Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pako työpaikalta

Reykjavíkin mittapuulla eilen oli järjettömän hyvä sää. Siis sellainen, että tukka ei lähde päästä, jos unohtaa laittaa pipon päähän. Aurinko paistoi. Oli kylmä. Kello 14:05 katselin ulos kotitoimiston ikkunasta ja näin, kuinka paju hennosti taipui tuulessa. Siinä en-yhtään-mitään miettiessä ja kadonnutta inspiraatiota etsiessä sain hetkellisen mielenhäiriön. Päätin karata. Siis paeta työpaikalta kesken päivän. Iskin läppärin kiinni, laitoin kännyn soittoäänen äänettömälle, pakkasin repun, laitoin oven kiinni perässäni ja hain pyörän autotallista. Toimin nopeasti, jotta en ehtisi muuttaa mieltäni.

Pyöräilin keskustasta Vesturbaerin kaupunginosaan. Kuuntelin iPhonesta uusinta Maria Kallio -dekkaria ja pohdin kyläkaupan ohi ajaessa, että illaksi on pakko muistaa ostaa jäätelöä. Kaupan jälkeen käännyin pyörätieltä oikealle. Olin perillä. Uimahallilla.

Viihdyn parhaiten lämpimässä mutta raikkaassa paikassa. Kun haluan pitää kropan kuumana mutta pään kylmänä, menen uimahalliin. Islannista löytyy ulkoilmauimaloita lähes joka ikisestä kylästä. Isommissa kunnissa on useampi allas. Reykjavíkissa pyöräilen kotimme ulko-ovelta neljään eri uimahalliin kymmenessä minuutissa.

Uimahalleissa on iltapäivisin rauhallista, niin eilenkin. Sain 25 metrin altaan kokonaan itselleni. Uin kilometrin. Neljän vartin jälkeen nousin altaasta ja könysin uimahallin pihalla olevan höyrysaunan muovisille lauteille. Makasin kananmunanhajuisessa lämpimässä höyryssä puoli tuntia. Olin siinä puoli tuntia hereillä, eikä kukaan kysynyt mitään. Tämä luksus maksoi pari euroa.
Puolitoistatuntisen kylpyläkeikan jälkeen pyöräilin takaisin kotiin. Söin voileivän. Istuin työpöydän ääreen. Avasin konen. Ja sitten vittu huomaan ajattelevani, että olen juuri hukannut työpäivästäni kaksi tuntia. Tällaiselle hullulle mitään lomaa voi antaa. Stressihän siitä tulee. Ei saatana.

20 Comments

 • Tea

  Ah, Islannin ihanuus, kananmunanhaju lämpimässä suihkussa. Ei muuten ollut mukavaa alkuraskauden pahoinvoinnin aikana *puistatus*

  Niin ja fiksu päätös!

  • Anonyymi

   Kätevää..kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eikä tarttenu lähtee mihinkään maailmanympärysmatkalle kun ressi iskee jo kotikulmilla.

 • Sari

  Aivan mahtava temppu ottaa päivällä pieni vapaa! Minullahan on työpaikalla mahdollisuus käyttää joka viikko yksi tunti liikuntaan, joten ajattele sinäkin asia noin. Se on TYKYä parhaimmillaan. Ja ai että mua kadehdituttaa nuo hinnat, siis oikeasti 2 euroa? Täällä uimahalli maksaa 7 euroa/kerta. No kuuluu siihen samaan hintaan kuntosali, mutta jos ei sitä halua niin silti 7 euroa. Talviuinti meressä maksaa sentään vain 4 euroa kerta. Ilmankos harrastan avantouintia!

  • Satu Rämö

   Joo, ei paljon hinta kirpaise. Ihan parhautta kyllä olla ulkona raittiissa ilmassa ja kuitenkin lämpimässä. Täällä ei meri jäädy, mutta meriuimaankin pääsee vuoden ympäri; onneksi merenrannassa on myös lämminvesiallas 😀

 • Anonyymi

  Ne ulkouimalat ovat mahtavia. Olin 2005 tammikuussa konferenssissa ja usein muistelen räntäsateessa lämpimässä vedessä uintia ja 42 asteen "kattilassa" istumista.

  • Satu Rämö

   Mitä huonompi sää, sitä siistimpi mennä uimaan. Kesä"helteellä" (plus 15) hyvänolonmittari ei värähdä yhtä paljoa kuin talvimyrskyssä.

  • Satu Rämö

   Ööh…. ei? 😀

   Tai toisaalta mua kiinnotaisi kyllä välillä päästä vähän parempien ruokavalikoimien äääreen, joten ehkä joku semmoinen väliaikainen vaihtokauppa voisi olla paikallaan?

 • Anonyymi

  Jos ei ole työpaineita niin niitähän pitää luoda 🙂 Itsekin teen hommia kotitoimistosta ja joskus velttoilen koko päivän kun ei ole kiire. Näin käy varsinkin deadlinen jälkeisenä päivänä kun on aivot ihan tukossa. Käyn kävelyllä ja kirjastossa, istun kahvilassa ja käyn niissä kaupoissa missä ei ole hauskaa käydä lapsen ja miehen kanssa (esim. vaatekaupassa). Sitten kun tarpeeksi lusmuilee niin kiire tulee – ja tehokkuus. Olen kyllä sitä mieltä, että parempi tehdä tehokkaasti ja relata kunnolla kuin aina vain olla töissä ja tehdä hommia tehottomasti. Siitä tulee vain äkäiseksi. Työ nimittäin aina vie sille allokoidun ajan – oli se sitten paljon tai vähän!
  Sari

  • Satu Rämö

   Niin samaa mieltä! Mun tuottavuus töissä on noussut hurjasti lapsen jälkeen. Ei voi olla töissä yli viiteen vaikka miten tekisi mieli. Sit vaan survotaan enemmän tekemistä lyhyempään aikaan…

  • pilami

   Hehe, onks kaikki tällaisia. Mä olen opintovapaalla ja periaatteessa mulla on ihan tosi hyvin aikaa tehdä koulujuttuja. Mut sit esim. viikkoa ennen dedistä mä vaan käytän koneella aikaa ja mitään ei kuitenkaan synny. Totesin sitten, että hitot, mä nyt vaan oon tällainen: ajankäytön optimointia on ottaa rennosti siihen viimeiseen hätään asti ja paukuttaa se harkkatyö sitten kasaan parin peräkkäisen yön hiljaisina tunteina. Lopetin siis kuvitelmani siitä, että tekisin ne harkkatyöt tosi hyvissä ajoin ja samalla loppui se pieni takaraivossa jyskyttävä stressi. Saan kuitenkin aina joka tapauksessa hoidettua hommat kunnialla kotiin, parempi tehdä se vähäisimmällä mahdollisella ajankäytöllä. Äiti-ihmisen pitää huolehtia optimaalisesta panos-tuotos -suhteesta. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *