Paluuni punttisalille

Reykjavíkissa on satanut koko saamarin kevät, kesä ja syksy. Lenkkeily on kivaa tihkusateessa, mutta kaatosateessa kastuu kengät. Jottei liikkuminen ihan kokonaan loppuisi, marssin tänään punttisalille – jossa kävin viimeksi kaksi vuotta sitten – ja ostin kymppikortin. Aion lunastaa sillä kymmenen kappaletta 60 minuutin mittaisia Body Pump -tunteja. Siinä on laji, joka ei yllätä. Ennalta-arvattavuudessa sen kiinnostavuus piileekin: tiedän aina, mitä on tulossa. Joka jumalan kerta sama ohjelma, samat liikkeet, samat musiikit. Kahden vuoden tauon aikana ainoa muutos koski ohjaajaa: sen hauis on nykyään isompi kuin mun reislihas. (Paitsi rasvaton.) Ja mikä parasta: ei koreografiaa! Kaiken energian voi pistää tekemiseen, ei sivuaskeleiden laskemiseen tai sen pohtimiseen, kumpi on väärä vasen.

Selvisin tunnista hengissä. En saanut sydäriä, eikä happikaan loppunut. Suuremmin ei sattunutkaan muualle paitsi itsetuntoon: Käytin koko tunnin kilon painoja. Eturivin mummo veti kyykkysarjat 15 kilon levypainoilla, haukkareissa tiputti kymppiin. Ei helvetti. Ensi viikolla on mentävä uudestaan.

Kuva-arkiston helmiä vuodelta 2002. Epäilen, että tapaamme tätä pyykkilautaa enää koskaan.

8 Comments

 • Piia

  Waytogogirl! Missäs käyt? Oon tässä pähkäillyt josko ottais taas World Class kortin, ku tosiaan en saa itteäni tuohon keliin lenkille. Ei vaa kykene. 😀

  • Satu Rämö

   Tässä tää ongelma just on. Mä oon käynyt Badhusidissa, joka on ainut punttis kävely-/pyörämatkan päässä meiltä, koska mun hermot ei kestä autoilua päästäkseni urheilemaan sisätiloihin : D
   Ja vuoden vaihteessa toi ainut lähipunttis muuttaa – ta-daa – Smaralindiin. Eli ostin vaan kymppikortin, ja toivon että keväällä kun me palataan reissusta, täällä paistaisi aurinko. Ees vähän.

  • Piia

   Tyypillistä. Tässä on toi World Classin kuntis tuolla Smaratorgin tornissa 15 krs:ssa. Sieltä on aikas kivat maisemat ja se on mukavasti tuossa lähellä. Taidan päätyä siihen. Taas.

 • Anonyymi

  Kiitos hauskasta blogista ja tsemppiä uuteen harrastukseen! Itse olen vielä maailman paras kasvattaja eli lapsia ei ole, mutta vuoden mutsin jälkeen luettuani löysin tän blogin ja nyt sain luettua kaikki merkinnät.. Kakkososaa oottelen myös ja varmasti ostan, onpahan sitten valmistautunu jos joskus lapsia saa. Luettuani täältä sun kehut juoksukoulua kohtaan, päätin hakea sen ohjelman ja nyt mennään viikossa kaks. Pettämättömän päättelyn avulla vois siis sanoa, että tulee paremmaksi ihmiseksi kun lukee sun blogia. 😉

  • Satu Rämö

   Oho, aika vahva statement, mutta tykkään 😀
   Just nyt persvako hiessä viimeistelen Vuoden mutsi 2:n kässäriä palautuskuntoon, kuolen välillä nauruun välillä menee kirjaimet sekaisin näppiksellä. Huh, onneks on perjantai!

 • Rokkimamma

  Hienoa ja ysmpatiat tuon sään takia !
  Millonhan sais itsensä motivoitua tuonne saliliikunnan puolelle…? Pitäis oikeesti, mut on Suomessa (ainakin pk-seudulla) ollut vielä liian hyvät ilmat sisäliikuntaan. On päässyt vielä tekemään hienoja sauvakävelylenkkejä, tosin nyt ilma kylmeni yhtäkkiä tällä viikolla, joten joutuu pukemaan muutakin kuin shortsit ja t-paidan.

  Lihaskuntoharjoitteluna mulla on ollut nyt toi pihankunnostusprojekti eli märän mullan/saven lapiointia, pengerrysten tekemistä, maan tasoittamista ja rikkaruohojen kitkentää 300 m2 takapihalta . Rinnetontti, joten kaiken joutuu punttaamaan lisäksi ylämäkeen. Niin ja rakensinhan mä tossa elokuussa 10 m ladottavaa muuria, yhteensä muurikiviä oli reippaat 3000 kg, joten on tässä tullut nosteltuakin jotain. =)

  Asennot ja liikkeet on kyllä välillä aika ykspuolisia, mutta kun tekee aina hiukan eri hommia niin ei pääse liikaa lihakset jumittumaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *