Kesän kynnyksellä

Jälleen on tullut se aika vuodesta, jolloin lahjotaan päiväkodin henkilökuntaa. Kävin ruokatunnilla alkoholikaupoilla ja ostin askartelukaupasta paperipussit ja pienet pakettikortit. Koska en osallistu vanhempainyhdistyksen toimintaan, ilmottaudu oppaaksi lasten maaseuturetkelle enkä ihan aina muista kaikkia erityispäiviä punaisten sukkien perjantaista yöpukupäivään, koen oloni mukavammaksi kun petraan päiväkotisuhteissa kaksi kertaa vuodessa. Jouluisin vien lapsen päiväkotiryhmän opeille pullot punkkua, kesän kynnyksellä kuivaa kuoharia. Elettäni on arvostettu.

Huomenna on viimeinen päiväkotipäivä. Viikon kuluttua lähdemme kolmeksi viikoksi Suomeen kesälomalle. Kouvolan kaupunginkirjastosta on varattu pino dekkareita ja lapsi laskee jo päiviä mummin tapaamiseen. Luultavasti käymme kerran Forssassa, muutaman kerran Kouvolan torilla Allun Grillillä, kerran Muumimaailmassa ja kerran Tykkimäellä. Loppuajan hengaan jokakesäiseen tapaan ABC:llä kirjoitushommissa ja luen dekkareita äidin sohvalla. Eipä oikeastaan kummoisempaa kesäreissua voisi toivoakaan.

12 Comments

 • Satu

  Satu, Tykkimäellä on avattu Aquapark, jossa kannattaa käydä! No, okei, Islannissa ei tarvitsisi kärvistellä vesissä, joiden lämpötilan määrittelee joku muu kuin maanalaiset menninkäiset….
  Mutta hieno paikka silti!!!
  Hyvää lomaa Suomessa ja erityisesti Kouvolassa 🙂

  • Satu Rämö

   Se jää pitämään Islantia pystyssä. Olemme tehneet nämä kesämatkat aina kaksin kersan kanssa, puhuttu suomea ja löhöilty. Ukko joutuu olemaan yleensä kesät töissä – niin nytkin, tosin toimistohommissa.

   Ja tekee parisuhteelle myös yllättävän hyvää olla muutama viikko erillään 🙂

 • Sari

  Tervetuloa Suomeen! Mulla alkaa nyt loma, joten seuraavat neljä viikkoa täällä on hellettä, heh heh! Tosiasiassa mulle on viimeisen neljän vuoden aikana osuneet aina työpaikan parhaat lomakelit, joten toivon sitä myös nyt.
  Oli jännä huomata, että vierailette tutuissa paikoissa. Olen itse kotoisin Forssasta ja nykyisin asutaan Turussa, joten Muumimaailma on tuossa ihan vieressä.
  Matkasuunnitelmanne kuulostaa loistavalta noin tekemisten puolesta, joten toivon teille tosi kivaa matkaa!

  • Satu Rämö

   Upeaa kesälomaa! Näyttäisi siltä, että lämpötilat ovat nousemassa ainakin ensi viikolla.
   Mäkin oon kotoisin Forssasta, käydään siellä moikkaamassa sukulaisia. Suurin osa aikaa hengataan kuitenkin mutsin luona Kouvolan kupeessa – en jaksa lomalla liikaa rehkiä ohjelmaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *