Matkapaniikkia

Maailmanympärimatkamme starttaa kahden viikon kuluttua. Ja totta kai ilmassa on jo pientä matkapanikointia! Öisin muiden nukkuessa ehdin ajatella kaikkia järkeviä asioita. Kuten sitä, pitäisikö nirsoiluun taipuvaiselle lapselle pakata varmuudeksi mukaan kaksi kiloa kaurahiutaleita, että ei tarvitse neljää kuukautta pelkillä banaaneilla elää? Ja jos pitäisi, niin olisiko parempi hankkia yksittäispakattuja pikahiutaleita vai reilun kokoisia jättipakkauksia. Sitten muistin, että ei niillä hiutaleilla tee yksinään hevon helvettiä, koska lapsi ei ole tottunut syömään puuroa ilman maitoa. Mikähän olisi helpoin tapa kuljettaa Kuala Lumpuriin maitoa? Olen joskus kuullut maitojauheesta. Se ei ainakan painaisi kovin paljoa.

Mietin maito- ja puuroasiaa joku kaksi tuntia (kellohan on nyt kaksi yöllä), mutta asia ei antanut rauhaa. Niinpä tulin tänne nettiin ja päätin hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä. Halusin varata hotellin ensimmäisestä reissukaupungistamme Kuala Lumpurista, jossa yövymme kolme yötä ennen Thaimaahan menoa. Olimme kiipeilijän kanssa suunnitelleet, että ottaisimme sieltä jonkun edullisen perhehostellin, jossa voisi itse laittaa ruokaa.  Joo – niinhän me suunnittelimme. Suunnittelin uusiksi. Menin Tripadvisoriin, selasin läpi kehutuimmat hotellit, vertailin aamiasitarjontaa  ja päätin, että haluan tuohon viiden tähden The Royale Chulaniin, koska yhdessä asiakaspalautteessa sanottiin, että ”Breakfast buffet was to die for”.

Kuva: The Royal Chulan

Vertailin hotellin hintoja muutaman varauspalvelun sivuilla ja löysin edullisimman Hostel.comista (80 euroa yö)*. Varauksen tehtyäni tajusin käyttäneeni reilun viikon ruokabudjetin kolmeen hotelliyöhön. Aamiaisbuffetin takia.

Mutta onneksi kaiken voi perustella suhteellistamalla asioita. Jyväskylän Sokos-hotellissa on nimittäin viime viikonlopun kokemuksella sama vuorokausitarjoushinta. (Buffassa oli kyllä puuroa, mutta kylppärissä ei ollut sadesuihkua.)

Yhtä asiaa en tosin tullut tässä puuropaniikissa miettineeksi. Että jos lapsi saa ekoina päivinä vatsataudin eikä pysty syömään mitään, menee rahat ihan hukkaan! Tosin rentouttavaa, tämä matkan suunnittelu.

*) affi-linkki

19 Comments

 • Anonyymi

  Satu – Intiasta aiankin saa melkein joka tuppukylasta kaurahiutaleita – Quaker Oats on aika tehokkaasti Aasiaan levinnyt brandi, eli musta tuntuu etta Thaimaassa yms loytyy kanssa, joten ei tartte roudata kotoa. Mahtavaa matkaa! T. Pia

 • Anonyymi

  Thaimaan elintarvikevalikoimista ei ainakaan tarvitse olla huolissaan. Isommista kaupoista saa kaikkea (myös kaurahiutaleita tavallisena ja luomuna) ja pienet 7-11 kioskit myy myös maitoa jne. Hauskaa matkaa!

 • Anonyymi

  Hauskaa lomaa, mahtava kun uskallatte/pystytte päästämään arjesta irti ja toteuttamaan tällaista..

  T. Anna

 • Riitta

  Suklaalla ja muilla herkuilla lapsi pystyy elämään oudoissa olosuhteissa hämmentävän pitkään. 😉 Meidän tuolloin puolitoistavuotiaamme söi amerikanmatkalla melkein pelkkiä ranskanperunoita.

 • Täti-ihminen

  Kuala Lumpurista saa (supermarketeista ja ravintoloista) kyllä vaivatta tuttua länkkäriruokaa 🙂 Mutta tulkitsen kaurahiutaleet sijaiskärsijäksi yleisessä jännityksessä eli ehkä vähän turha kommentti…

  Hyvää reissua ja onnellisia laskeutumisia!

  • Satu Rämö

   Kuten totesin tuolla aikaisemmin, ei tuossa kaurapuuropanikoinnissa mitään järkeä ollut. Sain palkintona lyhyet yöunet ja lukijat täysin järjettömän blogipostauksen. Haha.

 • Sara

  Myös meillä on tehty muutama reissu pelkästään ranskalaisten voimalla. Tosin ekan reissun jälkeen otin mukaan myös nakkeja… Nyt nelivuotiaana suostuu syömään myös paikallisia hedelmiä eli ehkä jonain päivänä myös muuta…

  • Satu Rämö

   En aio liikaa panikoida ruokaympyrän kanssa. Tärkeintä on juoda tarpeeksi pullovettä ja katsoa että energiaa saa edes jostain. Onneksi kersa pitää riisistä soijakastikkeen kera. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä melkein jokaisesta maailman kolkasta saa kaurahiutaleita ja maitoa. Malesiassa on aivan hyvää tuoretta maitoa ja niitä Quaker Oats kaurahiutaleita. Kokemusta on, olen asunut Kuala Lumpurissa ja Penangissa yhteensä 5 vuotta.

  -Tea

  • Satu Rämö

   Hotellimme on myös ihan ostoskeskuksen lähellä, joten eiköhän me selvitä. Tai ainakin mies ja lapsi selviävät, itsestäni en ole ihan varma 😉

 • Anonyymi

  Lisään ylläoleviin kommentteihin vain sen ettet sä oikeasti maitojauhetta haluaisi muutenkaan, se ei maistu kovin hyvältä. 😀 Me käytettiin sitä paljon Sudanissa asumisen aikana (koska maito ei niissä oloissa kauaa säily ja 80-luvun hygieniavaatimukset oli sielläpäin vähän niin ja näin) ja siitä on jäänyt sellanen hyi yök ei enää koskaan -lapsuusmuisto.

  ~Aino

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *