Monikäyttöiset reissulenkkarit: Adidas Kanadia 6 TR

Muistatteko, kun vannoin kevyen matkustamisen nimeen? Olen askeleen lähellä haavetta ”kolmella cabin-bagilla maailman ympäri”, sillä löysin eilen itselleni monikäyttöiset reissulenkkarit eli monikäyttökengät, joiden lisäksi jalkaosasto ei vaadi mukaan kuin kevyet sandaalit.

Halusin siis kengät, jotka ovat mukavat jalassa (ei liian painavat mutta ei liian ohutpohjaiset), soveltuvat helppoihin vaelluksiin (pitoa pitää olla) ja muutaman kilsan kevyille juoksulenkeille (sopivasti joustava pohja). Toiveena oli myös, että ne eivät sokaisisi rumuudellaan kanssamatkustajia tai saisi aikaan killerimäistä varvashikilöyhkää, joka leijailee pari penkkiriviä eteen- ja taaksepäin vaikka miten yrittäisi kääriä kengättömät jalat lentoyhtiön huopaan. Kouvolan Veturin Budget Sportissa päädyin kokeilemaan vain yksiä kenkiä – ja ne sopivat:

Adidas Kanadia 6 TR. Kuva: Adidas.

Olen normaalisti kokoa 39, mutta kenkien lesti tuntui todella pieneltä. Ja koska tiedän, että jalkani turpoavat lentokoneessa ja lämpimässä ilmastossa, valitsin suosiolla koon 40 2/3. Olen vetäissyt kengät jalassa pari viiden kilsan hölkkälenkkiä, ja ainakin näin talvisessa maastossa juostessa ne tuntuvat todella mukavilta lenkkikengiltä. Sitä paitsi olen viime aikoina alkanut digata pinkistä (!), joten kenkien värikään ei osoittautunut ongelmaksi.

Kengät maksoivat Budget Sportissa 80 euroa. Täytin viime viikolla 34, ja koska meillä on miehen kanssa tapana ostaa toisillemme tarpeellisia ja käytännönläheisiä lahjoja, hän halusi kaivaa kassalla Visan esiin. (Kuten huomaatte, yllätyslahjat, kukkapuskien ostelu tai syntymäpäiväjuhlayllätykset ovat meille täysin ulkoavaruudellinen asia.)

Kanadia-maastojuoksukenkiä olisi saanut muuten myös vedenpitävänä GORETEX-versiona noin sadan euron hintaan, mutta  ajattelin näiden ei-vedenkestävien hengittävän paremmin ja soveltuvan siksi paremmin trooppiseen ilmastoon. (Trooppiseen ilmastoon, voi jumpe!). Ellos.fi:ssä on Adidas Kanadia 5 TR -maastojuoksukengät GORETEX-vuorella tarjouksessa 76 euroa*.  Tosin netistä kenkien ostaminen taitaa olla vähän nin ja näin, ellei ole valmis siihen posti-sovitus-liianpienet/liianisot-missäsepakkauslaatikkoon-posti-palautus-rumbaan. (En olisi esimerkiksi itse ikinä uskonut, että tarvitsisin koon 40 2/3.)

*) affi-linkki

11 Comments

 • SatuJ

  Toimivan näköiset kengät! Pitää tosta pinkistä väristä kommentoida vielä, että olen ollut pinkin värin vihaaja koko ikäni. Mutta nyt olen huomannut kahden tyttölapsen äitinä ostaneeni ja jopa pitäneensä joistain heidän pinkistä vaatteista. Itselleni en sentään vielä ole mitään pinkkiä hankkinut!

 • Merja

  Sanoisin, että viimeistään täyttäessäsi 35, ymmärrät kengän kokonumeron olevan vain koodi kyseisen valmistajan tehtailemien jalkineiden suuruusjäjestyksestä. Eli se on siis vain numero. Tuskin kukaan on onnellinen survoessaan jalkojansa kaksi numero liian pieniin kenkiin. Kyllä munkin mielestäni olis kivaa, että 164 cm pitkänä mulla olis vaikkapa 38 jalkineet eikä nää 40/41, mut ku ei mahdu ni ei mahdu.

  • Satu Rämö

   Eri kengänvalmistajilla on tosiaan hyvin erilaiset kokotaulukot. Islannissa kenkiä myydessäni olen huomannut että esim. Nokain Hai -saappaissa on tosi isot numerot, samoin Reino- ja Aino-sisätossuissa.

 • Sari

  Myöhästyneet onnittelut!
  Aivan upeat lenkkarit, mun pitää kanssa mennä tossuostoksille, sillä edellisistä on pohjat jo ihan loppu.

 • Anonyymi

  heips!

  Tulen tänne huutelemaan, vaikkei aiheeseen liitykään. Varasin tänään itselleni Islannin aktiiviloman, jee! Nyt en malta odottaa, ja pyörin tuolissani silkasta innostuksestani.

  Minulla on myös saksalainen ystävä, joka siis puhuu saksaa ja englantia, on hyvin kiinnostunut suomen kielestä (osaa muutamia sanoja), ja hänkin haluaisi lähteä Islantiin. Luuletko, että hän saa matkasta jotakin irti, jos hän päättäisi tulla myös, vaikkei suomea puhukaan?

  -Annu

  • ananas2go

   Saksa on työkieleni. Tarvitsetteko tulkkia? Tosin menisi välikielen kautta, kun en osaa islantia… ananastogo (at) yahoo (piste) com

  • Satu

   No jee, Annu, onnittelut! Olenkin juuri suunnittelemassa postausta aiheesta 🙂 Sorry kun mulla kesti näin kauan vastata tähän; kommentti oli mennyt jostain syystä minulta ohi!

   Mä uskon, että sun ystäväsi pärjäisi reissussa ihan hyvin, koska oikeastaan kukaan muun kuin minä järjestävistä tahoista ei puhu suomea. Vedän opastukset suomeksi, mutta tarvittaessa voin aina täydentää englannilla ja kuitenkin kaikki esim. hevostilalla puhuvat englantia. ja itse asiassa tilan emäntä on alunalkaen saksankielinen, eli hän puhuu parempaa saksaa kuin islantia 🙂

 • Anonyymi

  Olen aina sanonut, että kun nainen(joka on aina kammoksunut pinkkiä) alkaa hankkia itselleen pinkkejä vaatteita niin siitä tietää, että nuoruus on kaukana takana mutta jotain on vielä yritettävä. Tiedosti sitä itse tai ei:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *