Shoppailukierros á la Salamatkustaja

Palasin eilen illalla neljän päivän Helsingin-pikavisiitiltä takaisin jääpalalle. Matkalaukku painoi mennessä viisi kiloa, tullessa 25 kiloa. Tein näet hieman hankintoja. Koska mun matkalaukku hävisi! Saapumispäiväni iltana tuijotin suu auki Helsinki-Vantaan lentovirkailijaa hänen kerrottuaan, että laukkuni on mennyt Helsingin sijasta Manchesteriin. Islannista ei tuona päivänä ollut suoria lentoja kyseiseen kaupunkiiin, joten hieman mietitytti tämä reittivalinta. Mutta toivottavasti hänen kiertomatkansa sujui näkökulmaa laajentavissa ja rennoissa merkeissä. Itselläni meinasi palaa hihat.

Tärähtänyt.

Laukussa oli aivan kaikki tarpeellinen. Läppärin laturi, piilolinssineste, pikkuhousut ja tarkoin harkittu hame seuraavan päivän Vuoden mutsi -kuvauksiin. Siinä tilanteessa pystyi auttamaan vain yksi nainen. Ystäväni Ninni. Ystävä tarttui naista hermoromahduksen partaalla käsivarresta ja vei COSiin (koskaan kuullutkaan koko kaupasta) ja neuvoi ostamaan täydellisen mekon. Naapurin Menkkahaukasta löytyi pikkarit ja sukkahousut. Läppäriin laturi Stockalta ja Stockan kellarin apteeksta piilolinssinestettä ja dödö. Aikaa meni tunti.  Lentoyhtiö korvasi tarvehankinnoista 100 dollaria, vakuutusyhtiö nokitti parilla sadalla. Nyt viimeistään opin sen, että en enää ikinä lähde edes erittäin lyhyelle matkalle ilman matkavakuutusta. Jos mulla ei olisi ollut voimassa olevaa vakuutusta, olisin joutunut menemään kuvauksiin asusteena väärinpäin käännetyt alushousut.

Mutta eihän se +20 kiloa matkalaukussa ihan pelkästään mekosta johtunut. Kirjamessuilta ostin (ja blogia varten sain) sitten pari kirjaa. Uu-la-laa:

Taivas ja Helvetti (Puustinen, Mäkeläinen)
Poliisi (Nesbö)
Luonnon laki (Hotakainen)
Minä, Katariina (Hirvisaari)
Me, keisarinna (Hirvisaari)
Keitäs tyttö kahvia (Talvitie)
Levantin Kyy (Rönkä)
Kuolematon (Kilpi)
Mondo Skotlanti (Sihola)
Lapsiperheen matkakäsikirja (Lahti ja Fernández)

Pian pukkaa siis kirja-arvostelua… Kertokaas muuten mielipiteenne, tuleeko näitä kirja-arvostelua liikaa? Viime aikoina olen innostunut kirjoittamaan kirjoista tavallista enemmän. Vuorokauteeni on nimittin tullut yllättäen lisää tunteja, kun design-kaupan toinen omistaja palasi äitiyslomalta sorvin ääreen ja Vuoden mutsi 2:n kässäri on palautettu. Ja ne tunnit ajattelin allokoida kirjojen lukemiseen.

29 Comments

 • Anonyymi

  Kirja-arvosteluja ei suinkaan tule liikaa, eli lisää vaan kirja-ajatuksia ja lukukokemuksia tänne blogiin. Mä ainakin luen mielelläni juuri sun näkemyksiäsi kirjoista. Listasi kirjoista erityisesti Keitäs tyttö kahvia kiinnostaa, hipelöin sitä kirjamessuilla, mutta jäi sitten sekin kirja ostamatta.

  Hyvännäköinen mekko!

  • Satu Rämö

   Voi kuin kiva kuulla, eli lisää on tulossa 🙂
   Mekko on upee, hyvä löytö 10 minuutissa COSilta – ja vakuutusyhtiö maksaa. Jollei nyt mene vituralleen tuon islanninkielisen hakemuksen kanssa.

 • Anonyymi

  Matkalaukkujen tiet ovat joskus ihmeelliset, samoin lentoyhtiöiden hätäpaketit. Kerran sain Finnairilta XL-kokoisen T-paidan, kainaloihin yltävät sukkikset ja puoli vuotta sitten vanhentunutta hammastahnaa. Laukku ehti sentään Tukholmaan ennen kuin lähdin kotiin.

  • Satu Rämö

   Olisi ehkä pitänyt rajata hänet pois kuvasta. No, nämä mun kännykällä räsimät kuvat on muutenkin niin hirveän hienoja kädettömyyden taiteennäytteitä 😉

 • Tanja K

  Heh, kummallisia ovat matkalaukkujen tiet! Kokemusta löytyy aiheesta täältäkin.
  Minusta kirjoista ei voi kirjoittaa liian usein, ovat ne vaan niin mielenkiintoista seuraa.

  • Satu Rämö

   Ihanan moni diggaa täällä lukea kirjajuttuja, tykkään! Mutta toki vastaisuudessa kirjoitan muutakin, ettei ei tästä ihan tyylipuhdasta kirjablogia kuitenkaan tule. 🙂

 • Anonyymi

  Kirja-arvostelujen määrä ei oo kyllä yhtään haitannu, lisää vaan. Skippailen vain sitten kun ei jaksa kiinnostaa.

  • Satu Rämö

   Niinhän se on, ei kaikkea tarvitse lukea, valikoiden mennään, ajan ja kiinnostuksen mukaan. Eikä ne jutut täältä minnekähään häviä, voihan niitä käydä tsiigailemassa myöhemminkin jos etsii jotain tiettyä kirjajuttua tms.

 • Anonyymi

  Luen kirjoja mutta en juuri kirja-arvosteluja 😉
  Minusta parasta sinun blogissasi ovat nämä "elävästä elämästä"- otokset.

 • Anonyymi

  Auts, tuo matkalaukun häippämisen omille teilleen on juuri se, mitä aina matkustaessa pelkään. Matkavakuutus tosiaan kannattaa olla.

  Ja kirja-arvosteluista, ei kai niitä voi liian usein kirjoittaa. Minusta on ainakin kiva lukea toisten kommentteja kirjoista. Monta hyvää kirjaa olisi jäänyt välistä, jos en olisi ensin lukenut jonkun toisen arviota.

  Korpikissa

  • Satu Rämö

   Joo, se on todella creepy tunne, kun matkalaukkuhihna pysähtyy ja kaikki muut ovat painuneet ulos kärryjen kanssa. : / Eka kerta mulle, vaikka oon lentänyt aika julmetusti. Nyt vaan toivon että vakuutusyhtiö maksaa kaiken sopimusten mukaan eikä ala nillittää. (Meni neljä tuntia hakemusten täyttöön, kuittien kopioimiseen jne. Huoh.)

  • Satu Rämö

   Goody good! Mulla ei ole hajuakaan parhaista matkavakuutusvaihtoehdoista Suomessa, Islannissa vakuutus tulee luottokortin mukana, eli se on automaattisesti voimassa jos matkan maksaa luottokortilla. Ja siis ihan tavallinen luottokortti sisältää jo ihan ookoo vakuutukset, ei tarvitse olla mikään platinium-asiakas. Todella kätevää.

  • Evkka

   Mulla ei ole jatkuvaa kun tulee niin vähän nykyään reissattua. Ja nyt en edes itse varannut lentoja, niin ei siihen kylkiäiseksi tullut otettua. Olisin oikeasti unohtanut ilman tätä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *