Täysin uusi tunnetila

Hämmentävää huomata, että en ole koskaan aikaisemmin – sitten yläasteen päättymisen – kokenut tällaista tunnetta. Ei ole kiire, ei ole velvollisuuksia, ei ole odotuksia, joita pitäisi täyttää. Ei ole asioita, jotka pitäisi tehdä, paikkaa jonne olisi jo pitänyt lähteä tai ongelmia, jotka pitäisi saada ratkaistua. 
Päivän ainut aikataulu on se, että aamiaistarjoilu lakkaa kello kymmeneltä. Päivän alussa joudumme päättämään, lähdetäänkö päiväksi rannalle, lojutaanko päivä bungalowin terassilla vai yritetäänkö tehdä jotain. Kuten vuokrata tuk-tuk ja ajella saaren ympäri tai mennä seitsemän euron thai-hierontaan. Edes se ei harmittanut, että sain eilen rannalla isovarpaaseeni simpukasta hitonmoisen viiltohaavan ja jouduimme kaivelemaan kuorenpalasia kynnen alta (ei tullut lekurireissua, kiitos jättiapteekin). Varvas veressä ensimmäinen ajatukseni oli, että lukisinko seuraavana päivänä uima-altaan reunalla taskuun mahtuvaa Miki-kirjaa vai syventyisinkö sisätiloissa sähkökirjoihin. 
Tältäkö ihmisestä tuntuu, kun hän on lomalla? Ei saakeli. Mä taidan lähden joka vuosi tällaiselle reissulle. Täytyy laittaa lotto vetämään.
Ostareiden kiinnostavinta antia ovat kukka-asetelmat. Kuala Lumpur.

Tämä matkaopas vetää hihasta stooreja kaupungin nähtävyyksistä: ”Olen Lumikki-prinsessa, ja tässä on linnani. Pikkumiehet ovat töissä. Olen yksin kotona. Aion leipoa mustikkapiirakkaa. Tervetuloa.” Kuala Lumpur.

Phuketin lentokentältä lauttasatamaan, tunnin bussimatka 1,20 €.

Kotimme kuukauden ajan: Ancient Realm Resort Koh Lantan saaren eteläkärjessä. Vedän tässä katoksessa miehelle ja kersalle puolen tunnin joogasessiot joka aamu aamiaisen jälkeen. Ihanan hippiä. Ja hartiat kiittävät!

Hipiksi muuttuu ulkonäkökin. Huomaa erityisesti jätesäkin kokoinen olkakasi ja gigolopaita.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

24 Comments

  • Satu Rämö

   No täällä biitsillä on tilaa, tervetuloa! Kelpo illallisen syö kolmihenkinen perhe noin 12 eurolla (juomineen) Sellainenkin kävi mielessä, että jos muuttaisi tänne ja tekisi töitä vain viikon kuukaudessa kotimaahan. Niillä euroilla eläisi jo ihan kivasti, ja olisi aikaa käydä hieronnassakin joka päivä 😉

 • Ti

  En kestä. Ikuinen matkustusvihaaja alkaa lämmetä katoksille ja oleintumiselle.

  Kampauksen muutosta odotellessa.

 • Anonyymi

  No siltähän se tuntuu! Loma nimittäin. Itsekin olen parasta aikaa elämäni ensimmäistä kertaa sellaisella lomalla, jossa ei ole mitään tavoitteita eikä aikatauluja, ei kiirettä sännätä nähtävyyteen A eikä B. Ja siis verrattuna teihin, ollaan ehkä oltu vieläkin laiskempia. Nimittäin pian päättyvä kuukausi Ranskassa on sujunut päivittäin suurinpiirtein näin: aamiainen, loikoilu vaakatasossa, lounas, ruoan päälle käveleskely jonnekin, missä on jotain kivaa nähtävää, lisää loikoilua vaakatasossa, illallinen, loikoilua vaakatasossa, yöunet. Rinse and repeat. Loman rennosta sujuvuudesta on kiittäminen puolisoa, jota varten loma varattiinkin. Minua kattoterassilta näkyvät vuoret tuntuvat aina huutavan vaellukselle tai raiteet pistäytymään naapurikylässä, mutta onneksi olen tällä lomalla antautunut miehen rytmille. Onhan tällainen ihan luksusta!

  Nauttikaahan! Vetelä völjyminen on ihanaa, tällä jaksaa kyllä töihin paluun paljon paremmin kuin seikkailuloman jälkeen.

  Terv. Riimi

 • Anonyymi

  Voi kerrassaan…olen sanaton…. kyl on hienoa, upeaa, mahtavaa. Kun jo pelkästään kuvien katsominen ja blogin lukeminen aiheuttaa minussa väristyksiä, niin kuinka huikeaa teillä mahtaakaan olla siellä paikan päällä 🙂

  • Satu Rämö

   Meni kyllä nappiin saarivalinta; onneksi tein etukäteen tiedonhakua, emmekä päätyneet jonnekin Phi Phille darraisten teinien jalkoihin 😉

  • Satu Rämö

   Mäkin olin ihan totaalisen unohtanut. Kyllä vaan loma on ihanaa, vaikka omasta työstä tykkäisi miten paljon. Joskus on maltettava laskea työvälineet käsistä, muuten ei jaksa. Aloin huomata itsessäin väsymisen merkkejä viime vuonna, loma tuli todella hyvään saumaan.

 • Sari

  Kuulostaa todella ihanalta! Tosin omaan myös niin kaamean ötökkäkammon, että kyräilisin varmassti koko ajan mikä ja missä…..osaisinko nauttia? Kotinne siellä näyttää kyllä aivan mahtavalta ja uima-allas. Siellä minä lilluisin varmasti koko päivän. Hauskaa jatkoa!
  ps. Haluan tuollaisen matkaoppaan!

  • Satu Rämö

   Kiitos! Tämä pieni bungalowkeskittymä on varsin kiva. Ei överiluksus, mutta siisti ja hyvä sijainti. Mahtavat omistajat, joilta saa hyviä matkavinkkejä.

 • Anonyymi

  Aah! Vapaus! Nauti siitä täysin rinnoin ja muista painaa oikein syvälle mieleen, miltä se tuntuu! Voi sitten palata takaisin niihin tunnetiloihin siellä kotosalla. Nautinnollista, vapaudentäyteistä reissua teille! Nauttikaa Koh Lantansta ja tulevista seikkailuista!

  -Maiju

 • Anonyymi

  Ai miten voi toisen lomakuvat ja fiilis siirtyä itseenkin kuvien ja tekstin myötä! Mun vauva on nyt päikkäreillä, mä paan nyt silmät kiinni ja aion sen ajan olla samoilla huudeilla teidän kanssa 😀
  -Anna

 • Merja

  Iiks, miten ihania kuvia. Laitoin loton vetämään. Jos tärppää, lennähdän samalle saarelle ja tulen kinuamaan joogatunteja 🙂 Enjoy!

 • Satu Rämö

  Kiitos Maiju, Anonyymi ja Merja – täällä on aivan mahtavaa! Suosittelen saarta kyllä kaikille, jotka suunnittelevat (rauhallista) Thaimaan lomaa.

 • Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja

  Ai mahtavaa! Voin niin samaistua tuohon fiilikseen! Meillä alkaa olla 3 kk maailmanympärysmatka lopuillaan (mentiin muuten aika vastaava reitti, mutta toisin päin) ja juuri pötkötellään viimeisiä viikkoja Thaimaassa. Tänään mietittiin miehen kanssa, että kylläpäs tämä vapaus tuntuu käsittämättömältä. Mentäiskö tuohon rannalle, vuokrattaisko skootteri vai pysytäänkö meidän pienen bungalovin terassilla?

  Nauttikaa ihanasta lomastanne (: Jään seurailemaan!

 • Anonyymi

  En voi uskoa! Siis että teidän lapsi antaa teidän olla noin rennosti. Oma(t) on aina niskaan huohottamassa tai pomppimassa seinille niin että lomalla on kaksinkertainen homma keksiä sille/niille jotain järkevää tekemistä. Kotona arjessa on siinä mielessä helpompaa kun tietää miten homma pyörii ainakin suhteellisen luotettavasti.
  Kadehdin siis tuota rentoilua, eli nauttikaa!

  • Satu Rämö

   Meidän lapsi on ihan sairaan ujo; se kaahaa välillä, mutta usein se haluaa vain olla meidän helmoissa ja lahkeissa. Siinä on hyvät ja huonot puolensa…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *