Tove Janssonin elämänkerran voittaja

Kuva: Tammi

N
ytpä haluan kiittää teitä kaikkia laajaan muumikeskusteluun osallistuneita. Ehkä koskaan aikaisemmin en ole nauttinut minkään postaukseni kommenttiketjun lukemisesta yhtä paljoa kuin nyt! Opin tajuttomasti uusia faktoja muumeista ja Tove Janssonista. Samalla tuli myös jotenkin turvallinen olo. Arkiset kertomukset siitä, miten muumit ovat olleet ja ovat osa meidän blogeissa roikkuvien elämää, näytti, kuinka paljon yhteisiä kokemuksia meillä on kultaiselta 1990-luvulta. Eli KIITOS kaikille. Oli vaikeaa valita voittajaa näiden kaikkien hyvien tarinoiden joukosta, mutta pakko mikä pakko. Lupasin nimittäin lähettää WSOY:lle vain yhdet yhteystiedot.

Kiitoksena varsin perusteellisista muumimuistoista ja ainakin meikäläliselle uusista Muumi-faktoista kirja lähtee Riitalle (Pikkuisen parempaa -blogista).

Riitta, laitatko mulle meilillä osoitetietosi satu (ät) suomi (piste) is, niin laitamme sinulle kirjan tulemaan.  Samalla voit pyyhkiä teoksen yli sieltä lahjatoivelistaltasi 😉

Kirja ehtii ehkä ennen joulua, viimeistään välipäiviksi. Riippuu vähän, kuinka nopeasti posti kulkee joulukiireessä.

Ennen joulua on tulossa vielä yksi kirja-arvonta: kotimaisen dekkarin puolelle mennään. Arvaako kukaan?

12 Comments

 • Anonyymi

  Ok, kyseessä ei siis ollutkaan arvonta, vaan muumimuistelukilpailu. Dammit. Ens kerralla panostan!

 • Riitta

  Kiitos! En tajunnut, kuinka paljon tekstiä suolsin ennen kuin lähetä-napin painamisen jälkeen tuli valitusta, että on liian pitkä kommentti.

  Tässä yhteydessä pitää mainostaa myös meidän perheen Kalaksikukko-blogia. Viime aikoina mies on tehnyt sinne juttuja minua enemmän, mutta lähes kaikki lasten fantasiaan tavalla tai toisella liittyvät jutut (muumit, potterit, tolkien, astrid lindgren) ovat lähteneet minun näppäimistöltäni.

  • Riitta

   Näin. Kalaksikukko on alunalkujaan ollut Kuopion Science fiction -seuran jäsenlehti, joka on alusta alkaen (eli vuodesta 1994 lähtien) ollut olemassa vain sähköisessä muodossa. Kun lapsemme olivat ihan pieniä, Kalaksikukkoa ei päivitetty. Uuden tulemisen se koki reilut kolme vuotta sitten blogina.

   Minä tyrkytin ensimmäisiä juttuja Kalaksikukkoon 90-luvun lopulla ennen kuin olimme tavanneet. Eikä siitä sen enempää…

 • Satu Rämö

  Juu ei ollut arvonta, puhuin postauksessa kilpailusta. Kilpailujen myötä saa mielenkiintoisempaa keskustelua aikaan 🙂

  Ihan kirjaimellisesti arpajaisissa on myös se hankala puoli, että arpajaislain mukaan ne pitäisi yleensä ilmoittaa etukäteen viranomaiselle. Siksi pyrin aina mieluummin pitämään kilpailuja enkä arpajaisia.

  • Anonyymi

   Minut ehkä hämäsi se "Tammi lahjoitti yhden kirjan lukijoille arvottavaksi". Mutta no hard feelings 🙂 Se sama nimetön

  • Satu Rämö

   Moikka. Uff, pahoittelen epäselvää viestintää. Olet ihan oikeassa, tuossa puhun _arvonnasta_. Aijjai. Pistän väsymyksen piikkiin. Pahoitteluni tästä epäselvyydestä 🙂

 • Satu Rämö

  Moikka Reeta! No en itseasiassa tiennyt, kiitos kun kerroit. Munhan pitää otta lukulistalle _koko tuotanto_. toivotaan että löytyisi mahdollisimman paljon e-kirjoina, niin voisin ottaa kevään reissulle mukaan…

  • Riitta

   Mun hyllystä löytyvät suomenkieliset pokkarit (vuoden 2010 käännökset) painavat yhteensä 800 grammaa. Ruotsinkieliset 100 grammaa enemmän.

 • tata

  Oikealle kommentille meni palkinto! Itselle ainakin tuli fiilis, että on saatava luettavaksi tuo toinenkin Tove-elämänkerta.

 • Anonyymi

  Kiitos taas kirjavinkistä, vaikutti niin mielenkiintoiselta, että piti heti mennä katsomaan kirjastosta varausjonon pituutta. No yllätys, yllätys! Kirjastossa oli yksi nide heti lainattavissa, pienen paikkakunnan etuja… (ja arvatenkin sekin vaikuttaa, että alue täysin suomenkielistä!) Nyt mulla on luettavaa varmasti joululomalla, vaikken mitään kirjaa saisikaan! 🙂

  -Maaria-

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *