Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Piparihommat

Vietimme tänään laatuaikaa kahden lapsen kanssa. Mies on taas työreissulla jossain jäätiköllä, eli olemme pätkän kanssa kotona kahdestaan. Näissä illoissa kytee vaara: jos en kehitä jotain tekemistä, minä jämähdän läppärin ja lapsi iPadin ääreen, sillä kukaan ei ole louskuttamassa koneella roikkumisesta. Koska hyödyllisyydestä ja monikanavaisuudesta saa lisäpisteitä, päätin, että leipokaamme yhdessä joulupipareita. Olemme tällä viikolla viritelleent Suomi PRKL! -kaupalle joulusisustusta. Havuja, jouluvaloja, kuusenkoristeita ja punaisia Unikko-patakintaita. Uu-la-laa. Piparit vain puuttuvat. Lapsi hommiin ja työasioille. Ostin lähimarketista taikinaa ja hain kaupalta parit piparimuotit koekäyttöön.

Lapsi halusi ensin tehdä superpiparin. Lopputulos on asiaan kuuluen todella pr-henkinen ja myyvä. 

Kehotin kokeilemaan vähän ohuempaan taikinaan.
Tykitin muumimammoja, Marimekon rati-riti-rallaa-tähtiä ja Unikkoja. Vaikea uskoa, että ihan itse tein. Kyllä se niin vaan on, että valmistaikina kauppiaat ja mutsit pelastaa.
Sitten loppuhuipennus. Löysin kaapista muumitalosulkeisten jäminä muovikelmuun pakattua värjättyä sokerimassaa. Näytin sille kaulinta ja saksia. Taittelin ja rypytin. Ta-daa: tein Maija Isolan piparin. Unikkopiparin! Näitä kun ripustaa näyteikkunaan, on ihme, jos ovipumppu ei ala laulaa.

8 Comments

 • Anonyymi

  Hehee, toi lapsen taikinamöykky. Meidän lasten tuotokset ovat jotakuinkin samaa henkeä. Yritä siinä sitten selittää, että ei me sitä taikinaa ihan tuollaisena voida laittaa uuniin. Toisaalta välillä käy kyllä mielessä, että miksi sen lapsen tekemän piparin, pullan, sämpylän tai minkä tahansa tartteis muka millään lailla muistuttaa "oikein" tehtyä? Tai et onko se niin vaarallista, jos lapsi vaikka vetää sen taikinakönttinsä pikkuhiljaa murusina naamaan? Että eikö kuitenkin tärkeintä olis se, että on ylipäätään tehty yhdessä? Noita mä mietin joskus leipoessa, kun lapsi saa aikaan enemmän tuhoa kuin "oikeeta" jälkeä ja kun itteä kevyesti ketuttaa se sotku.

  Mutta toi Unikko-pipari se vasta on jotain. Tuollaisilla vois varmasti tehdä rahaa, kun niin moni on hurahtanut Unikkoon. 😀

  Korpikissa

 • SatuJ

  Meilläkin on jo lapsen kanssa leivottu pipareita. Tai 3v keskitty enemmän kyllä siihen taikinan syömiseen. Saatiin muutama onneksi uuniinkin saakka 🙂
  Toi unikko-pipari on kyllä todella hieno!

 • Anonyymi

  Vau, unikkoppiparit ikkunaan ja hintalappu päälle vaan! Ja tohon lapsen ensimmäiseen pipariin tietysti myös, ja pari nollaa vielä perään. 😉

  Meidänkin pitäisi varmaan kohta jo leipoa piparit, jolua vietetään Ranskassa enkä tiedä jaksanko mä sinne niitä roudata – ne aiheuttaa aina niin paljon kohteliasta hämmennystä. Olisivat onnellisia etten pakkaa mukaan laatikoita. Tai mämmiä.

  • Satu Rämö

   Maksalaatikkoa rusinoilla 🙂 Täällä syödään pierunhajuista hangikjöttiä, siis riiputettua ja savustettua lampaanlihaa jossa on mukava ominaistuoksu.

 • Rokkimamma

  Tänä syksynä ei ole vielä tullu tehtyä pipareita, mutta viimeset viime joulun piparitaikinat tuli tuhottua tuossa joskus heinäkuussa. Meillä aina tuppaa jäämään piparitaikinaa pakastimeen jouluna ja sitten viimeistään kesällä pakastimen sulatuksen yhteydessä tehdään vikat taikinat pois.

  Onneksi nykyään selviän tuosta piparien tekemisestä taikinan ostolla, lapset tekee ja äiti syö…. Tosin viime jouluna tein kyllä piparitalon tai siis kokosin sen, koska kuuma sokeri on vähän vaarallista noiden nuorten käsissäkin.

  Mahtava toi sun unikko, on varmaan hittituote. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *