Lahjoita rahaa Filippiineille

Supertaifuuni Haiyan on aiheuttanut pahaa tuhoa Filippiineillä. Kuolonuhrien määrän arvioidaan nousevan yli 10 000:n. Lisäksi yli 600 000 filippiiniläistä on joutunut kodittomaksi ja avun tarpeessa on jopa neljä miljoonaa lasta. Siellä tarvitaan jeesiä, nyt heti. Päätimme Suomen Blogimedian jengin kanssa lähteä levittämään sanaa Punaisen Ristin katastrofikeräyksestä. Tavoitteenamme on kerätä supertaifuunista kärisiville alueille mahdollisimman paljon apua mahdollisimman pian. Tavoitteemme on saada kasaan vähintään 100 000 euroa.

Halusin lähteä mukaan keräykseen, koska meillä on velvollisuus auttaa. Meillä on varaa syödä ja asua sisätiloissa. Osalla on rahaa matkustaa trooppisille alueille kylmää talvea pakoon. Olemme oikeasti niin rikkaita, että lähes kaikilla on antaa muutama euro keräykseen. Filippiineille on matkaa Helsingistä 8 800 kilometriä. Paikka on kaukana, mutta kuitenkin tosi lähellä. Se on nimittäin pelkästä tuurista kiinni, että olemme sattuneet syntymään Suomeen, jossa katastofi-sanalla kuvaillaan ilmailualan lakkoa ja ensilumeen liittyviä sääilmiöitä.

Kuinka voit lahjoittaa?

a) Tee lahjoituksesi Punaisen Ristin katastrofirahastoon verkkopankkimaksulla tai luottokortilla.
b) Lahjoita soittamalla: Soita 0600-122 20 (20,28 € + ppm)
c) Lahjoita tekstarilla: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)

Jokaisella Punaiselle Ristille lahjoitetulla eurolla on merkitystä, sillä noin 90 % Katastrofirahaston lahjoituksista saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Apu menee tehokkaasti perille: Katastrofirahaston keräyskulut ovat vuodessa korkeintaan 15 % ja apu toimitetaan perille yhteistyössä paikallisen Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistyksen kanssa.

Jos sinulla ei ole juuri nyt yhtään ylimääräistä, voit silti auttaa asiassa: levitä sanaa omassa Facebookissa, blogissa tai Twitterissä. Paina tuossa postauksen alla olevaa Facebookin like-nappulaa, siitäkin on apua.

Lahjoitin itse 50 euroa. (Se on 0,0005 % tavoitteesta, mutta meitä SBM:n lukijoita ja heidän kavereitaan ja heidän kavereiden kavereitaan on onneksi aika paljon. Keräyksen etenemistä voi seurata tästä linkistä.)

13 Comments

 • Surku

  Mietin niin noita samoja asioita odotellessani taifuunin saapumista Vietnamin rannikolla. Oli kyllä tarkoitus päästä pois hyvissä ajoin, mutta sitten lennot peruttiin myös edelliseltä päivältä -> nalkissa (bussit ja junat olivat menneet aikoja sitten täpötäyteen). Ja hätäkös siellä, kun mut kuskattiin yhteen Hoi Anin isoimmista ja vankimmista hotelleista ja sain huoneenkin kolmannesta kerroksesta, etteivät mahdolliset tulvat haittaisi. Siinä sitten päivittelee Facebookkia samalla kun paikalliset kiireellä kaivavat maata saadakseen tarpeeksi hiekkaa säkkeihin, jotka roudattiin ylös katoille, jotta pellinpaloilla oli edes jotain toivoa pysyä paikallaan. Hallitus evakuoi noilta alueilta puoli miljoonaa ihmistä sisämaahan, mutta minä en edes herännyt, kun taifuuni aamuyöstä iski.

  Eli mietinnän alla oli juurikin se, millainen säkä on elämässä käynyt, että 1) on mahdollista matkustaa maailman toiselle puolelle ihan vaan huvin vuoksi, 2) on turistina äärimmäisen suojellussa asemassa luonnonkatastrofien keskelläkin ja 3) kuinka on sattunut syntymään juuri Suomeen, jossa suurin luonnon aiheuttama riski on se, kaatuuko talvella liukkailla kaduilla.

  Tämä oli vietnamilaisille _neljästoista_ iso myrsky pelkästään tämän vuoden aikana. Ja usein ne myrskyt tulevat nimenomaan idästä lakaisten Filippiinien yli. Ei pysty mitenkään ymmärtämään sitä inhimillisen kärsimyksen määrää, mitä etenkin köyhin kansanosa Filippiineillä joutuu kokemaan, kun talot romahtavat kerta toisensa jälkeen ja taudit pääsevät leviämään entistä tuhoisammin. Sinnekin olen menossa tämän reissun aikana ensi vuoden puolella ja aion kärrätä rahani nimenomaan paikallisille pienyrityksille, jotta saisi kannettua sen kortensa kekoon myös paikan päällä.

  • Satu Rämö

   Kiitos tosi hyvästä pohdinnasta. Olemme kyllä todella etuoikeutettuja; se pääsee turhan usein unohtumaan. Yksi parhaista ja kestävimmistä keinoista tukea näitä alueita tällaisten avustuskampanjoiden lisäksi on kuluttaa tuotteisiin tai palveluihin, jotka hyödyttävät paikallisia suoraan. Turistikin voi – ihan kuten sanoit – tehdä paljon. Valitsemalla pieniä ja paikallisia isojen ketjujen sijaan tulee samalla tukeneeksi myös pieniosaisten asukkaiden pärjäämistä arjessa.

 • Anonyymi

  Hieno kampanja! Lupaan ehdottomasti osallistua. Pelottavaa on, kuinka pieni juttu katastrofi on Suomessa ollut, koska yhtään suomalaista ei tiettävästi menehtynyt. Voi kunpa ihmiset ymmärtäisivät auttaa. Aika harva nyky-Suomessa voi rehellisesti sanoa, ettei ole 10 € laittaa hyväntekeväisyyteen. Yleensä sama menee kuussa moninkertaisesti nautintoaineisiin. Jos toisilla ei ole tällä hetkellä käytännössä mitään jäljellä, eikö yhden mäyräkoiran voi jättää ostamatta?

  • Satu Rämö

   Useimmilla varmasti on se kymppi ylimääräistä, mutta kaikilla ei välttämättä ole. Joissakin perheissä eletään varmasti tosi tiukalla, vaikka kaljaa ei ostetaisikaan. Mutta tietoa voi aina jakaa, siitäkin on jeesiä 🙂

 • Anonyymi

  Kätevästi pystyi myös finnairin sivuilla lahjoittaman noita lentopisteitä punaiselle ristille. Itse lahjoitin kaikki mitä oli.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *