Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lähtisitkö kanssani Islantiin?

Seuraa mainos – josta rahallisesti hyötyy pohjoisislantilainen hevostila, yksi suomalainen matkatoimisto ja minä. Opastan Islannissa aktiiviloman elokuun lopussa. Loman ohjelma on yksinkertaisuudessaan ihana: issikkaratsastusta, helppoja vuoristovaelluksia, luonnonnähtävyyksiä, hyvää ruokaa ja paljon uimista islantilaisissa lämpimissä uima-altaissa.

Matka sisältää kolme viiden tunnin mittaista issikkavaellusta. Halukkaat voivat ostaa lisää ratsastusreissuja tallilta.

Kahvi- ja kakkutauolla.

Ensimmäisen aktiiviloman järjestin kesäkuussa. Loppuun myydyltä matkalta palasi Suomeen joukko varsin tyytyväisiä reissaajia. Tässä muutamia keräämistäni palautteista:

”Supermahtava reissu, jossa parasta antia hyvin valitut kohteet ja rennot oppaat. Rusinat Islannin pullasta. Kiitos kulttuuriluennoista ja viihdyttävistä tarinoista bussin kyydissä.”
”Rento fiilis ja porukka, ei minuuttiaikataulua, loma joka vei kauas arjesta. Tutustuminen oikeaan, paikalliseen elämään ja arkeen, ei keinotekoista, ”järjestettyä” fiilistä.”
”Jokaisen heppatytön unelmamatka, joka ylitti kaikki odotukset!”
”Unohtomaton unelmamatka! Ihana paikka ja ihania ihmisiä.”

Reissun aikana tehdään retki Myvatn-järven ympäristöön: luvassa tulivuoria, vesiputouksia ja kylpyläkäynti.

Myvatn-järven maisemissa.

Matkan kaksi vuoristovaellusta ovat helpohkoja. Reitin varrella lampaatkin tsillaa.

Pyysin osallistuneilta myös kritiikkiä ja parannusehdotuksia:

”Ratsastus joen yli, jos sään puolesta mahdollista.”
”Enemmän ratsastusta.”
”Yöratsastus.”
”Yksi päivä lisää, vapaavalintaista ohjelmaa.”
”Iltaohjelmaa vaikkapa yhdelle illalle. Vaikka nuotio ja kummitusjuttuja.”

Elokuun matkalla voimme ratsastaa joen yli, jos sää sallii (eli joet eivät tulvi). Lupaan myös lisää kummitusjuttuja – itsepähän pyysitte 🙂 Matkan hintaan sisältyy kolme viiden tunnin mittaista hevosvaellusta. Jos intoa ja energiaa riittää, tallilta voi ostaa ylimääräisiä ratsastusretkiä. Reissulla oli oppaankin mielestä sen verran kivaa, että yksi matkapäivä olisi minustakin aivan huippu! Yksi lisäpäivä tai yöratsastus nostaisi kuitenkin reissun hintaa, joten otan muutoksen harkintaan, kun budjetoin ensi vuoden matkat. 
Taukopaikka.

Hei kaveri, siis MÄ kannan SUA,  joten tänne se leipä.

Seuraava matka järjestetään 28.8.-3.9. Matkan ensimmäisen vuoden tarjoushintaan 1 490 € kuuluvat lennot, kuljetukset, majoitukset, 3 ratsastusvaellusta, 2 vuoristovaellusta, kylpyläkäynti, uimhallikäynti, ruoat ja suomenkielinen opastus. Jos siis kesälomastasi on vielä vähän jäljellä tai ylityövapaat odottavat käyttämistä ja lapsille/koirille löytyy hoitaja, lähde toki mukaan. Lupaan, että et kadu. Reissulle on vielä muutama paikka jäljellä (matkustajia tulee korkeintaan 12).

Matkan varaukset Saga-Matkojen kautta. Kysymyksiä reissusta voi laittaa tuonne kommentteihin. Olisin tietysti tosi iloinen, jos jakaisitte postausta Islannin-matkaa suunnitteleville kavereillenne. Kiitos, ihanat!

Pistetäänkö satulapaikka varaukseen?

Kaikki kuvat: Björgvin Hilmarsson

33 Comments

 • Oi mutsi mutsi

  Vittu. Ei mulla oo rahaa tollaseen reissuun nyt! Tää oli jotenkin vastaus mietteisiini kun pari päivää sit mietin, et miksi hitossa visiticeland ei soita mulle, et etsä elsa mitenkään haluis kaheks viikoks lomalle 😀

  Eikä mulla ikinä tuu olemaankaan rahaa tällä menolla ku ostan kaikkee pöljää täällä itä-helsingissä. nyt istun uusi AITO CAP päässä…

  • Satu Rämö

   Ei tarvii. Yleensä kaikki haluaa harjata ite, mutta ei tarvii osata. Tuolla on paljon tallityttöjä ja -poikia jotka jeesaa mielellään. Siis opettaa tai tekee valmiiksi 🙂

  • Satu Rämö

   Rantapalloa – Mmulla meni vähän aikaa hokata, että mistä sä puhut, hehheh.
   Mut siis joo, ensi vuonna tulee varmasti samalla tyylillä yksi reissu alkukesään ja yksi loppusyksyyn.

 • Luulia

  Jeee mä lähden sun reissuun elokuussa! Olen totuttanut hanuriani hevosiin vasta tämän kesän, toivottavasti se riittää…

  Pari kyssäriä kuitenkin, lähinnä varusteista ja niistä tuontirajoituksista. Onko omat kledjut, lähinnä housut, hanskat, kypärät ja kengät kotona pudistettuna ja huolellisesti pestynä ok vai pitäiskö käyttää ihan pesulan kautta? Ja ilmeisesti saa henkistä tukea hevosten kanssa ainakin vaelluksien lähtöpäähän ja hevosten kuntoon laittamiseen?

  Olenkin odottanut postauksia (ja lisäkuvia) aiheesta. Koko kesän painelen töitä ja aina huonona hetkenä meen katteleen pari motivaatiokuvaa tulevasta vaelluksesta ^^

  • Satu Rämö

   Hyvä valinta 😀 Elokuussa nähdään!
   Laitan kaikille osallistujille meiliä elokuun alussa, mutta noin lyhyesti kysymksiisi:

   – Kypärää ei kannata tuoda; niitä saa tallilta lainaan ja valikoima on hyvä. Se vie paljon tilaa matkalaukussa ja sen desifiointi on vaikeaa.
   – Kaikki ridauskamat pitää olla huolellisesti pesty, riittää jos peset itse koneella maksimilämpötiloissa ja jos mahdollista niin heitä vielä kuivuriinkin (issikoilla ei juuri ole vastuskykyä, sairastuvat pienestäkin ulkomaailmasta tulleista pöpöistä); mielellään ridaushanskat pety tosi kuumassa vedessä tai sitten käyttämättömät. Nahkaisia ridaushousuja tai chapseja ei suositella tuotavaksi (koska niitä on mahdoton desinfioida ja puhdistaa kunnolla). Mut laitan aiheesta vielä tarkemmin yhteismeilissä 🙂
   – Jeesiä tallilla saa ilman muuta, siellä on muutamia tallityttöjä ja omistajat jeesaamassa ja minäkin autan kaikkia, joten ei stressiä. Viimekertaisella matkalla oli mukana muutamia vähemmän aikaa ridanneita ja pärjäsivät tosi hyvin messissä. Tallilla on paljon erilaisia hevosia ja aloittelijoille on tarjolla tosi tasaisia ja rauhallisia kavereita.

  • Satu Rämö

   Tervetuloa ja toivottavasti teillä on huippureissu!! Säät ovat olleet vähän viileitä kesä-heinäkuussa, mutta kovasti odotamme aurinkoisia säitä… Täällä voi käydä tsekkaamassa säätiloja, jos jaksat/ehdit: http://www.vedur.is

 • Anonyymi

  Voi, lähtisin NIIN mielelläni…ja ottaisin tyttärenikin mukaan. Mutta se nyt ei käy. Kukkaron pohja ammottaa tyhjyyttään.

 • Rouva Ruuhka

  Mä totean taas, että odotan niitä ensi vuoden reissuja. Toivottavasti ensi vuonna tulee yksi sinne loppukesään – I'm so in!

  Tähän olet varmaan vastannut tuhat kertaan, mutta kerran vielä.. Mitä varusteita (ratsastamiseen) pitää löytyä itseltä ja mitä saa lainaksi/vuokrattua?

  • Satu Rämö

   Juu tulee ihan varmasti!

   Ei tarvii muuta omaa messiin kuin kumisaapaat tai vaelluskengät (jotkut ulkoilukengät joissa on vähän korkoa). Tuulen- ja sateenpitävät vaatteet ja lämpimät alusvaatteet, fleece-paita tai villapaita. Jos kunnon sadesää tulee, tallilta saa haalareita ja lämpöhaalareita. Tosin kesäkuun reisullla melkein kaikki ridas teepaidoissa kun pukkasi niin hitonmoisen helteen 😀

   Kypärän saa lainaan ja hanskojakin saa lainaan tallilta, eli ei kannata hankkia mitään kalliita ridausvaruteita tätä reissua varten.

 • Juha

  Matkan "hyötysuhde" on mielestäni vähän huononlainen, kun Islannin läpiajamiseen tärvääntyy 2 päivää. Miten olisi lento Reykjavikin ja Akureyrin välillä?

  • Satu Rämö

   Hyvä kommentti Juha! Juuri näitä juttuja olen miettinyt itsekin kun matkaa räätälöitiin.

   Lento Reykjavikin ja Akureyrin välillä olisi muuten tosi hyvä idea (ja sitä alun alkaen mietittiinkin), mutta se nostaisi matkan hintaa monella sadalla eurolla (kuljetus Keflavikista kotimaan terminaaliin + lennot + kuljetukset Akureyrin kentältä hevostilalle ja sama rundi takaisin). Talviaikaan lentäminen Islannin sisällä on edullista. Mutta kesäaikaan kotimaanlennot ovat Islannissa tosi kalliita, varsinkin jos matka-aika ei ole joustava eikä tilausta tee esim. kuukausia etukäteen, mikä ryhmävarausten suhteen on mahdotonta.

   Sekin on vähän, että miten sen "tärvääntymisen" ottaa. Autolla kun matkustaa on mahdollisuus pysähtyä monien nähtävyyksien ääreen, tutustua paikallisiin kansantarinoihin ja pistäytyä vaikka uimaan, mikä taas ei ole mahdollista jos lentomatkustaa.

   Lentäminen versus autolla ajaminen on myös ympäristökysymys, ja suosin mieluummin autoilua jos se on järkevä vaihtoehto lentämiselle 🙂

   Jos haluaa käyttää kaikki matkapäivät ratsastamiseen, ei missään nimessä kannata lähteä tälle reissulle vaan mennä pelkälle ridausvaellukselle. Niitä järjestetään Islannissa kymmeniä ympäri maata. Tällaisia matkanjärjestäjiä ovat mm. Eldhestar ja Ishestar. Kyseisten tallien lyhyet matkat ovat turistirysiä (helposti yli 30 tyyppiä ryhmässä), mutta pidemmät maastovaellukset ovat ihan priimakamaa ja palvelu yksilöllistä. Suosittelen lämpimästi esim. Kjölurin vaellusta. Olen kuvannut hyviä reittivaihtoehtoja myös kirjoittamassani Mondo Islanti -matkaoppaassa, jota saa kirjakaupoista ja kirjastoista.

 • Anonyymi

  Damn, just tuolle ajankohdalle on vuoden ainoat pakolliset työt sovittuna. Nyt juuri olisin vielä niin loman tarpeessa eikä matkasuunnitelmia/seuraa ole luvassa tälle vuodelle… Koskas ne ensi kesän matkat tulee myyntiin, niin ei mene ohi? 🙂
  -Annu

  • Satu Rämö

   No voi harmistus… Mutta ensi vuoden matkojen myynti alkaa heti loppusyksystä. Kiljaisen kyllä täällä blogini puolella ja twitterissä heti kun matkat ovat myynnissä.

  • Anonyymi

   Jee! Taidanpa varata sitten samantien loman itselleni väikkärilahjaksi ja pään nollaamiseen. 🙂
   -Annu

 • Ani

  Luin tätä juttua onnesta soikeana ja aivan täpinöissäni – sitten päästiin siihen hintakohtaan, ja ilmiö oli kui piirretyissä missä päähenkilön korvat nuupahtaa ja olemus vesittyy. Olisi NIIN hienoa päästä tuommoiselle reissulle, mutta mistäpä revit rahat kun ens kerran rahaa tulee ens kuussa ja siihen asti kitkutellaan jo melkein miinusbudjetilla 🙁 Oi ja voi.

  • Satu Rämö

   Onhan toi 1.500 euroa ihan suolainen summa rahaa (vaikka siitä suurin osa meneekin kuluihin, joten hintaa ei pysty laskemaan…) Mutta ensi vuonna sitten? On vähän enemmän aikaa valmistautua…

  • Ani

   Heh, Suomen terveydenhoidollinen ala on niin kökkösesti palkattua, että epäilen vahvasti että ens vuosi menee samalla kaavalla – bonarina vielä opintolainan maksut siihen päälle, eli liekö rahaa enää edes tonnikalaan siihen makaronin kylkeen.
   Ois pitäny uskoa äitiä ja lukea hammaslääkäriksi.

  • Satu Rämö

   Riittää, että on ratsastanut sen verran, että osaa pysäyttää hevosen ja pysyy selässä käynnissä ja ravissa ilman sivutukea 🙂 Laukka on niin pehmeää ja usein myös hidasta islanninhevosilla, että ei haittaa vaikka ei olisi laukannut aikaisemmin. Tölttiä ei tarvitse osata – ei ne kaikki hevosetkaan osaa. Sitä pääsee kyllä kokeilemaan matkan aikana, mutta ei siis tarvitse olla mitään erityistietämystä senkään suhteen.

   Mä oon itse ihan tavallinen sunnuntairidaaja, istuin kuin keinutuolissa, rakastan vauhtia mutta myös käynnissä on kivaa. Ja hevosia on eri tasoisia – on hitaampaa ja vähän nopeampaa 🙂

 • Henna

  Miten homma hoituu, jos haluaa varata paketin Saksasta? … lentojen takia jne. Tulevaisuuden varalta kyselen. Kai sekin päivä vielä koittaa että rahaa löytyy munkin huvituksiin. 🙂

  • Satu Rämö

   Kesäkuussa oli mukana yksi matkalainen Keski-Euroopasta, hän lensi Helsingin kautta. Mutta on reissu varmasti mahdollista järjestää niinkin, että ostat itse lennot Islantiin ja veloitan vain Islannin osuuden matkasta (tulee luultavasti vähän kalliimaksi kuin valmiin paketin ostaminen, koska matkatoimistot yleensä saavat ryhmäalennukset; mutta se voi olla toisaalta mukavampaa kuin lentää ensin Suomeen ja sitten Islantiin).

 • Anonyymi

  Mahtavaa kuulla, että matkoja tulee ensi vuonnakin! Jos vain duunin kanssa ajankohta sopii, niin ehdottomasti mukana. Täytyy laittaa blogisi ahkeraan seurantaan, ettei mee päivämäärät tms. Tiedot ohi suun 🙂

  • Satu Rämö

   Hyvä kysymys… Jos itsenäisesti pärjää lentomatkan ajan, on kärsivällisyyttä istua autossa, peruskuntoa & osaa vähän ratsastaa, niin iällä ei sinänsä ole väliä. Mutta voin varmistaa jutun, jos haluat? Ota muhun vaikka yhteyttä sähköpostilla (satu (at) suomi . is), jos haluat tarkemmin tietoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *