Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Islanti matkamessuilla

How do you like Iceland? on kliseinen läppä, jota kaikki islantilaiset kysyvät kotimaassa tapaamaltaan ulkomaalaiselta. Jos joudut tilanteeseen, jossa sinulle esitetään tämä kysymys, älä suotta mainitse  mitään jäätiköistä, vesiputouksista, islanninhevosista, upeasta luonnosta, Björkistä tai Reykjavikin idyllistä. Ne on kaikki kuultu sataan kertaan. Kerro sen sijaan, että sinuun on tehnyt vaikutuksen joku seuraavista seikoista:

– Ihmisillä ei ole sukunimiä. Jos etsii Jón Elíasson -nimistä miestä, pitää puhelinluettelo avata J:n kohdalta.
– Netin kautta voi selvittää, miten kaukaista sukua islantilaiset aviopuolisot ovat toisilleen (koska sukua he joka tapauksessa ovat).
– Reykjavikin keskustan BSÍ-grilliltä saa viikonloppuisin lampaanpäitä doggy bagissa vuorokauden jokaisena tuntina. Pää tarjoillaan valkokastikkeen kanssa. Tietty.
– Riiausreissu voi päättyä hassulla tavalla. Välillä Islannissa käy nimittäin niin, että ihminen tapaa baarireissulla yleensä näkymättömissä pysyttelevän menninkäisen, ja he päätyvät jatkoilla jakamaan punkan. Totuus menninkäisestä selviää aamulla, kun partneri on hävinnyt ns. ”savuna taivaalle”. (En tiedä, näkyykö luonnonhenkien ja tavallisten lihallisten suhteiden lopputulokset kusitestissä. Siinähän arvailet sitten.)
– Sanaa pähkinöitä ”hnetur” ei voi islanniksi ääntää ilman, että nenästä tippuu räkää.
– Lämmin vesi haisee pierulta.

Islantilaisessa villapaidassa, suomalaisissa villasukissa. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)

Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ensi viikonloppuna 17.-19. tammikuuta. Olen Mondo-lehden lavalla joka päivä puhumassa Islannista ja Islannissa matkustamisesta. Jos haluat tietää lisää yksityiskohtia tästä mainiosta maasta, niin tule kuuntelemaan esitystä. Jos haluat kysyä yksityiskohtaisempia neuvoja Islannin-matkailuun liittyen, tule vetäisemään hihasta esityksen jälkeen, niin jutellaan.

Oh, Islanti! (Kuva: Björgvin Hilmarsson)

Ai niin! Ensi kesänä opastamani Islannin-aktiivilomat – toinen kesäkuun alussa, toinen elokuun lopussa – ovat vihdoin tulleet myyntiin SagaMatkoille. Viikon mittainen matka sisältää hevosvaelluksia, vuoristovaelluksia, kuumia kylpyjä, retkiä tulivuorille ja laavapelloille ja islantilaista maaseutuelämää. Hintaan 1.680 € sisältyy lähes kaikki mahdollinen. Saimme viime vuoden matkasta häkellyttävän hyvää palautetta (”Rusinat Islannin pullasta” ja muita kommentteja sekä reissulta otettuja valokuvia voi käydä katsomassa täällä.) Viime kesän kokemuksia rikkaampana tämän vuoden reissuista tulee vielä piirun verran parempia! Näistä opastamistani aktiivilomista voi myös tulla kyselemään matkamessuilla. Kullekin matkalle otetaan korkeintaan 12 osallistujaa.

Islanti ja minä Mondo-lavalla:

Perjantai 17.1.
14:40–15
16:20–16:40
17:40–18

Lauantai 18.1.
11–11:20
12:40–13
14:20–14:40
16–16:20

Sunnuntai 19.1.
12–12:20
14:20–14:40
16:40–17

Kesäyö jäätiköllä. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)

Pääsylippu Matkamessuille maksaa 16 €. Sain Mondo-lehdeltä viisi lippua jaettavaksi blogini lukijoille. Kiinnostaisiko sinua lähteä? Jos kyllä, niin kerro kommenttiloodassa, minne aiot seuraavaksi matkustaa ja miksi, niin osallistut kilpailuun. Vastausaikaa 14.1. asti.

Góða ferð! Hyvää matkaa! Pasilassa näkyy!

83 Comments

 • MutiNa

  Seuraavasta matkasta en vielä tiedä. Toivottavasti se tulee ennen syksyä. Jos tulee, niin se suuntautuu johonkin suhteellisen lähelle eli tuskin Keski-Eurooppa kauemmas. Mutta syksyn matka on jo tiedossa, 3-4 viikko New York – Washington/Boston -akselilla olisi tarkoitus reissata. Odotan!

  Liput ois kiva ylläri, koska halpoja Nykin lentoja ois tarkotus tulla metsästämään messuilta! Kaikkein parasta, jos löytäis halvat liput, joissa ois jompaan kumpaan suuntaan muutaman päivän stoppi Reykjavikissä.

  • Satu Rämö

   Käy katsomassa Islannin (Icelandairin) ständiltä lentotarjouksia, siellä saattaa olla hyviä messutarjouksia maksuttomalla Islannin stop-over-mahdollisuudella.

 • Anonyymi

  Seuraava matka on jo kuukauden päästä ja kohteena on Pariisi. Lähden sinne mihen siivellä, joka menee sinne kavereiden pelamaan. Aion ottaa ilon irti siitä, että vietän päivisin paljon aikaa yksin. Kerrankin saan viettää just niin paljon aikaa vaatekaupoissa ja suklaapuodeissa kuin haluan!

  • Satu Rämö

   Pariisi, ihanaa! Mä olen käynyt vain kerran. Meillä oli kuusi tuntia aikaa lentojen välillä, joten lähdimme lentoasemalta Pariisin-tuntijan kanssa lounaalle aivan ihanaan bistroon. Voi taivas, mutta jäi Pariisista upea vaikutelma. Joskus uudestaan, ja pidemmäksi aikaa!

 • Auli

  Seuraava matka toivottavasti keväällä Riikaan. Ystäväni on luvannut viedä minut ihastelemaan paikallisia jugend-taloja. On varmasti muutakin katseltavaa muutaman päivän reissulle ja turismi entistä helpompaa kun vuoden alusta valuutta vaihtui euroksi.

  Messuille olisi kiva tulla kiertelemään ja sinua moikkaamaan.

  • Satu Rämö

   Oon käynyt kerran Riikassa, mutta on pakko myöntää että tältä viikonloppureissulta en muista juuri mitään. Vietimme sen baarissa. Olimme juuri saaneet ystävän kanssa paperit ulos yliopistosta jne. 😀

 • Anna

  Seuraava matka on kahden viikon päästä – Suomeen, heh heh. Saisiko sinne edes pulkkamäen verran lunta, kiitos? Itse en siis ehdi vielä messuille, mutta haluaisin voittaa liput ystävälle (jolle unohdin lähettää joululahjan ajoissa 🙂

 • Anonyymi

  Maaliskuun lopulla on matkakohteena Äkäslompolo, neljän vuoden tauon jälkeen on niin ihanaa päästä sinne (matkakuumetta ei helpottanut sun lomapostaustesi lukeminen 🙂 ). Ja kesälomalla Kreetalle tyttären isovanhempia moikkaamaan.

  • Satu Rämö

   Äkäslompoloon, huippua! Kreeta on muuten aivan mahtava kohde. Mä asuin Haniassa yhden kevään ja kesän, olin töissä ravintolassa. Työrupeaman jälkeen vietin pari kuukautta saaren etelärannalla; siellä oli taivaallisen rauhallista, puhdasta ja mahtavaa ruokaa.

 • Anonyymi

  Budapest-Wien seuraavana, mutta mietin hartaasti Icelandiairin Amerikan-tarjouksia välilaskulla sen jälkeiselle reissulle
  SarSza

  • Satu Rämö

   Icelandairilla on kyllä välillä tosi hyviä tarjouksia – varsinkin heille, jotka haluavat yhdistää Jenkeissä käyntiin visiitin Islannissa.

 • Anonyymi

  Kroatia, sillä tahdon kävelemään Dubrovnikin vanhan kaupungin kaduille. En ymmärrä miksi päädyn aina valitsemaan kaupungit joiden nimeä en osaa lausua 😀
  nennas

 • Silja

  Seuraava reissu mulla on helmikuussa Tukholman huonekalumessuille, koulun kanssa mennään sinne porukalla ja meininki on aina vuosi vuodelta parempaa. Tänä vuonna olis tarkoitus päästä myös Saksaan, Englantiin ja Irlantiin ystäviä ja sukulaisia tapaamaan, ensi vuonna sitten toivottavasti taas Islantiin ja Norjaan ja Saksaan ja…. Kyllähän näitä suunnitelmia aina riittää 😀

 • Tea

  Mä haluaisin matkustaa seuraavaksi Itävaltaan, Islantiin (uudestaan), Lontooseen, Roomaan tai Lissaboniin. Mutta kun elämässä on muttia ja mutkia matkassa, niin todennäköisesti matkustan seuraavan kerran Rovaniemelle tai Äkäslompoloon 😀

 • Anonyymi

  Pääsisikin matkustamaan jonnekin! Yhdistelmällä mun hoitoraha, miehen opintotuki ei olla paljoa reissattu viime aikoina. Kohta pääsen onneksi töihin (mies jää kotiin). Olisi kiva mennä jonnekin, missä on vuoria, vaikka Itävaltaan.

  -Marja

  • Satu Rämö

   Vaikka reissussa voi ainakin edullisessa maassa elää suht pienellä rahamäärällä, maksaa matkustaminen kyllä aika paljon. Mä kävin joskus junalla Euroopassa ja Ryanairilla Lontoossa opiskeluaikoina, söin nuudeleita ja nukuin kaverin sohvalla. Olihan se kivaa, kun oli jotain 20 vee ja reissasi yksin. Kun mukana on useampi tyyppi, kulut nousee väkisinkin. Sitten kun tiukka taloudellinen tilanne helpottaa, voitte toivottavasti palkita penninvenyttämisen jollain kivalla reissullla 🙂

 • Anonyymi

  Kunhan ny johkin pääsis. Piänenä ja nuarena kävin Ruottissa. Ja nuorisona jollain risteilyllä, jossa maata sai jalkojensa alle vasta Suomen satamassa. Siinä mun reissut.

  • Anonyymi

   Mä en kyllä pääse messuille, vaikka ehkä tämä lostava kommenttini oikeuttaisikin vapaalippuun 🙂 olen siis anonyymi 1/09/2014 9:48 ip. jos tämä heittää kommenttini johonkin muualle kuin siihen , mihin sen tarkoitin.

 • Anonyymi

  Seuraava matka on juurikin tässä työn alla ja suuntautuu niinkin perus turistikohteeseen, kuin Maspalomas. Ensimmäinen kunnon perhematka niin että lapsetkin tulevat asiasta jotain muistamaan, ihanaa päästä heille näyttämään hieman toisenlaista elämää kuin suomessa! 🙂 Ja siis kohde valikoitui juurikin tuon "helppo ja täynnä mukavaa tekemistä lapsiperheille" -kortin mukaan. 🙂
  -dizo

 • Timp

  Mitään ei ole vielä varattu, mutta kovasti toivoisin pääseväni Puolaan. En yhtään tiedä miksi, jotenkin Puola vain houkuttelee. Krakova ja vierailu keskitysleirissä – mielenkiintoista!

  • Satu Rämö

   Mä en ole koskaan käynyt Puolassa, mutta haluaisin kovasti. Se on yllättävän suuri maa! 10 vuotta sitten mun piti mennä opiskelijavaihtoon joko Islantiin tai Puolaan, sain valita kahdesta vaihtoehdosta. Valitsin Reykjavikin.

  • Matti

   Puola on mahtava! Itse taas lähdin juurikin sinne vaihtoon 10 vuotta sitten. Vaihdossa tuli tutustuttua myös paikallisiin ihmisiin ihan eri tavalla kuin vain turistina. En ole ikinä törmännyt missään niin välittömiin ja sydämellisiin ihmisiin, vaikka palvelukulttuuri vaikuttikin välillä melko tylyltä. Ehkä 10 vuodessa sekin on jo muuttunut.

 • Anonyymi

  Maaliskuussa meidän perhe matkustaa Etelä-Koreaan, Souliin. Ehkä hullu kohde talvella (sielläkin on kylmä), mutta maa kiinnostaa kovasti, ja pakko tehdä vielä yksi kaukomatka, ennen kuin ipana täyttää kaksi vuotta. Kuvitellaan siis säästävämme, kun lapsi kulkee puoli-ilmaiseksi mukana.

  Hauskaa muuten, että ymmärsin muutaman kohdan sun Islanti-listasta. Lomailtiin vuosi sitten viikko Reykjavikissa, ja oli kyllä aivan ihana reissu. Mies osti tuon kuuluisan lampaanpään, ei sentään doggy bagissa, mutta hyvin tuntui maistuvan lounaaksi. Kotona on voinut sitten viihdyttää sukulaisia ja kavereita annoksesta otetulla kuvalla. Tässä tapauksessa yksi kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

  Tiina

  • Satu Rämö

   Mun yksi vanha lapsuudenystävä asuu Etelä-Koreassa, vierailukutsu on esitetty. Olisi mahtavaa päästä joskus sinne asti käymään. En tiedä maasta _mitään_. Teille tulee varmasti tosi mielenkiintoinen reissu!

   Uff, se lampaanpää on muuten niin hirveetä. Kun siinä on ne hampaatkin mukana. Yhh. Suostuin maistamaan vähän poskea, mutta enempää en pystynyt…

 • Anonyymi

  Reissukuume on ikuinen ja seuraavaksi pitäisi päästä johonkin lämpimään, mutta vielä en tiedä minne joten matkamessut olisi tarpeen 🙂

  -iipa

  • Satu Rämö

   Kivaa, kaima! Tuuhan nykäiseen hihasta, jos ehdit käväisemään paikalla. Diggaan sun matkailublogista muuten ihan hulluna. Eli kiitokset siitä:)

 • Anonyymi

  Seuraava matka starttaa tän kuun viimenen päivä Islantiin!! Menetin sydämeni Islannille 2009 ensimmäisellä reissullamme sinne. Jo lentokoneesta maata katsellessani tiesin että tänne tulemme uudestaan. Ja niin tulimme. Ensin näimme Islannin syksyn, seuraavalla reissulla kevään ja sitten viimeisimmällä kesän. Niinpä nyt on talven vuoro. Minulle islanti on skyriä, opaleita, kuumia lähteitä, rauhoittumista, järkyttävän upeata luontoa, ihania, ihania villalankoja…. Jopa se mädän kananmunan tuoksu lämpimässä vedessä on minusta ihanaa. Sanoin kerran miehelleni kaupassa täällä Suomessa että täällä tuoksuu Islanti johon vastaus että kyllä se on ihan viemäri mikä täällä haisee.
  Vilja

 • Anne

  Nooooh, Islantiin haluaisin minäkin. Nimittäin järjestämään yllärin vanhalle host-perheelle – olisi ihanaa kerrankin tehdä sellainen yllätysilmestyminen etuovelle ja soittaa vain pokkana ovikelloa… 😀

  Jos se ei toteudu, niin Nizzaan sitten kesällä! Siellä kävin toipumassa Islannista paluusta 2,5v sitten, ja rakastuin ihan totaalisesti.

  ansku_bansku90@hotmail.com

 • Bluma

  Nizzan matka varattu: äidit lähtee lomalle miesten jäädessä lasten kanssa kotiin! Kesäksi olen etsinyt vuokrattavaa taloa Kroatiasta, ehkä matkamessuilta löytyisi..? Ja Islanti on pitkäaikainen haave

 • Anonyymi

  Mulla ois pari kysymystä tosta nimikäytännöstä. Jos on orpolapsi, niin miten hän saa nimen? Siis kun ei voi olla kenenkään dottir tai son? Ja mitä teillä lukee postiluukussa, kun kaikilla on eri "sukunimi"? Vai onko lootassa vain numero? 🙂

  • Anonyymi

   Mä osaan vastata jälkimmäiseen kyssäriin: postiluukussa on kaikkien nimet 🙂 Ja onhan orpolapsellakin joskus ollut äiti ja isä, eiköhän se nimi sieltä tule. Satu paikannee, jos veikkaan väärin 🙂

   -Niina

  • Satu Rämö

   Postiluukussa on tosiaan kaikkien nimet; aika massiivisia ovat kyllä ne nimikyltit. Nelihenkisellä perheellä voi olla kaikilla eri ns. "sukunimi": äidillä omansa, isällä omansa, tyttärellä omansa ja pojalla omansa.

   Lapsi saa synnytyslaitoksella nimen Stúlka ("tyttö") tai Drengur ("poika") ja sitten isän etunimi + son / dóttir. Jos isää ei ole, se saa äidin nimen (äidin etunimi + son/dóttir), käsittääkseni sama juttu on myös adoptioon annettavien lasten kohdalla.

  • Anonyymi

   Okei, kiitti vastauksista. Se taitaa tosiaan olla niin pieni paikka, ettei lastenkoteja ja siten kokonaan vanhemmittomia lapsia olekaan, hyvä tietenkin niin. 🙂 t:se kysyjä-nimetön

 • Elli

  Mä lähden seuraavaksi kesäkuussa Maltalle JCI-järjestön Eurooppa-kokoukseen ja aion siinä samalla varastaa myös pari turistipäivää, että ehdin tutustua nähtävyyksiin. Mutta tahtoisin liput matkamessuille, koska olen kateellinen kaverilleni, joka lähtee Islantiin talvilomallaan ja mä en pääse kuin korkeintaan syksyllä, niin voisin edes sinne messuille tulla kuolaamaan Islantia ja saisin myös kerrankin hyvän (teko)syyn lähteä täältä Savosta Helsinkiin shoppailemaan ja käymään Stockkan shampanjabaarissa! 🙂

 • Anonyymi

  Seuraavaksi aion matkustaa lasten kanssa hiihtolomalla Tallinnaan, mutta kesällä vihdoin vuosien odotuksen jälkeen Islantiin! 🙂

  -Niina

 • pinja_p

  ikuinen reissukuumeilija tahtois yrittää taltuttaa kuumetta matka-meissuilla, mutta köyhänätyöttömänä opiskelija 16 euroo pääsylippuun on matkarahastosta paljon 😉

  seuraava reissu suuntautuu jonnekin päin maailmaa; lentolippuja en oo vielä varattuna eli varmaa tietoa ei ole. toivottavasti ajaudun jonnekin lämpimään, ihanaan, aurinkoiseen, eksoottiseen paikkaan….:)

 • Anonyymi

  Tansania olisi seuraava unelma. Olin mukana viime kesän aktiivilomalla Islannissa Sadun loistavalla matkalla. Sinne tulisin vaikka ensi kesänä uudelleen 🙂 Suosittelen!!

 • ts

  Varmasti viimeistään heinäkuussa kohteena Islanti kolmatta kertaa ja Landsmót toista kertaa. Vajaa kaksi viikkoa reissun päällä ja tarkoitus olisi valloittaa pohjois osa tuosta unelmieni saaresta.

  Jos mieletön tuuri lykästää, käy matka sinne jo keväällä 🙂

 • Anonyymi

  "Joskus pitää päästä" -listallani on pyörinyt vuosia Lontoo ja Islanti. Ehkä se onkin yksi syy miksi jumitan blogisi lukijana näin anonyyminä. Olisi myös kiva käydä Italiassa joskus kunnolla, olen siellä vain pyörähtänyt ja pizzat jäi välistä. t.P läheltä messukeskusta

  • Satu Rämö

   Lontoo ja Islanti – tykkään molemmista! Mun siskot asui siellä pitkään ja toinen heistä asuu edelleen. Islannista saa sinne välillä aika edullisia lentoja ja lentoaika on alle kolme tuntia, eli on tullut käytyä viikonloppukylässä useamman kerran.

 • Jade

  Monenmonta haavetta ja unelmaa olisi. Jos lähimpiä matkakohteita Tallinnaa ja Tukholmaa ei lasketa, on suunnitelmissa seuraavana Mongolian Ulan Bator tulevana kesänä, jonne tuttavaperhe kahden pienen lapsensa kanssa muutti vuosi sitten.
  Tosin jos budjetti antaa periksi, niin lähden vapun tienoilla joko Malmöhön tai Kööpenhaminaan lataamaan akkuja juuri ennen pääsykokeita!

 • Satu Rämö

  Mongoliaan, vau! Siellä olisi aika hienoa osallistua vaikka jollekin hevosvaellukselle. Niistä oli taannoin juttua jossain matkailulehdessä. Köpin on valloittava kaupunki (Mondolta ilmestyi muuten juuri uusi Kööpenhamina-opas) ja tykkään sen fiiliksestä. Mainio viikonloppukohde: hyviä ravintoloita, baareja ja asiat kävelyetäisyydellä. Suurkaupungin fiilis kooltaan pienessä kaupungissa.

 • Matti

  Tietty Islantiin. Viime kerrasta on jo aivan liian pitkä aika. Pitäisi vihdoin päästä näkemään, miten ilmapiiri ja katukuva on muuttunut sitten vuoden 2007 juppikauden huipentuman, jolloin viimeksi kävin siellä.

 • KotletistaTriatleetiksi

  Seuraava reissu suuntautuu koko perheen voimin Kap Verdelle. Vähän hirvittää 10 tunnin lentomatka natiaisten kanssa, mutta lämmin ja aurinkoinen kohde maksanee vaivan 🙂

  Toistaiseksi muut suunnitteilla olevat reissut on työmatkoja. Ne on välillä ilahduttavan eksoottisiin kohteisiin. Harmi vaan, että duunimatkoilla ei nähtävyyksiä paljon ehdi katselemaan.

 • Finventures

  Olen sopinut tapaavani puolalaisen ystäväni vuoden 2014 aikana. Joten en tiedä minne matkustan, mutta tiedän että näen hänet siellä 🙂
  Todennäköisesti nähdään hänen uudessa kotikaupungissaan Wroclawissa ja käydään myös hänen vanhassa kotikaupungissa Rzezowissa, jossa asuu myös muita yhteisiä ystäviä.

  Me ollaan muuten tavattu Islannissa! Olin vaihtarina Akureyrissa ja asuin 4 puolalaisen pojan ja yhden italialaisen pojan kanssa 🙂
  Meistä tuli hyviä ystäviä ja nyt ollaan nähty tasaisin väliajoin ympäri Eurooppaa. Olen saanut osallistua puolalaisiin häihin ja italialaisiin hautajaisiin (ystäväni ystävän mummo kuoli).

  Eli Islanti on hyvin rakas. Samoin kuin Sisilia ja Puola 🙂

 • Anonyymi

  Kommenteissa oli ainakin yksi, joka suunnittelee samaa kuin minä: Budapest-Wien. Minun inspiraationi lähteä ovat Wieniin vaihtariksi menevä ystävä ja Budapestissä asuva äidin ystävä, jonka luona voisi majoittua. Wienissä saisin kokeilla ruostunutta saksaani ja Budapestissä käydä katsomassa niitä paikkoja, jotka jäivät väliin vuonna 2004 neljän päivän reissulla, jolla satoi kaatamalla puolet ajasta (lensin kuumeisena kotiin, yksi karseimmista lentomatkoista, mutta se ei ollut Budapestin syy). Ongelmana on rahan vähyys, niin kuin aina. Mistäpä työttömänä opiskelijana vielä nipistäisi rahaa lentolippuihin?

  Rovaniemelle voisin myös mennä, koska veljeni asuu siellä tämän lukuvuoden.

  t. Saara

 • Tiina

  Ainoa matka joka on jo hankittuna (lennot) suuntautuu vappuna Budapestiin!! Kävin siellä viimeksi vuonna 97. Toisaalta siihen on vielä niin pitkä aika,että sitä ennen ehtisi suunnitella jonkun toisen matkan… 😉

  Terveisin, Tiina S

 • Anonyymi

  Huhtikuussa on tiedossa Hollanti-kierros. Sisareni sai Hollantiin ihastuneena puutarhaihmisenä puhuttua meidät (siis minut ja siippani) seuraksi. Tarjoamme tuon matkan "elämysmatkana" ikääntyneelle äidillemme. Idean tähän sisareni sai tietysti siipaltani: siippani ehdotuksesta kärräsimme keväällä 2013 anoppejamme pitkin etelä-Islantia – Islanti kun on tietenkin meidän mielestämme se paras paikka maailmassa.

  Anoppien kärräys oli niin uuvuttavaa puuhaa, että päätimme ottaa viime syksynä kahden vuoden sisään kuudennen matkamme Islantiin 🙂

  Saa nähdä miten selviämme siippani kanssa Hollannin tulppaanimeressä, puutarhainnostuksemme kun on pakkasen puolella. Meille istuu paremmin noi vaelluskengät ja maasturit 😉

  Kesällä mahdollisesti hilaamme itsemme Norjaan toviksi ja toivottavasti syksyllä pääsisi taas sinne Sadun kotimaahan Islantiin. Vuodesta 2011 olenkin lukenut Satu blogiasi säännöllisesti – tosin anonyyminä. Nyt vasta uskalsin ylittää kynnyksen ja päräyttää tänne
  kommentin, ehkä huomenna uskallan jo kirjautuakin 🙂

 • Anonyymi

  Itselle jäi lähes kirjaimellisesti muistikuvat nahkaan islantilaisesta suihkusta: tarpeeksi kauan siinä kun läträsi loppuikin kylmävesi kesken!!!

  Seuraavat matka ideat olisi:
  1) serkun kanssa Islantiin, sinun vetämälle ryhmämatkalle. Toteutuminen hyvin epätodennäköistä lähivuosina
  2) Perheen kanssa Kanarialle, jostainhan se on aloitettava… ehkä keväällä jos löytyy tarpeeks halpoja äkkilähtöjä.
  3) Miehen työmatkalle mukaan Pariisin toukokuussa, en oo ikinä käyny!!! Toivottavasti toivottavasti toivottavasti!!!
  4) kaveriporukan ryhmä 30vbileet Prahassa elokuun aikana, en oo käyny. Toteutuminen hyvin epävarmaa, toisaalta houkuttaa, toisaalta ei.

  -Sup

 • Velma

  Seuraava matka on kaupunkiloma Euroopassa maaliskuussa. Varattuna ei ole vielä mitään, mutta Pariisi on se ykkösvaihtoehto tällä hetkellä.

 • H

  Seuraava matka on perhematka Kanarialle, tarkoituksena vaan ottaa rennosti. Nyt lähdetään koko perheen voimin, koska edellinen matka viime kesänä oli pariskuntamatka ilman lasta Islantiin. (Paikataan siis vanhempien huonoa omaatuntoa :P.) Tiedossa olisi myös matka häihin Afrikan mantereelle tänä vuonna.

  Meillä oli muuten kesällä matkassa Mondon Islanti-opas (uusin painos) ja siitä oli kyllä paljon apua ja iloa. Varsinkin tykkäsin yleisesti Islantia ja kulttuuria esittelevistä osioista, ne selittivät monta asiaa, joita muuten olisi vaan jäänyt ihmettelemään. Muutenkin jäi polte tulla uudestaan pidemmäksi aikaa, nyt olosuhteiden pakosta reissu jäi aika lyhyeksi. (Terveiset myös miehellesi. Olimme sattumalta hänen vetämällään päiväretkellä, joka oli reissun parasta antia.)

  • Satu Rämö

   Oho, onpa pieni maailma jos kiipeilijä oli osunut teille jäätikköoppaaksi 🙂 Kiva yhteensattuma. Ja nastaa kuulla, että diggasitte kirjasta.

 • vilma

  Seuraava matka on isoveljeä moikkaamaan pitkästä aikaa Oxfordiin. Veljen tyttöystävä on luvannut esitellä rakennuksia ja varsinkin yliopistoa (aikoo houkutella mut sinne). Tiedossa luultavasti eniten syömistä ja rentoa hengailua 🙂

 • Anonyymi

  Seuraava matkani kohdistuu ISLANTIIN, ensi kesänä! Ajankohta ehkä heinäkuulla, mummo aikoo mennä moikkaamaan tyttärensä tytärtä kesätöihinsä jonnekin Issikkatilalle! Satu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *