Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vaellusrinkka, paras lastentavarahankinta

Terveisiä Samoalta! Olen sekaisin tästä lämmöstä ja kosteudesta ja siitä ajatuksesta, että olen keskellä Tyyntä valtamerta pikkuruisella saarella. Trooppisessa paratiisissa. Vihdoin! Paratiisista en tosin vielä tiedä, lähinnä olen päässyt kosketuksiin tuon trooppisuuden kanssa, kun olin aamiaiselle mennessäni astua littanaksi nyrkin kokoisen etanan. Kerron Samoan-kuulumisia hieman myöhemmin lisää, kun olemme päässeet asettumaan ja oppineet sietämän tätä kuumutta hieman paremmin.

Rinkka Uudessa-Seelannissa. Rinkasta voi vetää läpän sade-/auringonsuojaksi lapselle.

Minun on sen sijaan jo pidemmän aikaa pitänyt kirjoittaa siitä ainoasta lapsi-etuliitteisestä tavarasta, josta olen ollut innoissani jo useamman vuoden. Nimittäin lapsen kantorinkasta! Sattuma ajoitti kersanhankintamme taloudellisesti oivalliseen ajankohtaan. Kiipeilijän lähisukulaiset olivat saaneet lapsensa pari vuotta aikaisemmin. Saimme kaiken vauvakrääsän käytettynä vaatteista turvaistuimiin. Myös sitä muovipussiin käärittyä hassunnäköistä puhelinluuria (joka paljastui myöhemmin rintapumpuksi) tarjottiin lainaan.

Rinkka Islannissa. Lapsella ikää reilu vuosi.
Rinkka Suomessa. Lapsi kolmevuotias.

Koska saimme niin paljon vauvanhoitotuotteita ilmaiseksi tai lainaan, jouduimme tekemään vain yhden isomman hankinnan. Ostimme Deuterin Kid Comfort -kantorinkan lapsen ollessa yksivuotias. Se on ollut meillä kovassa käytössä jo yli kolme vuotta. Hankimme rinkan vähän käytettynä paikallisesta huutonetistä noin 150 eurolla. Uutena rinkka on lähemmäs kolmesataa euroa, mutta kun vähän käytettynä sai, niin aina parempi. Olen tosin kyllä sitä mieltä, että kolmekaansataa ei olisi ollut tästä vimpaimesta ollenkaan paha hinta.

Käytimme reippua  ensimmäisen kerran ennen kuin lapsi oppi kävelemään. Pätkä istui mukana vaellusreissuilla ja otti matkan edetessä päikkärit. Toki tuolloin emme kävelleet lapsen kanssa kovin pitkiä matkoja, koska rinkassa ei voi istua yhtä soittoa kovin kauaa ilman taukoja, ja pitkien taukojen pitäminen vaelluksella on hieman hankalaa, koska tulee kylmä ja kävelyrytmi häviää. Ensimmäiset vaellusreissut lapsen kanssa olivat noin viiden kilsan mittaisia.

Lapsen kasvaessa vaellusreissut pitenivät. Nyt lapsi jo kävelee itse puolisen tuntia kerrallaan, jonka jälkeen se ilmoittaa olevansa väsynyt ja haluavansa rinkkaan. Puolen tunnin kuluttua maisemamatkustaminen alkaa kyllästyttää (kantaja huomaa kyllä, kun pätkä alkaa koputella päätä ja heilua puolelta toiselle)  ja on taas kiva päästä kävelemään. Pisin lapsen kanssa tekemämme päivävaellus on vajaa 20 kilometriä Uudessa-Seelannissa. 
Rinkka Thaimaassa. 
Perheen yhteisillä retkillä olemme jakaneet kantamukset niin, että kiipeilijä kantaa lapsen ja eväät rinkassa ja minä vastaan kameravarusteista (joka ei muuten ole ihan kevyt). Tuossa Deuterin rinkassa on juuri sopivasti vetoketjullisia taskuja päivävaelluskamoille eli eväille, muutamalle vesilitralle ja varavaatteille. Avaimille, lompsalle ja muulle pikkuroinalle on omat paikkansa.
Reppuun saa laittaa lastia korkeintaan 22 kiloa. Vaellusreissuilla ruoka, varavaatteet ja juomat vievät yleensä noin viisi kiloa. Piakkoin lapsemme paino menee yli 18 kilon, eli ensi kesä näyttäisi olevan viimeinen kantorinkkakesämme. Siitä eteenpäin se on sitten omin jaloin hitaalla vauhdilla. Enää ei tarvitse minunkaan harppoa kieli vyön alla sherpan perässä, koska jalkaväessä on mukana joku minuakin hitaampi tyyppi. Jess!

11 Comments

 • Merja

  Oi, Samoa kuulostaa ihanalle. Tuskin maltan odottaa postausta Samoa kuulumisista. Lapsenkantorinkka kuulostaa kätevältä. Minulla ei kokemusta moisesta, kun lapset niin isoja, ettei heitä enää kanneta (ehkä baarista kotiin?:) Enjoy!!

 • Héléna

  Meillä oli tuo ihan sama reppu asuessamme Kaliforniassa. Sillä tallusteltiin kotoa rannalle lapsi selässä. Myimme pois kun ei mahtunut mukaan takaisin Eurooppaan. Harmittaa vieläkin!

 • Anonyymi

  Hmph. Hemmetin kätsyltä vaikuttaa ja harkinnassa on ollutkin mutta pirinistin kärsivällisyydellä ja sumopainijan painolla varustetun kuopuksen (2v., 19,5 kg)kanssa totean yhtälön liian vaikeaksi. Kävelköön.

  Sylvia

  J.k Tää virtuaaliseikkailu on niin kivaa, paremman puutteessa toki. 😉

  • Satu Rämö

   Meidän lapsi on tosi rimpula; se painaa nyt 16 kg ja on jo nelivuotias. Yritämme kovasti saada sen syömään reilummin. Ei ole helppoa ei…

 • pilami

  Meillä oli toi sama rinkka syksyn vaellusreissuilla lainassa ja kehut tulee tältäkin suunnalta. Varsinkin, kun toiselle lapselle oli sellainen (myöskin lainarinkka) joku kylkiäislahjakantorinkka ja siinä kyllä hartiat huusi hoosiannaa paljon aikaisemmin kuin tällä rinkalla. Mut aika äijä toi sun äijä, kun jaksaa noin hyvin kantaa lasta rinkassa. On se kuitenkin aika painava setti. Mulla raja menee 10 km:n kohdilla, sitten ei vaan just selkäosasto enää jaksa. Ja kun lapsia on kaksi niin molempien pitää kantaa, kun vanhempikaan lapsi ei tosiaan vielä sitä 10 kilsaa jaksa kävellä. Me otetaan silti noi painorajat aika lungisti. Ei se nyt kilosta eikä parista ole kiinni… Oletan, että painorajojen ylittyessä rinkan joku sauma voi pettää, mutta ei se kuitenkaan heti tapahdu eikä niin, että siitä mitään vaaraa aiheutuisi. Kantanemme lapsiamme vielä pitkään, vaikka vanhin on jo 19 kg. Manducaa on käytetty päiväretkillä, ja siinä lapsi kai voi olla sen 25 kg tai jotain.

 • Tanja K

  Heikosti on tullut kommentoitua, mutta on tosi mukava lukea kuulumisianne reissusta! Ilahdun aina kun täällä on uusi bloggaus.

 • Anonyymi

  Hei, ja kiitos kokemuksista – niin blogin kirjoittajan kuin muidenkin. Kävin tällä sivustolla oikeastaan työni puolesta. Olen yrittänyt luoda sivustoa (kaupallista – valitan – poista linkki heti jos se häiritsee 😉
  jossa kerrottaisiin lasten kanssa ulkoileville ja urheileville hyviä vinkkejä siitä, kuinka valita tuhansista tarvikkeista "se yleisesti hyväksi tunnettu".

  Lapsirinkkojen osalta olin jo valinnut Deuterin Kid Comfortin, jota suosittelee niin ystäväpiiri kuin erä- ja matkailuammattilaisetkin, mutta kiva kuulla aina lisäkommenttia ahkerilta käyttäjiltä.

  Sivustoni on http://www.muksumukaan.fi , mutta kuten sanottua, se on kaupallinen sivu, joten poista viesti heti jos se häiritsee.

  Pauli Tahkola
  sivuston ylläpitäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *