Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Postikortteja kaukaa

Postikorttia lähettämässä.

Lähettääkö kukaan enää reissuiltaan postikortteja paitsi siskoni, jolta saan keskimäärin kerran kuukaudessa kortin paikasta, joka joko sijaitsee sotaalueella tai  jonka nimeä en osaa ääntää? Olen ainakin itse toivottoman laiska korttien lähettelijä. Yritämme laittaa pidemmiltä reissuilta kortit omalle äidille ja kiipeilijän äidille ja elossa oleville mummoille. Alle viisi korttia ei ole paljon, mutta silti aina joku mättää. Mistä saa postimerkkejä? Onko tuo ruskea laatikko roskis vai postilaatikko? Ai tästä voi lähettää kortteja vain arkisin kello 10-16. Yleensä koko homma jää. Sitä paitsi suurin osa turistikaupoissa myytävistä postikorteista on tyylitöntä tusinatavaraa, joita ei tee edes mieli lähettää kenellekään. Auringonhaalistamia valokuvia paratiisirannoilta, jotka näyttävät ihan erilaisilta paikoilta kuvassa kuin tosielämässä. Jos kortin kuvaamaan paikkaan nyt tavisturisti voi edes löytää ilman että vaeltaa tiettömässä erämaassa kolme päivää.

Äidit ja mummot joille postikortteja täältä maailmalta lähetetään haluavat kuitenkin kaikista mieluiten nähdä oman lapsenlapsensa tai lapsenlapsenlapsensa – eli pätkän – naaman.

Koska kännykkäni pursuilee lomakuvia lapsesta, olen alkanut lähetellä itse ottamiani valokuvia lomapostikortteina. Käytän Appstoresta lataamaani ilmaista TouchNotea. Palvelu on järjettömän heppo käyttää. Valitaan kuva, jonka haluaa lähettää. Kirjoitetaan osoite, jonne kortti halutaan lähettää. Tilaa on myös lyhyelle viestille. Kortti maksetaan luottokortilla tai PayPalilla (yksi kortti maksaa reilun euron). Parin päivän kuluttua tilauksesta kortti printataan mahdollisimman lähellä vastaanottajaa ja postitetaan. Kortti kolahtaa luukusta noin viikon kuluttua lähettämisetä. Helppoa ja omaperäistä. Suosittelen!

30 Comments

 • Anonyymi

  Teidän lapsi saa uskomattoman rikkaan ja hyvän alun elämälleen. Kaksikielisyys ja matkustelu- aivan huippua.

 • Korpikissa

  Minä lähetän, tosin harvoille ja valituille. Reykjavikin postitädin innoittamana lähetin viimeksi Islannissa käydessä kortin itsellenikin. Se oli vähän friikkiä, mutta jäipähän hauska muisto.

 • Surku

  No kylläpä onkin postikortti! Aivan upea ja ihana kuva. <3

  Ja huh, kehitys se vaan kehittyy, enpä ollut tällaisesta kuullutkaan. Itse olen nyt puolen vuoden sisällä lähettänyt kortteja sukulaisille kerran.. Tarkoitus oli kyllä useammin, mutta sinä jo luettelitkin niitä syitä. Viime kuussa Malesiasta ostin kauniita kortteja islamilaisen taiteen museosta, mutta ne ovat näköjään edelleen rinkassa täällä Hong Kongissa. 😀 Tämä postaus olikin hyvä potkaisu, pistän kortit heti huomenna postiin. Mulla on muutama sukulainen sekä kummitäti ja kummityttö, joille korttien saaminen on tärkeää, ja toki niistä itsekin tykkään – siis saamapuolella olemisesta, korrektien kuulumisten kirjoittelu ja uusien juttujen keksiminen joka korttiin (koska sukulaiset lukevat kortit toisilleen) sen sijaan välillä vähän nyppii. 😛

 • Silja Nieminen

  Toi sun kortti-idea on kyllä todella hyvä! Ite tykkään lähetellä kirjeitä ja kortteja, mutta reissuilla ne usein silti unohtuu reppuun. Pidän muutenkin siitä ajatuksesta, että lähettämäni kortti tms. on saajalleen hauska arkea piristävä yllätys pakollisten matkaterkkujen sijaan.

 • Piia

  Hauska idis! Vitsit ku Uusi-Seelanti näyttää ihanalta, pakko päästä sinne itsekin joku päivä! Ihanaa reissua <3

 • Anonyymi

  Joo, ollaan käytetty Touch Notea jo useamman vuoden 🙂 Tosi kätevää! Vain kerran on kortti jäänyt saapumatta perille. -Anna

 • MutiNa

  Mä lähetän aina reissuiltani kortteja. Aina se ei oo ihan niin helppoa, eikä aina halpaakaan. Mutta jotenkin se vaan kuuluu reissuihin, se hienojen korttien metsästys ja sen miettiminen, että mitä kullekin vastaanottajalle kirjottaa ja ettenkin se postin metsästäminen. Kummasti on kaikki kortit myös löytäneet perille, vaikka välillä on hieman jännittänyt. Ja vaikka kortteja on lähetelty Kaakkois-Aasiasta asti, ni pisimpään tuli kortit perille Roomasta 🙂 Kortit laitettiin postiin joulukuun alussa ja ne saapu jo heti helmikuussa vastaanottajille!

  Mutta toi kuvasta postikortti on kyllä mitä mainiomman olonen palvelu. Muistaakseni Itella (tai joku muu taho) mainosti vastaavaa palvelua juurikin telkkarissa täällä Suomessa. Muistan vaan mainoksesta Alpeilla otetut selfiet 🙂

 • Vappumaria

  Tuo app löytyy androidille myös, google playsta. Pitääkin ensi kesän reissulla testata.

  Korttien lähettäminen on itellä olennainen osa matkustamista. Ei niin lyhyttä matkaa etteikö ainakin muutama kortti sukulaisille ja kavereille lähde. On ihana löytää joku kiva korttikauppa, miettiä kenelle minkäkinlaisen kortin laittaa ja istua jossain kahvilassa/puistossa/rannalla/leiriksellä kahvikupin äärellä kirjoittamassa. Ja mä lähetän usen itsellekin, kerään yömaisemakortteja niin siinä se samalla lähtee postiin kun muutkin, eikä ryttäänny viikkotolkulla matkatavaroissa. 🙂

 • Anonyymi

  Loistoidea! Juurikin mainitsemistasi syistä ei koskaan tule lähetettyä kortteja vaikka tykkäisin niitä kyllä laittaa, kun itsekin niitä on niin hauska saada. Onkohan Lumialle (windowsille) vastaavaa sovellusta?

 • Anonyymi

  Asiaan liittymättä kyselisin, että millaiset säät on Islannissa syyskuussa? Ajateltiin tehdä silloin reissu sinne, mutta mietityttää tuo säätilanne.

  • Satu Rämö

   Aahh…se voi olla mitä tahansa 20 asteen helteestä lumimyrskyyn. Että ihan tuurista kiinni. Mutta onneksi sää vaihtelee nopeasti, joten yhteen lomaviikkoon voi mahtua monenlaisia säätiloja.

 • Jenni

  Minäkin lähetän postikortteja, osittain siksi, että itse keräilen niitä, ja toivon, että joku joskus muistaisi myös minua kortilla. Joskus olen teetättänyt kohteessa pari valokuvaa ja lähettänyt ne ikään kuin kortteina, mutta kätevämmältähän tuo softa näyttää – pitää ehkä kokeilla!

 • Riimi

  Minä kyllä lähetän postikortteja, mutta lyhyillä (alle 2 viikkoa) reissuilla en saa aikaiseksi, kyllä siihen sen verran tuota sähellystä sisältyy. Etenkin, kun on kovin nirso korttien suhteen ja valittuaan haluaa kirjoittaa niihin pitkät tarinat marginaaleja myöten. Ei siis mitenkään onnistu sellainen, että samalla täsmäreissulla ostaisin ja postittaisin kortit kerralla.

  Viime reissulla ylitin itseni: olin ostanut jo kotoa mukaan pienen pinon akvarellimaalauksen tarkoitettuja valmiita postikorttipohjia. Pitkin reissua piirtelin niihin tussilla nopeita näkymiä siitä, mitä vastaan tuli, ja jossain vaiheessa majapaikassa käytin lepohetkiä kirjoittamiseen. Vastaanottajat olivat aivan hekumoissaan! Ja oli niitä kiva tehdäkin. Mutta se oli kyllä varsinainen harrastus, eikä olisi yhtään lyhyemmällä kuin sillä 4 viikon matkalla onnistunut.

  Mutta hauska sovellus tuo! Ainoana haittapuolena näen henkilökohtaisen käsialan puuttumisen, sekun jotenkin on minusta yksi parhaita puolia perinteisissä kirjeissä ja korteissa. Mutta kätevyydessään voittaa kyllä manuaalimallit tuo!

 • Anonyymi

  Mahtava idea! Itse lähden viikon päästä Meksikoon ja aion heti testata TouchNotea! Kiitos 🙂

 • Anonyymi

  Asian vierestä.

  Olen itsekin kotoisin Forssasta, kymmenkunta vuotta sinua vanhempi. Olen lukenut blogiasi ja nyt myös vinkkaamaasi siskosi blogia ja te molemmat olette ihania, fiksuja, rohkeita ja reippaita naisia!

  Miksi minä olen tylsä keski-ikäinen täti, vaikka olenkin kotoisin samalta paikkakunnalta?

  • Satu Rämö

   Pöh, ehkä et välttämättä ole yhtään tylsä keski-ikäinen! Älä ajattele niin, muuten saatat oikeastikin muuttua sellaiseksi 🙂
   Tähän omaan kaahottamiseen on tarvittu paljon vastonkäymisiä, yrityksiä ja onneksi paljon onnistumisiakin…

 • Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja

  Oi vitsi tämä idea olisi pitänyt itsekin hoksata! Ja tuo Tongariro on vain niiiiin upea. Me kärvisteltiin just hetki sitten joulukuun alussa tuolla juurella ja harmista jäykkinä totesimme, että sää on aivan liian surkea ylitykseen ja koko viikoksi luvattu vain sadetta. Höh. No ensi kerralla sitten, koska nuihin maisemiin on vain pakko vielä palata!

 • Satu VW / Destination Unknown

  Mahtavaa, tämä lähtee testiin HETI! Juuri puhuttiin että muksun tarhaan olisi kiva lähettää kortti (ja kai ne mummot ja muutkin korttia arvostaisivat…), ja tämähän on helppo ja hyvä keino. Saadaan omat pärstäkertoimet korttiin mukaan myös. 🙂 Kiitos!

 • pinja_p

  Suomen postinkin (ainakin padiin saatavalla) sovelluksella vois myös lähettää tollain samalla tavalla kortteja 🙂 en oo testannu miten se käytännössä toimii, mut ehkäpä seuraavalta reissulta räpsin omat postikorttikuvat 🙂

 • Anonyymi

  Kiitti vinkistä! Lähetän kyllä perinteisiäkin kortteja, mutta viime aikoina on – iPadin täytyttyä vauvakuvista – herännyt ajatus lähetellä niitä malttamattomille sukulaisille kortteina. Heti testaamaan tätä sovellusta! T. Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *