Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Islantilaisen huumepoliisin herkullinen näkkileipäresepti

Tässäpä herkullinen näkkileipäresepti! Miehen pikkusisko johtaa Islannin huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden yksikköä. Pari viikkoa sitten sain tältä kiireiseltä ja sporttiselta naiselta aivan järkyttävän hyvän näkkileipäreseptin.
Kokeilin sitä eilen, ja kaksi pellillistä on nyt jo melkein loppu. Tämä leipominen on helppoa ja nopeaa. Taikinan sekottamiseen meni kolme minuuttia. Taikinan pellille levittämiseen kului toiset kolme minuuttia. Vartti uunissa ja käsissä oli korillinen järkyttävän hyvää näkkileipää. Siementen ja jyvien takia tässä leivässä on proteiinit ja rasvat kohdallaan. Herkullinen ja täyttävä välipala työpaikalle tai höttöleivän korvikkeeksi aamiaispöytään. Kokeile! Varmasti et pety.
Herkullinen näkkileipäresepti:
1 dl kaurahiutaleita
3,5 dl spelttijauhoja (mulla ei ollut, käytin puolet vehnäjauhoja ja puolet maissijauhoja)
4 dl siemeniä (mitä tahansa, mitä kotona sattuu olemaan; laitoin auringonkukansiemeniä, sesaminsiemeniä, pellavansiemeniä ja kurpitsansiemeniä)
2 tl suolaa
1 dl öljyä
2,5 dl vettä

Näkkäri on helppo tehdä gluteenittomana (spelttijauhot voi korvata vaikka maissijauhoilla).

Tee näin:
Sekoita aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita toinen leivinpaperiarkki taikinaköntin päälle ja painele tai kauli paperin läpi taikina ohueksi. Poista päällimmäinen paperi ja työnnä pelti uuniin noin vartiksi. Taikinasta tulee kaksi täyttä pellillistä. Jäähtymisen jälkeen murra levystä sopivankokoisia palasia. Rikollisen hyvää.

Maistuu sellaisenaan tai perinteisillä voikkarilisukkeilla.

24 Comments

 • Anonyymi

  On järjettömän hyvää 🙂 Omassa ohjeessa ei ole noita kaurahiutaleita, vain speltti ja siemeniä + öljy ja vesi tietty. Mun ohje käskee paistaa 150 asteessa 50 min. Voisikin kokeilla tuolla nopeammalla paistolla seuraavalla kertaa. Niin ja itse en laita suolaa taikinaan, vaan ripottelen sormisuolaa pellille levitetylle taikinalle. Herkkua!

  • Satu Rämö

   Islantilaiset on vissiin sen verran hätästä sakkia, että lämpötilat kaakkoon 😀

   Tuossakin ohjeessa oli muuten alunperin, että suolaa tai vaikka paremsan-raastetta voi tiputella taikinalevyn päälle. Käytän aika paljon (siis liikaa) suolaa, ja musta tuo taikinan 2 tl oli yhteensä tarpeeksi. Eli jos haluaa päälle ripotella, niin vähentäisin suolan määrää takinassa tai jättäisin kokonaan pois.

 • Korpikissa

  Näkkäriohje kuulostaa hyvältä ja mennee testiin jo lähipäivinä. Kaapissa on jo pitkään pyörinyt spelttijauhopussi, jolle olen yrittänyt keksiä käyttöä.

 • Kisu

  Onko tämä ohje "tavallisen kokoiselle" 50 cm leveälle uuni(pelli)lle vai isommalle 60 cm leveälle? Pitäs tietää tarvittaessa säätää ohjeen kokoa omalle uunille 🙂

  • Satu Rämö

   Meillä on 60 cm leveä ja taikina meni kahdelle pellille. Itse asiassa tuosta taikinasta saattaa saada kolmekin pellillistä, jos ei levitä taikinaa ihan reunoja myöten tai pelti on kapeampi.

 • Petra

  Menee heti huomenna kokeiluun, en tieda mutta saman naköisia juttuja myydaan taalla leipomoissa, kokeillaan ja maistetaan! Ja miehesi siskon ammatti kuulostaa huikean pelottavan mielenkiintoiselta ja siita tuli mieleen etta millaista on Islannin jarjestaytynyt rikollisuus?

  • Satu Rämö

   Mä oon just selvittämässä asiaa – siis noita järjestäytynyt rikollisuus juttuja tilastoista ja haastatteluin. Aiheesat tulossa tarkempi juttu vähän myöhemmin 🙂 Mut siis aika pientähän se on ja hyvin ulkomaalaisvoittoista (siis ihan siksikin, että täällä on niin vähän väkeä, mutta esim. huumekaupan takia yhteydet Keski-Eurooppaan ovat aika "eloisat")

 • Krista

  Harmi juttu että luin ohjeen loppuun VASTA kun olin läntännyt yhdelle pellille koko taikinan ja paistellut sitä kymmenen minuuttia 😀 Damn. .!

 • Anonyymi

  Kokeiluun, kiitos! Voisitko muuten joskus kirjoittaa perheenne ajankäytöstä? Kuinka usein iltaisin teillä on omia/työmenoja, mitä teette iltaisin, kun lapsi jo nukkuu, kuinka usein ehditte tavata ystäviä (yksin tai yhdessä)? Musta tuntuu välillä saakelin hankalalta olla läsnä 1v 8kk ikäiselle pk-päivien jälkeen, kun puolisolla on päiväduunin lisäksi usein satunnaisia iltatöitä 1-2 krt vkossa. Että ei oikein tunnu repeytyvän aikaa omille menoille niin hulluna. Inhoan läpsystä vaihto -arkea, mutta niin kai se vaan tässä vaiheessa menee..

  Noo

 • Anonyymi

  Kiitos mainiosta reseptistä! Keliakian vuoksi ei leipää tule juuri syötyä (gluteenittoman valmisleivät aivan kamalia..) ja proteiinin/kuidun saannista pitäisi kuitenkin huolehtia. Tällä näkkärillä kuittaantuu molemmat. Jopa kaksivuotias tyttäreni pyytää lisää tätä leipää! Eilen tehty kokeiluerä jo melkein syöty…

 • Henna

  Kiitos loistavasta reseptistä. Jäimme koukkuun ekalla kerralla.
  Jäin miettimään, että samalla pienellä vaivalla näkkäristä saisi varmaankin pienillä muutoksilla kaksi pellillistä nopeita "keksejä". Tänään kokeilin ja tadaaa, tässä tulos:

  1dl kaurahiutaleita ja 3,5 dl jauhoja, kuten näkkäriohjeessakin
  lisäksi 1-1,5 dl (ruskeaa) sokeria
  ripaus suolaa korostamaan makeutta
  4 dl erilaisia pähkinöitä rouheena ja jauheena, miksei muitakin siemeniä (Mulla oli mantelia ja hasselpähkinää)
  1 dl makuneutraalia öljyä (voisi varmaan sulattaa margariinia tai voitakin mutta öljykin ajaa asian)
  ja 2,5 dl (soija)maitoa
  sekoitetaan, levitetään pellille ja paistetaan kuten näkkäri. Ai niin, ripottelin pinnalle vielä tummaa suklaata rouheena. Oli namia! 🙂

 • EtsiResepti

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *