Reissupäivä Uudessa-Seelannissa

Thaimaassa lököttelimme kuukauden. Meininki on pikkuisen eri täällä Uuden-Seelannin suunnalla. Olemme liikkeellä joka ikinen päivä. Jos yövymme virallisella leirintäalueella, heräämme kahdeksalta – koska check-out on KELLO 10. Anteeksi mutta miksi ihmeessä? Ilmeisesti erehydin, kun luulin, että Holiday Park tarkoita paikkaa, jossa voi lomailla. Jos onnistuimme löytämään ns. free camping -alueen, nukumme kymppiin ja jatkamme matkaa vasta puolenpäivän jälkeen. Kun aamiainen on syöty, motorhome siivottu ja pakattu alkaa matka kohti seuraavaa paikkaa. Ajellessa pysähdymme ottamaan kuvia, käymme kaupassa, tankkaamme bensaa ja ajamme seuraavalle leirintäalueelle, joka valinnassa tärkein kriteeri on se, että päivän aktiviteetit ovat välittömässä läheisyydessä. Kun auto on parkkeerattu, käymme vaeltamassa, uimassa, luolissa, LOTR-mestoilla – mitä nyt ikinä päivän ohjelmaan kuuluu.

                                                                                               Postaus sisältää saatuja palveluja.

Valkoinen ja iso. Muumiauto.
Illalla teemme ruokaa, tiskaamme ja siivoamme muutaman neliön kokoista camper vania eli muumiautoa, kuten lapsemme tätä valkoista laatikkoa nimittää. Lapsi katsoo illalla tunnin piirrettyjä koneelta ja sillä välin me peuhaamme miehen kanssa asuntoauton toisessa sängyssä…..no hahahaa, emme todellakaan! Vaan väsäämme seuraavien päivien ohjelmaa, tarkastelemme sääolosuhteita ja mietimme, milloin päästään seuraavaksi pesemään pyykkiä. 

Päiväohjelmaa: vaeltamista ja valokuvia.
Vaelluksella.
Meitsi kokkaa, lapsi avustaa.
Teltassa syödään muovilusikoilla. Matkailuautossa on lasiset viinilasit. Kyllä minä niin tykkään! 

Tongariron luonnonpuistossa öisen aikaan.

Uuden-Seelannin jälkeen vuorossa on matkan suvantovaihe: laiskottelua Samoalla. Ehkä ihan hyvä 😉

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

19 Comments

 • Anonyymi

  Kuulostaapa tutulta! Matkailuautoilu UUdessa-Seelannissa oli yhtä touhuamista ja paikasta toiseen siirtymistä, tosin myös huimia maisemia, mielettömiä vaelluksia, huimia aktiviteetteja, söpöjä kyliä ja leppoisaa matkailuautossa kämppäilyä, eli ihan mahtavaa! Meille iski hirmuinen matkailuautokuume tuon kuukauden aikana, haaveena onkin oma matkailupaku ja seikkailut sen kanssa ympäri Eurooppaa! Mukavia muumiautohetkiä!

 • Anonyymi

  Todella mukavan näköinen matkailuauto – ihan oikea keittiökin! Ja hiukean upea tuo yötaivas.

  -Niina

  • Satu Rämö

   Aika porvarimalli, myönnetään. Mun miehellä oli hankaluuksia tottua tähän; se kun haluaisi möyriä hikisenä teltassa ja syödä pussipastaa. Haha.

 • Anonyymi

  Mitähän mahtaa muumiauton vuokraveloitus olla n. Kuukaudeksi? Vois vaikka itsekin lähteä seikkailemaan 🙂

  • Satu Rämö

   Vertailin hintoja ennen tänne tuloa, edullisimmat camper vanit (joissa ei ole suihkua tai vessaa) maksoivat vähän yli tuhat euroa kuukaudessa kun matkustaa juuri päättyneen huippusesongin aikaan. Maui- ja Kea-autot, jollainen meilläkin nyt on, maksaa vakuutuksineen firman nettisivujen mukaan yli viisi tuhatta euroa. Eli aika kallista on… Me olemme yhdistäneet tähän lomaan työmatkan (teemme Uudesta-Seelannista muutamia lehtijuttuja), joten saimme tukea maan turistiviranomaiselta.

 • iivika t

  Ääh, oon jäänyt teidän reissuun aivan koukkuun instagramin kautta, vähintään kahdesti päivässä pitää käydä kyttäämässä onko uusia kuvia tullut.
  Onpahan muuten pikkasen komea tuo muumiauton sisustus: omat matkailuauto muistot on sieltä lapsuuden kesiltä, kun kierrettiin sukellusleireille Norjaan ja ympäri Eurooppaa koko viisihenkinen perhe ahdettuna siihen kopperoon. Ei ihan noin kivannäköinen ollut meidän auto, eikä varmaan lasitkaan oikeaa lasia.
  Hyvät on muistot kuitenkin, vielä joskus sitten kun oon vähän isompi, otan pyörät alle ja suunnaksi tuntemattoman.

  • Satu Rämö

   Musta on tullut ihan instagram-hullu, välillä tulee laitettua kuvia ehkä jopa liikaa 🙂
   Tämä auto on ihan luksusmalli… Melkein nolottaa ajaa tämä free camping -alueilla noiden katu-uskottavien pakujen viereen.

 • Satu VW / Destination Unknown

  Oi oi, teillä on aikamoinen tahti! Me otetaan täällä pohjoisella saarella hieman lunkimmin, vaikka aktiviteettejä riittääkin joka päivään. Kovasti kuitenkin helpottaa se, että majapaikkaa ei vaihdeta joka päivä. Upeaa reissun jatkoa, seuraavalla visiitillä mekin kyllä käydään kiertämässä vähän enemmän! 😉

 • Anonyymi

  Nyt yleiskysymys: miltä tuntuu kun neljäsosa (?) reissu aon takana? Onko ollut "arvoista"?

  • Anonyymi

   Meinaan niinkuin "kaiken sen arvoista", eli säästäminen ennen matkaa, kaikenlainen säätäminen jne jne? Toki teillä on huipputilanne siinä mielessä, että pystytte tekemään töitä samalla ja sitä kautta myös saatte osan matkasta edullisemmin (esim. se auto), joten ei ole ihan niin musta-valkoine tilanne, että ensin hulluna tehdään töitä ja säästetään ja sitten 4kk "vain" lomaillaan. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *