Joku muu menossa kirjamessuille?

Ihanaa, että vuoden parhaat messut ovat taas täällä! Tai siis Helsingissä, mutta kohta minäkin olen siellä. Kyllä Helsingin Kirjamessut on koettava, vaikka matkaa on vaivaiset 2 200 kilometriä. Tiedän, että siellä on tungosta. Tiedän, että tulee hiki. Tiedän, että teen taas kymmenen kilon edestä heräteostoksia, joita kannan olkapäät jumissa Pasilasta ystävän luo Kapteeninkadulle. Tiedän, että messuruokalassa tulee (taas) syötyä överit (en tajua miksi teen sen aina) ja seuraavana päivänä on otsassa kivat finnit. Mutta juuri sen kreisin menon takia siellä onkin niin mahtavaa!

Ainakin Jari Tervoa (su 12.30) olisi kiva käydä kuuntelemassa ja Sofi Oksasta (la 16.30). Sekä tietenkin Marko Kilpeä, jonka dekkareista pidän valtavan paljon – poliisimies-kirjailijan uusin, Kuolematon, on muuten juuri ilmestynyt. Mahtavaa! Kilpi puhuu kansainvälistyvistä dekkareista yhdessä Matti Röngän ja Pekka Hiltusen kanssa (la kl. 16). Fanitan näitä jäbiä ihan täysillä, joten toivottavasti ehdin nähdä esityksen. Loistavia Berliini-kirjoja kynäillyt Wladimir Kaminerkin on paikalla (la 12.30). Huhuh, sykemittari messiin! Koittakaa kestää, marraskuussa on luvassa ekstrapaljon kirjafiilistelyä.

Viime vuonna kävimme Project Maman Katjan kanssa kirjamessuilla Vuoden mutsi -asioilla. Tänä vuonna sama juttu: paitsi nyt käsis on valmis ja asialistalla Amican lounas ja markkinointisuunnitelma.

Jos et ehdi kirjamessuille, messutarjoksia pääsee hyödyntämään myös kirjaverkkokaupoissa. Akateeminen tarjoaa kaikki verkkokaupasta tilatut kirjat ilman toimituskuluja lokakuun loppuun asti*. Marko Kilven uutuus, Kuolematon, lähtee mukaan reilulla 23 eurolla. Samalla hinnalla löytyy myös Hotakaisen uutuus Luonnon laki, joka on ainakin omalla syksyn lukulistallani kärkipäässä. (Hesarin Jouni K. Kemppainen muuten kirjoitti todella hyvän jutun Hotakaisesta ja Luonnon lain luomistyöstä. Suosittelen lukemaan tekstin. Sen lopetuslause on yksi parhaita koskaan.)

Elisa Kirjalla on hyviä e- ja äänikirjatarjouksia koko tämän viikon. Joka päivä sunnuntaihin asti yksi äänikirja ja yksi e-kirja lähtee alle neljän euron. Tänään tarjouksessa mm. Hosseinin Ja vuoret kaikuivat.

Odotettavissa on, että messujen jälkeen sekä puinen että sähköinen kirjahyllyni natisevat liitoksissaan ja yöunet jäävät vähiin. No mitäpä pienistä, koska parasta, mitä voi tehdä sängyssä housut jalassa on tarttua hyvään tarinaan. Että siellähän se Tervo sopivasti odottelee, kun  oma mies kuorsaa.

PS. Onko kukaan lukijoista tulossa kirjamessuille?

21 Comments

 • LaKana

  Mina olen ihan himolukija. Pari kertaa olen kirjamessuilla kaynyt, enka niiden funktiota ymmartanyt. Senkin ajan voi kayttaa lukemiseen :).

  • Satu Rämö

   Ihan hyvä tuo pointtisi kyllä 😉 Mä hauan päästä kuuntelemaan noita puheenvuoroja ja tapaamaan salaa fanittamiani kirjailijoita. Varsinkin kun olen ilman alaikäisiä liikkeellä, ruuhkankin just kestää.

 • Liina

  Oho, onko Aksu saanut verkkosivunsa pystyyn jo? Eivät ihan kuukauttakaan ehtineet olla alhaalla.

  Mä ajattelin kyllä käydä. Siis kirjamessuilla. Akateemisen verkkosivuilla en välttämättä.

  • Satu Rämö

   Äläpä! Huomasin saman ja olin aika kyrpiintynyt (yritin tehdä kirjatilausta ja tiesin että yhden kirjan hinta oli halvempi akateemisessa kuin suomalaisessa verkkokaupassa). Mut nyt näyttäis taas pelittävän…

 • Anonyymi

  Jee, olen menossa! Vauva jää mummon hoitoon ja menen ihan YKSIN, kuinka ihanaa! En pyydä edes ketään kaveria mukaan, niin saan kuunnella just niitä haastiksia, joita MINÄ haluan! Ihanaa! -Anna

 • Tanja K

  Hiukkako ottaa päähän, etten taaskaan pääse. Olisi kiva päästä kuuntelemaan muutamaakin mielenkiintoista kirjailijahaastattelua. Toisaalta se ruuhka ei innosta.

 • Anonyymi

  Kunpa pääsisikin! Luin lehdestä, että siellä voisi päästä juttusille kustantajien kanssa, ja se kyllä kiinnostaisi. Ehkä pitäisi tekeytyä tästä illasta lähtien sairaaksi, että voisi lusmuta loppuviikon töistä ja ajella Helsinkiin. 🙂

  Korpikissa

  • Satu Rämö

   Messuilla on tosiaan Haluatko kirjailijaksi -nurkka. Ihan mahtavaa, että kirjamessujen sisältöä on tällä tavoin laajennetu. Kirjabloggareitakin pääsee tapaamaan. Mahtavuutta!

 • Anna

  Jotta työviikko kruunautuisi jollain tapaa, ajattelin viettää messuilla perjantai-iltapäivän. Kyllä tuskanhikinen ja kukkaroakeventävä messusessio kummasti voittaa konttorilla istumisen tai kotisohvalla makoilemisen 🙂

 • Anonyymi

  Messuilla käyminen on ollut monen vuoden vakio-ohjelmaani, mutta en tiedä jääkö tänä vuonna sitten välistä, kun väsyttää niin kauheasti just tällä viikolla. Kiva kuitenkin lukea messuterveisiä!

 • Rokkimamma

  En pääse tänä(kään) vuonna, en ole kyllä oikein messuihminen enkä tykkää ryysiksestä. Mies meni tänään veljenpoikansa kanssa, edustakoon hän meidän perhettä ja keskimmäinen 13 v "himolukija" tytär menee huomenna koulun äidinkielen tunnilla.

  No kävin sentään eilen ja tänään kirjastossa hakemassa 6 varaamani kirjaa, niissä nyt riittää hetkeksi lukemista, Tosin ovat suurin osa "ammattikirjallisuutta", jota yritän nyt lukea tämän lomautukseni "ratoksi" !

  Kustannussyistä en tällä hetkellä osta yhtään kirjaa, pyrin kaivamaan kiinnostavat teokset kirjastosta jollain keinolla, onneksi PK seudulla on kirjastoissa Best Seller kirjoja, joissa laina-aika vain 7 päivää ja joita ei voi varata, sieltä valikoimasta löytyy usein uutuuksiakin.

  Akateemisen verkkokauppa taitaa olla yhtä "hyvä" kuin Stockan vastaava, samaa konsernia kuin on, En itse enää ikinä osta mitään Stockan verkkokaupan kautta, niin huonosti se toimii…. ja samat kirjat löytyy onneksi muualtakin.

  • Satu Rämö

   Mainiota muuten, että on tuommoinen nopeiden lukijoiden linjasto suosituille uutuuskirjoille; koska eihän niitä halutuimpia saisi muuten koskaan lainaan.

 • Anonyymi

  Kadehdi! Mun ei tarvitse työpaikaltani mennä kuin kadun yli, niin olen jo perillä! Arvaa, missä on mennyt lounastunnit?

  HannaHoo

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *