästä, päiväkodissa on mennyt alkukäninän jälkeen aika hyvin. Ekan parin viikon jälkeen ei tullut enää itkuraivareita. Nyt lapsi jo ihan odottaa päiväkotiin menoa.

   Hyvä muistutus: on tosiaan ammatteja, joihin joustavat työajat eivät mitenkään sovi. Siinä on vähän vaikea pyytää työnantajalta mahdollisuutta lounastuntijumppaan, jos kersat odottaa luokassa tai sydänpotilas leikkaussalissa…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *