Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Äiti-tytär-matka Lontooseen

Se on skumpan paikka taas. Enpä nimittäin olisi neljä vuotta sitten paniikkia äitiydestä ja esimerkiksi syöttötuoleista vääntäessäni uskonut, että vielä koittaa se päivä, kun lähden lapsen kanssa kaksin lentämistä vaativalle lomalle ihan vain siksi, että se on sekä mahdollista että hauskaa. Kaiken lisäksi lähdemme vielä kaupunkilomalle.

En ole nähnyt molempia siskojani yhdessä sitten viime joulun. Koska toinen siskoni ”joutuu” pitämään YK-lomia kuuden viikon välein, päätimme mätsätä aikataulut ja tehdä treffit jonkun meistä luokse. Päädyimme vaihtoehtoon Lontoo, koska sinne saa huomattavasti edullisempia lentoja kuin Reykjavíkiin. Treffit Kabulissa eivät syystä jos monesta ole mahdolliset.

Lapsi lähtee tottakai reissuun mukaan, onhan hän nättien tätien suurin mahdollinen fani. Mitä ikinä tädit tekevät tai sanovat, se on superhienoa. Lisäksi luulen, että täditkin malttamattomana odottavat tapaavansa taas siskontytön.

En toki kieltäytyisi K-18-bileviikonlopusta siskojen seurassa Lontoon klubeilla, mutta tällä kertaa mennään lapsiperhekonseptilla. Vuokrasimme viikonlopuksi tilavan asunnon Dalstonista. Huomasimme, että samalla rahasummalla, jolla Lontoosta saa tyylikkään ja tilavan Airbnb-asunnon hyvällä sijainnilla, ei välttämättä saisi edes pientä ja tunkkaista hostellihuonetta. Nyt aamiaisellekin voi herätä milloin haluaa.

Pidämme lomapäivät väljinä ja vältämme paikasta toiseen kiiruhtamista. Vaikka olemme luvanneet, että emme eksy toisistamme metroissa, turvaranneke tulee tietysti mukaan. Olemme ajatelleet kiertää pari leikkipuistoa, käydä Disney-kaupassa (hui! lupaan palata tähän aiheeseen myöhemmin), syödä illalliset ennen iltaseiskaa ja nauttia lounaan seurana yhden tai kaksi hyvää siideriä. Lontoossa asuva siskoni mainitsi myös South Bankin karuselleista. Siitä tulee hitti!

Jos teistä on joku lomaillut jälkikasvun kanssa Lontoossa – tai vielä parempaa, asuu siellä – jakakaa ihmeessä hyväksi testatut lapsiystävälliset vinkit. Kunhan olemme kotiutuneet reissusta, laitan perusteellista raporttia omista lomafiiliksistä ja kivoiksi koetuista paikoista. Onpas supernastaa päästä lyhyelle matkalle!

Kuvat ovat viime talven ja kevään maailmanympärimatkalta / kuvat: Björgvin Hilmarsson

31 Comments

 • Anonyymi

  Oi, olen haltioitunut! Mahtimatka teillä tiedossa 🙂 Reissunaisia koko sakki ♥ Miten muuten äitisi suhtautuu siihen, että lapsensa ovat ties kuka missä maailman kolkassa, eivätkä forssalaisen rivarin seinustalla kessuttelemassa ? 😉

  • Satu Rämö

   Kiitos!
   Mä luulen, että hän on vaan tyytyväinen, että olemme pystyneet kaikki tekemään mieleisiä valintoja, vaikka se onkin vaatinut kovaa työtä. Äidillä/mummilla riittää matkustamista, se on kiva juttu 🙂

 • Anonyymi

  Me oltiin viime vuonna 2-vuotiaan kanssa Lontoossa. Hyvin meni, kun vain muisti käydä tarpeeksi usein leikkipuistossa 🙂 Meidän suosikit oli
  – Prinsessa Dianan leikkipuisto https://www.royalparks.org.uk/parks/kensington-gardens/things-to-see-and-do/sports-and-leisure/diana-memorial-playground
  – Coram's Fields http://www.coramsfields.org
  Lapsi viihtyi myös mielettömän hyvin Chinatownissa, koska siellä oli vaikka mitä nähtävää. Myös kaksikerroksisen bussin yläkerta oli jännä. Hamleysille emme vieneet! -Sari-

 • Sari

  Voi miten mahtavalta lomalta tuo kuulostaa! Itse en ole ollut koskaan Lontoossa, mutta olen luvannut lähteä sinne äiti-poika matkalle esikoisen kanssa. Se on hänen ylioppilaslahjansa, mutta vielä emme ole reissuun päässeet. Hän lähti heti opiskelemaan ja talous on molemmilla tiukilla, mutta hyvä se lahja on myöhemminkin!
  Hyvää matkaa teille!

  • Satu Rämö

   Kiitos, Sari! Me mennään EasyJetillä ja tullaan takaisin Wow-airilla (islantilainen lentoyhtiö), liput kahdelle vähän yli 300 euroa. Kyllähän se vähän kirpaisi. Onneksi Lontoossa on paljon näkemistä ja tekemistä, joka ei maksa mitään, se pitää matkabudjettia vähän kurissa…

   Eiköhän se Lontoo siellä pysy, nauttikaa matkasta sitten kun sen aika koittaa 🙂

 • Anu

  Kappas, edellinen vastausyritys taisi liitää bittiavaruuteen joten uusi yritys.

  Meillä nelivuotias tykkäsi myös Prinsessa Dianan puistosta, Luonnontieteellisestä museosta ja South Bankin karusellista. Kaupoista Hamleys kiilari Disney Storen edelle (ja äidistäkin valikoima oli pienentynyt Disneyllä) sekä kirjakauppojen lastenosastot olivat pop, koska tarjolla oli paljon kirjoja joita ei kotimaasta saanut.

  Lontoo on meidän perheen kestosuosikki. Lapsi on ollut siellä nyt kolme kertaa ensimmäisen neljän vuoden aikana ja olisi palaamassa sinne takaisin koska tahansa. Kaupungilla liikkuminen on helppoa ja meillä viimeeksi mukana ollut potkulauta oli todella hyvä. Paikalliset lapset tuntuvat kruisailevan scooteillaan todella paljon ja oma lapsi sujahti hyvin joukon jatkoksi.

  • Satu Rämö

   Jes, mahtavaa kuulla! Mä luulen että tuo karuselli tulee olemaan ihan hitti. Disney-kaupasta pitäisi saada Frozen-krääsää (lupasin, että käymme katsomassa jos sieltä saisi naamiaispuvun seuraavaan päiväkodin pukujuhlaan).

   Siis MINÄ menossa vapaaehtoisesti Disney-kauppaan ostamaan jotain glitterimekkoa. Tästä ON tulossa postaus myöhemmin 😉

  • Anu

   Se prinsessaosio on kyllä aika mahtava eli eiköhän sieltä löydy kunnon vermeet jokaiselle oman elämänsä prinsessalle 😀

 • Satu VW / Destination Unknown

  Ihanaa reissua!! Itse odottelen sitä hetkeä kun taas pääsisin lentämään yksin ilman kahta muksua, heh 🙂 Lontoossa ei ole tullut kuitenkaan lasten kanssa pyörittyä, mitä nyt juostua lentokenttäjunasta siihen länsirannikolle suuntaavaan…

  • Satu Rämö

   Siinä yksin lentämisessä on kieltämättä puolensa 🙂 Voi lukea kirjaa vaikka kolme tuntia ja katsoa leffan ilman, että joku keskeyttää 5 minuutin välein.

 • Anonyymi

  Tää tuli niin sopivaan aikaan, itsekin olen parin päivän päästä menossa pitkäksi viikonlopuksi Lontooseen neljävuotiaan kanssa. Nyt jo tullut hyviä vinkkejä, toivottavasti tulee vielä lisää.

 • Anonyymi

  The art of the Brick -näyttely Old Truman Breweryssä voisi kiinnostaa lapsiakin! Legoista rakennettua taidetta siis. Ja Science museumissa on kaikkea mahdollista lapsille ihmeteltävää, joten sitä voin suositella. Au Pairina työskentelin muutama vuosi sitten Lontoossa, ja lapsia tuli kuskattua vaikka minne, mutta eniten ne kyllä nautti leikkipuistoissa kiipeilystä 🙂

  • Satu Rämö

   Kiitos näistä vinkeistä – hyvä olla sisätekemistä siltä varalta, että ulkona on ihan perse ilma. Vaikka onhan kersalla kova halu leikkipuistoon, vaikka pihalla tuulee 20 m/s…

 • Ryde

  Briteissä on aivan täysin luonnollista mennä pubi-illalliselle lapsen kanssa ja ottaa siinä samalla muutama pintti. Ei kai nyt lapsia kotiin jätetä ja oluthan on englannissa veteen verrattavissa oleva elintärkeä elementti. Eli paheksuvia katseita ei tule vaikka jälkikasvu on mukana illastakin (ja äidillä olut ruuan kanssa, iik)

  • Anonyymi

   Sen verran täytyy olla ilonpilaaja, että moniin pubeihin tosin on lapsilta pääsy kielletty illalla. Jos on erillinen dining area, niin silloin ehkä varmimmin sallittua. Mutta sosiaalisesti on hyväksyttävää olla lasten kanssa melkein missä vain ja pubeissa etenkin päivällä, vaikka pelkillä pinteillä.

 • Katja Vuori

  Heissan! Oltiin perhereissussa kesällä Lontoossa ja meidän 7v. ja 9v. tytöt rakastivat London Zoossa käyntiä, Ripley's Believe Or Not -museota (mikä lienee vielä 4v.lle turha paikka) ja hei, Disney Storessa käytiin joka päivä 😀

 • Anonyymi

  Clissold park Stoke Newingtonissa on ihana ja samoin puistolta alkava Stoke Newington Church st, pieniä söpöjä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Dalstonin Gibsons aukiolla on ke ja to aamuisin Tots tunes muskari, missä on ihania maailmanmusiikin biisejä sellon ja djemberummun säestyksellä. 6£ kertamaksu.

 • Sini

  Jes, aivan mahtavaa! Ja ihania vinkkejä täällä, haluan ainakin mennä tohon Old Truman Breweryn näyttelyyn, luin siitä myös. Lento sinnepäin lähtee N-Y-T nyt! 🙂

 • Anonyymi

  Täällä palattiin viikko sitten parin viikon sukulaisten moikkaus-reissusta Lontoosta 4v ja 1v poikien kanssa 🙂 Puistot on pop. Me pyörittiin Regent Parkin ja Primrose Hillin puistoissa ja myös South Bank tuli testattua. Luonnontieteen museo (dinosaurukset!) sekä tiedemuseo (paljon aktiviteettia lapsille!) koluttiin sekä kolme kertaa Hamleys. Museothan ovat by the way ilmaisia. Lontoon bussilla matkattiin yläkerran etupenkissä ja 4v oli fiiliksissä. Pubeihin tosiaan ovat päiväsaikaan lapset erittäin tervetulleita. Ihana kaupunki, keväällä taas takaisin <3 Hyvää reissua!

 • phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä

  Äää, miksi joka tontilla ollaan lähdössä reissuun. En kestä!

  Eikös sen pitäisi olla niin, että matkustamiseen ei ole joko aikaa tai rahaa, mutta opiskelijalla ei tällä hetkellä ole ilmeisesti kumpaakaan. Tosi huono kauppa, sanoisin. 😀

  Mutta kuulostaa hyvältä konseptilta, varsinkin jos aikataulu on riittävän väljä.

  P.S. Hyvän mielen pikkuasustearvontaa blogissa:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/pari-sanaa-eettisista-lahjoista-ja-pikkuasustearvonta

 • SariS

  Oi, ihana Lontoo <3
  Ehdottomasti teidän täytyy katsastaa ne Natural History Museumin dinosaurukset, tekevät vaikutukset sekä isoihin että pieniin. Mukavaa reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *