Kertoisitko, mitä sinulle tulee Islannista mieleen?

Kiipeilijä lähti tänään suksilla 10 päiväksi Vatnajökullille opashommiin. Neljä miestä vetää halki jäätikön perässään pulkkia, joihin on pakattu yli viikoksi kuivaruokaa, muutamat kaasukeittimet ja teltat makuupusseineen. Yhteen pulkista on kuulemma pistetty mukaan lampaankankku, joka syödään pois ensimmäisenä iltana. Yöt vaeltajat viettävät teltoissa keskellä lumista ja jäistä erämaata. Yksi pysähdyspaikoista on Vatnajökullin länsipuolella sijaitseva Grimsvötnin tulivuori. Sen kupeeseen on kuulemma rakennettu sauna, jonka maaperän kuumat kaasut pitävät lämpimänä 24/7. Voi pojat!

Vatnajökull

Iski ihan tavaton työkateus. Varmaankin siksi, että voin täällä keskuslämmityksessä ja puhtaissa alushousuissa haaveilla aurinkoisista jääteikkömaisemista ilman huolta siitä, minne teltan voi seuraavaksi yöksi pystyttää, jotta se on vielä aamullakin samassa paikassa. Mutta onhan se nyt aika hienoa, että yhdet ylittävät Euroopan suurinta jäätikköä ja saavat siitä palkkaa.

Grímsvötnin tulivuorenpurkaus Vatnajökullilla keväällä 2011.

Itse asiassa jäätiköt ovat minulle melkein sama asia kuin Islanti. Kun minä viisi vuotta täällä asuneena ajattelen Islantia, ensimmäisenä mieleeni nousee kuva vaaleansinisestä jäätiköstä piirtymässä kirkkaan sinistä taivasta vasten. Nyt minua kiinnostaisi kovasti kuulla, mitä mielikuvia teille tulee Islannista ensimmäisenä mieleen.

Yksityiskohtia jäätiköllä.

Arvon vastaajien kesken nojatuolimatkan Islantiin Mondon Islanti -matkaoppaan muodossa ja pari pussia Islannin parhaita makuja. Eli luonnollisesti siis Djúpureita, niitä valkoisia, suklaapäällysteisiä lakritsikuulia. Vastausaikaa on 29.5. asti.


Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö