Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pakan paras kortti

Tehtävän loppuun suorittaminen. Työn hedelmät ja menestys. Yhden syklin päättyminen ja toisen alkaminen. Onnistuminen kaikissa yrityksissä. Tätä pidetään pakan parhaana korttina. Se osoittaa, että sota on ohi ja voitto on sinun”, sanoo Maailma-kortti. Näin ennusti minulle siskoni tänään Taroteista. Ihan läpällä annoin hänelle luvan ennustaa korttipakalla, jonka oli ostanut itselleen Kirjatorilta. Ja voi perkeleen perkele, tätä oli vaikea uskoa, vaikka omin silmin näin: kahdessa peräkkäisessä mutta toisistaan riippumattomissa ennustuksissa elämäni nykytilaa kuvaavassa kohdsassa pakasta nousi Maailma-kortti. Pakassa on 78 korttia ja vain yksi Maailma. Ja se nousi pakasta kaksi kertaa. Todennäköisyys tälle on 0.000612.

Pätkä ja pidempi.

Eikä tässä vielä kaikki. Toisen ennustuksen lopussa viimeinen kortti, joka kertoo koko ennustuksen lopputuloksen, oli kuin päävoitto. Sieltä nousi Narri:

”Mikään ei voi vahingointtaa sinua. Voit tehdä mitä vain. Ota riski. Elämässä alkaa uusi luku.”

Eipä ole lisättävää.

Friikkiä uutta vuotta kaikille – kiitos valtavan paljon tästä vuodesta teille kaikille siellä näyttöjen toisella puolella! Lähden nyt ottamaan pari isoa riskiä tuolta pakastelokerosta. Poks. POKS. Kippis! Otetaan vastaan se, mitä ensi vuonna päättää tulla.

Narrit.

EDIT. 1.1.2014: Eräs tarkkasilmäinen lukija huomasi, että olin laskenut todennäköisyyden väärin. Oikea lukuhan on 0,000165….

14 Comments

 • Anonyymi

  Mahtavuutta! Onnea uuteen vuoteen. Just katsoin elokuvan Erin Brockovichista, ja siinäkin on kyllä mahtitarina 🙂 Ja tänne "näytön toiselle puolelle" olet tuonut (tämänkin) vuoden aikana paljon iloa ja ajattelemisen aihetta. Näillä mennään 🙂

  • Satu Rämö

   Kiitos! Eikös tuossa leffassa ole Julia Roberts pääosassa? Jos on, niin olen nähnyt saman leffan ja diggasin siitä todella. Mieletön asenne.

 • Anonyymi

  Hyvää uutta vuotta! 🙂 Blogisi on ehdottomasti yksi niistä harvoista, joita on pakko päästä lukemaan päivästä toiseen! Olet rohkea nainen! 🙂

  Jenni

 • Anonyymi

  Kippis sille uudelle luvulle ja uudelle vuodelle! Ja kiitos näistä teksteistä täällä. Tämä blogi on niitä harvoja, joita ehdin lukea, ja täytyy sanoa, että hyvän olen kyllä valinnut luettavaksi. Aina on jotain mielenkiintoista ja jotain sellaista, joka antaa ajattelemisen aihetta. Innostuin tosi paljon siitä Ellen Johnson Sirleafista.

  Korpikissa

  • Satu Rämö

   Kiitokset, Korpikissa! Sirleaf teki minuunkin ison vaikutuksen. Mietin tässä juuri hetki sitten, että onkohan hänestä tehty elämänkertaa. Pitää googlailla heti loman jälkeen kun on enemmän aikaa olla netissä.

 • madde

  onkohan tuo todennäköisyys laskettu ihan oikein? eikö kaksi jakoa ole toisistaan riippumattomat tapahtumat? eli 1/78 * 1/78 ~ 0,000165 ? en ole todennäköisyyslaskennan ekspertti, joten ehkä joku muu voi vaikka tietää..

  • Satu Rämö

   Saletisti laskettu ihan päin persettä – nimittäin kännykän taskulaskimella kynttilänvalossa. Toisistaan riippumattomat tapahtumat, eli kertolaskulla. Idea itsellä oikein mutta toteutus väärä, tuttua mulle.

   Oikeastaan mulla kävi vieläkin sairaampi mäihä 😀

 • SatuJ

  Hyvää alkanutta vuotta sinulle! Tämä blogi on kyllä pelastanut mun viimeisen puoli vuotta tässä vauvavuoden "ihanuudessa". Mutta tunnelin päässä näkyy valoa!

 • Anonyymi

  Hyvää alkanutta vuotta! On monesti ollut ajatuksena käydä kommentoimassa, että "Jee, hyvä Satu!", mut en vaan ole saanut aikaiseksi. Jo ehkä pari vuotta olen seuraillut blogiasi ja Vuoden mutsikin on tullut luettua. Hieno blogi ja kirja! Olen joskus tuntenut itseni ihan vakoilijaksi blogia lukiessa, kun en milloinkaan mitään kommentoi, vaikka ollaan samoissa piireissä ylioppilaskunnalla aikoinaan pyöritty. Monesti blogia lukiessani olen erityisesti hihitellyt sitä, että kun viimeksi ollaan kasvotusten jossain ylioppilaskunnan pippaloissa keväällä 09 tavattu, niin mä olin isosti paksuna (laskettuun aikaan oli ehkä viikko) ja sä juttelit miten moinen ei sinun kohdallasi tulisi tosiaan kuuloonkaan. No, muksuillamme on ikäeroa lopulta alle vuosi 🙂 En mä tiiä miksi se mua niin naurattaa, "vahingoniloksi" en sitä ainakaan myönnä! 🙂 T: HannaS

  • Satu Rämö

   Helou ja hyvää uutta vuotta! Paljon kiitoksia myös kehuista. Suurin osa lukijoista ei kommentoi mitään, joten ei mitään paineita siitä. Käyn itsekin lukemassa useampaa sellaista blogia, jonne kommentoin harvoin jos koskaan mitään. Ei ole oikeastaan mitään isompaa syytä olla kommentoimatta, se vaan on jotenkin jäänyt. Kirjoitain niin paljon, että vapaa-ajalla blogeja lukiessa jaksan harvoin kommentoida. Joten no worries, en pidä sinua ollenkaan stalkkerina 😀

   Olemme siis KY-tuttuja? Siistiä! Mielipiteet muuttuvat, samoin elämäntilanteet…ja sitten tulee tietysti niitä yllätysvahinkoja 😉

   "Mä en koskaan". Haha, mä oon just tuommoinen takinkääntäjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *