Matkalaukkutestissä: Deuter Helion -rinkkalaukku

Etsiessäni matkalaukkutestiin isoa koko perheen matkalaukkua, jota voisi yhtä vaivattomasti vetää perässä ja kantaa selässä, vaihtoehtojen määrä ei laulattanut. Havaitsin matkalaukku-rinkka-yhdistelmien puutteet usein siellä rinkkapäässä. Ohuet olkahihnat ja kehnot kantovyöt – jos sellaista ylipäätään edes oli –  tekevät laukusta todella inhottavan kannettavan. Nähdessäni ensi kertaa kuvat netissä Deuterin Helion 80 -rinkkalaukusta olin varma, että tässä se mun matkalaukku nyt on.

Portlandin kaduilla Oregonissa. (Laukku saatu Deuterilta ilmaiseksi testikäyttöä varten.)

Ensimmäisenä kiinnitin huomiota olkaremmeihin, jotka näyttivät tarpeeksi paksuilta ja pehmustetuilta. Kantovyö oli massiivisen tukeva ja näytti myös helpolta säätää. Kokeiltuani laukkua tositoimissa fiilis vain parani. Kapean ja matalan mallin ansiosta parikymmenkiloinenkaan laukku ei edes kaltaiseni persjalkaisen selässä vedä painopistettä taaksepäin, kuten tämäntyylisissä yhdistelmälaukuissa usein tuppaa käymään.

Tätä matkalaukkurinkkaa on yhtä mukava kantaa kuin kaikkia niitä vaellusrinkkoja, joita minulla on ollut käytössä. Voisin ihan hyvin lähteä tämän kanssa vaikka vuoristovaellukselle. Kantomukavuus ei liene yllättävää: Deuterhan tunnetaan parhaiten ulkoilutuotteistaan ja nimenomaan vaellusrinkoistaan.

Laukun kangas on valmistettu polyamidi-sekoitteista. Viiden kuukauden reissaamisen eli auton takakonteissa hankautumisen, lentokentillä heittelyn, sateessa kastumisen ja yksien yrjöjen jälkeen veska näyttää edelleen melko uudelta. Kankaan pintaan ei tule helposti käyttöjälkiä, eikä vesisade pehmeästä materiaalista huolimatta mene kovin helposti laukkuun asti.

Jo Nesbö -pose. 

Hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin, mutta juuri nyt Scandinavian Outodorsstoressa tämä näyttäisi olevan 250 euron tarjouksessa.

PS. Mitäs tykkäätte uudesta hupparista? Oli pakko hankkia, koska Jo Nesböllä on samanlainen!!! Ilmettä pitää vaan vielä vähän harjoitella. Sitten oon yhtä hot.

PPS. Täältä löytyvät aikaisemmat tuotetestijutut käsimatkatavaralaukusta, lasten kantorinkasta ja lasten matkalaukusta.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

10 Comments

 • Anonyymi

  Moi,

  Kiitos laukkuinfoista, toi Deuterin laukku vaikuttaa tosi näppärältä!

  Mutta nyt etsinkin niitä sun lenkkareita – täällä blogissa kun ei ole haku-mahdollisuutta, enkä muista enää milloin kirjoitit niistä reissulenkkareista, jotka käy juoksemiseen ja kevyeen hiking-toimintaan sekä cityyn. Ne oli jotkut hyvän näköiset pinkit 🙂 Mutta mitkä? Mistäs täältä blogista löydän ne infot?

  Kiitos
  Mervi

 • Liisi Talvio

  Hei, Ostin ton saman rinkan viimejouluna vanhimmalle pojalleni, joka reissaa Kokkolan ja Humppilan väliä junalla ja russeli mukana tavaroitten lisäksi – kovasti on ollut tyytyväinen rinkan toimivuuteen.
  T. Liisi

 • Satu Rämö

  Onhan tuo tietysti paljon rahaa… Mutta jos on aikeissa hankkia hyvän matkalaukun niin usein se on vähintään 150 eurosta ylöspäin. Toisaalta mulla on ollut paljon myös sellaisia muutaman kympin matkalaukkuja, mutta ne ovat jokainen menneet rikki vuoden tai parin jälkeen. Toivotaan että tämä kestäisi pidempään 🙂

 • Anne

  Terve Satu!

  Kiitos upeista ja informatiivisista reissupostauksista! Oli mukavaa matkustaa teidän kanssa!

  Tämä laukku lähti tilaukseen minullekin, vaikka reissaan vaan täällä Keski-Euroopassa ja Suomessa, mutta olen jo kauan harkinnut jotain muuta kuin tähän asti käyttämäni tavallinen kova iso matkalaukku joita ei mahdu kahta yleensä minkään auton takakonttiin saatikka kenenkään kotiin. Lisäksi se on hankala siirtymisissä lapsen ja mahdollisen tulevan uuden rattaissa matkustajan kanssa. Toivon, että ehdin saada sen kuin lähden kesäkuuksi Suomeen!

  Hyvää kesää!
  Anne

 • Satu Rämö

  Kiitos, Anne! Mä olen ollut tähän laukkuun huipputyytyväinen; ja mainitsemasi koko on kanssa plussaa. Tämä oli kivan sutjakkaa mallia, mahtui matkaustamaan meidän kanssa jopa Samoan ahtaissa busseissa penkin alla:)

 • Anonyymi

  Laukku vaikuttaa kätsältä (pannaan korvan taa),
  mutta mikä firma tekee noin huiseja Nesbö-huppareita?!

  Kaikista muistakin reissausvinkeistä kiittääpi kauniisti
  Sini

  • Satu Rämö

   Ooh, tämä ihana paita on Volcomin. Tykkään näistä sporttisista mutta vähän tyttömäisistä vaatemerkeitä (Volcom, Nikita, Billabong)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *