Luona: puukalusteita lastenhuoneeseen

S
ain Luona In -kalustefirmalta Suomen Blogimedian kautta kyselyn, kiinnostaisiko yhteistyö. Havuvanerista ja kuusilaudasta valmistettuja simppeleitä mutta monikäyttöisiä huonekaluja, jotka on valmistettu Suomessa. Kyllä kiitos innostun! Vietämme lapsen kanssa Suomessa reilun kuukauden joka vuosi. Äitini on mummin tarmokkuudella antanut kyytiä kotinsa työhuoneelle ja tehnyt siitä lastenhuoneen. Halusin ottaa osaa lastenhuoneen sisustukseen, joten valitsin sinne kaksi huonekalua.

Havuvanerista valmistettu lelulaatikko* (45 cm x 45 cm x 45 cm) nielee paljon tavaraa ja näyttää hyvältä. Sitä paitsi tämän ei ole pakko olla välttämttä juuri lelulaatikko. Sen voi kääntää ylösalaisin ja käyttää vaikka yöpöytänä makuuhuoneessa.

Luona In -lelulaatikko. 79 €. (Kuva: Luona In)

Lelulaatikko-yöpöydän rinnalle valitsin lasten työpisteen* (leveys 100 cm). Kersa on tänä syksynä innostunut piirtämään mörköjä ja prinsessoja, ja se tarvitsisi puuhiinsa jonkunlaisen pöydän myös mummilaan. Koska vietämme äitini luona aikaa vain muutaman viikon vuodesta, en näe mitään järkeä hankkia sinne nimenomaan lasten kirjoituspöytää. Luona In -työpiste käy aikuisille tai lapsille riippuen ihan siitä, mille korkeudelle sen asentaa. Äitini innostui työpisteestä: sitähän voi käyttää lapsenlapsiajan ulkopuolella vaikka kirjahyllynä. No niinpä!

Luona In -työpiste (lattialla oleva hylly ei kuulu pakettiin) 169 €. (Kuva: Luona In)
Enpä malta odottaa, että pääsen hypistelemään näitä kalusteita joulukuussa Suomeen mentyämme. Puu ei nimittäin ole Islannissa kovin jokapäiväinen materiaali. Itse asiassa se on milteinpä ylellisyyshyödyke. Täällä kun ei ole metsiä; puutavara tuodaan useimmiten Tanskasta tai Norjasta ja on siis pirullisen kallista. Yhdellä suomalaisella tutullani on tapana tuoda Reykjavikin-reissuillaan matkalaukullinen harjattuja koivunhalkoja tuliaisina islantilaisille ystävilleen. Lahjaa pidetään kuulemma suuressa arvossa…
Luona Inin Suomessa valmistetut puiset lastenhuonekalusteet herättäisivät Islannissa varmasti mielenkiintoa. Harmi vaan, että oma design-puotimme on pinta-alaltaan niin pieni, että sinne ei mitenkään mahdu näytille sänkyä tai leikkimökkiä. Muutoin tiedustelisin mahdollisuutta tuoda näitä tänne ja tehdä vähän busness-to-business.
Luonan huonekaluja voi tilata heidän nettikaupastaan. Ne toimitetaan Suomessa mihin tahansa osoitteeseen kahdessa viikossa. Vinkvink: vielä siis ehtii pukinkonttiin! Kai muistatte, mitä sanoin niistä joululahjapaineiden kanavoinnista? Jos jotain ostatte, niin ostakaa pieniltä firmoilta ja ilman turhia välikäsiä. Ostoksillehan pääsee tästä.
PS. Luona In on luvannut maksuttoman kotiinkuljetuksen joulukuun 2013 aikana tehdyille tilauksille.

*) Tuotteet on saatu Suomen Blogimedian kautta bloginäkyvyyttä vastaan. Jos päädyt ostamaan Luona Inin shoppiin ostoksille blogini kautta,  saan pienen provikan. 

16 Comments

 • Liina

  Mä en tajua tuota työpistettä. Onko siinä ässistä ässin kiinnityssysteemi, vai onko ajatuksena, että seinään porataan vuoden välein uudet reiät, jotta lapsen ei tarvitse aloittaa koulu-uraansa valmiiksi hartiajumissa? Eihän tuollaisessa seinään porattavassa mallissa ole MITÄÄN järkeä kasvavan yksilön tullessa kyseeseen.

  • Satu Rämö

   Mä kässäsin et pora ja ruuveja… Tutustun tsydeemiin lähemmin kun pääsen Suomeen ja raportoin. Mun mielestä on fiksumpaa porata seinään pari lisäreikää kuin ostaa kasvavalle lapselle uus kirjoituspöytä. Tulee halvemmaksikin. Mutta on tässä varmaan joku puolitiekin? 🙂

  • Katja

   Siis nyt en tajua. Onhan kirjoituspöydätkin ihan staattisella korkeudella enkä tod aio ostaa joka vuosi uutta kun toi kasvaa. 🙂 Tuolilla sitä istumakorkeutta säädetään.

 • Anonyymi

  Toiveena SBM:lle, kun kaikki saatte kutsun tehdä postaus jonkun firman tuotteesta, kannattaisi (mun mielestä) ajasta postaukset eri päiville, tai jopa viikoille. Tulee ähky kun bloglovin näyttää samalta kuin se ainekirjoitushaaste 🙂 Sitä tosin lukee mielellään monta erilaista putkeen.

  T. Porkkanana

  • Satu Rämö

   Ihan hyvä pointsi! Mun henkilökohtainen mielipide on se, että koen postausten ajastamisen outona, siis puhun nyt omasta blogistani ja omista kirjoituksistani. Kirjoitan silloin kun on hyvä fiilis ja julkaisen saman tien. Toisaalta ymmärrän tuon sun näkökannan, että samasta aiheesta lukisi mielellään porrastetusti juttuja. Tulee se "Aivan ensiksi tahdon kiittää" -efekti 🙂

   Meille ei yhteistyöpostausten osalta sanella, mitä pitää päivän tarkkuudella julkistaa ja kuka kirjoittaa mitäkin tai kuka kirjoittaa jostakin asiasta ekana. Mä arvostan tätä vapautta. Yleensähän meidän yhteistyöpostaukset tuleekin aika tiputellen – tai siis ainakin ne, missä itse olen ollut mukana. Mä luulen että tässä kohtaa tuli vähän sumaa siksi, kun joulu on niin lähellä; jouluna kauppa käy ja näillä käsityötuotteilla on parin viikon toimitusaika.

   Tulipa pitkä vastaus. Onkohan kukaan enää hereillä?

 • Anonyymi

  Liinan pointti seinän jatkuvasta poraamisesta on aiheellinen, kun kasvava lapsi kyseessä, mutta näin aikuisena (joka EI valitettavasti enää kasva pituutta) jäin miettimään, voisiko työpöytäjuttu toimia korkeudeltaan istuvan sekä seisovan työasennon käyttöön? Jos niin, vaikuttaisi hienolta idealta, simppeliltä, mutta sitähän ne parhaat ja toimivat ideat usein ovat. Kerro sitten kokemuksia, kun pääset Suomessa testaamaan.

  Seisten olisi hyvä tehdä töitä (=notkua blogeissa) kotonakin, usein ei vaan ole tilaa erikorkuisille pöydille ja ne toimistojen säädettävät pöydät ovat niin samperin rumia johtoineen, semmoiseen pitäisi olla erillinen työhuone.

  Tämmöisiä ajatuksia
  nimim. pitäisikö keksiä joku osuva nimimerkki, en taho, kun harvoin kommentoin mihinkään

  • Satu Rämö

   No niin just, siis seisten käyttäen ylempää tasoa ja istuallaan alempaa tasoa. Pitääpi testata kun saan tämän seinälle asti. Seisten työskentely tekee nimittäin gutaa selälle.

  • Liina

   Mut miten? Jos sitä ylempää tasoa käyttää seisoessa niin eikö alempi taso sit osu kuitenkin ikävästi jalkoihin?

  • Satu Rämö

   Pöydän yläreunahan pitää joka tapauksessa pöydän ääressä seisojan tietyllä etäisyydellä. Jos seisoo jalat suorassa niin en ymmärrä miten se alempi taso osuisi ikävästi jalkoihin kun tuo työpöytäasema on saman syvyinen alhaalta ja ylhäältä. Vai tajusinko mä sun kysymyksen väärin? Hmm.

  • Liina

   Niin, mä kuvittelen, että siihen on joku syy, että ihmiset ei yleensä käytä esim. kirjahyllytyyppisiä hommia työpisteinä. Tai laita työpöytien alle hyllyjä, vaikka sinne rojua sais periaatteessa hyvin säilöttyä. Ja se syy on se, että se pöytätason alla oleva hylly, jos on samansyvyinen kuin pöytätaso, kuitenkin osuu niihin jalkoihin ja muuttaa asennon epäluontevaksi.

 • Sini

  Mulle kans yksi tommonen lelulaatikko Kabuliin! Kivaa, että nämä on puuta, näyttää hyvältä. Ja tosiaan voi olla myös kirjahylly!

 • Anonyymi

  There are many websites which are giving you the option of downloading free wallpapers with high HD quality.
  So when the latest COD Black Ops was offered up, truth
  be told, I bought it more for the Zombie side dish, rather than the main course.
  I have since re-checked the package and there's no mention of the game being in 3D – invisible marketing perhaps.

  Feel free to visit my webpage :: Wallpapers in hd resolutions

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *