Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesälukemista: Elisa Kirja

Asiaa kirjojen ja hyvän journalismin ystäville. Blogini ensimmäinen sisältöyhteistyö Suomen Blogimedian kanssa ei olisi voinut paremmin alkaa. Elisa Kirja* halusi tehdä yhteistyötä. No en kauaa kakistellut: hyviä e-kirjoja, äänikirjoja ja laadukasta suomalaista journalismia. Yes please! Tekin saatte osanne tästä hyvästä tarjouksen ja ilmaislahjan muodossa, tarkemmat ohjeet postauksen lopussa.

Kirjahylly 1.0

Olen asunut ulkomailla vuodesta 2007. Työasioissa käyn Suomessa noin neljästi vuodessa. Joka kerta Helsingissä käydessäni täytin matkalaukun paluumatkalla kirjoilla. Yksi iso kovakantinen painaa noin puoli kiloa; ylipainomaksuja kertyi järjetön määärä. Välillä kätkin kirjoja käsimatkatavaroihin ja fuulasin selvitystiskillä: Rennosti olkapäällä roikkuva ”todella kevyt” käsimatkatavara painoi oikeasti lähemmäs 15 kiloa. Koska halusin lukea nimenomaan kotimaista tai suomeksi käännettyä kirjallisuutta, ulkomaalaiset verkkokirjakaupat eivät saaneet minusta asiakasta.

Syksyllä 2011 löysin Elisa Kirjan ja vältin ensimmäisen kerran ylipainomaksut. Olen vuosien mittaan ostanut sieltä virtuaaliseen kirjahyllyyni kymmeniä teoksia. E-kirjoina esimerkiksi Pekka Hiltusta, Anna-Leena Härköstä, Kreetta Onkelia, Kari Hotakaista, äänikirjoina lenkkiseuraksi Leena Lehtolaista, Reijo Mäkeä, Taavi Soininvaaraa ja Remestä.

Kirjahylly 2.0.

Viime viikolla Elisa Kirja tarjosi minulle maksutta kolmea teosta ja käyttööni Samsungin lukulaitteen. (Samsungin lukulaitetta en tosin ole vielä ehtinyt kokeilla, vaan olen lukenut edelleen vanhalla iPadillani.) Valitsin teokset parin viikon takaisesta kesäkirjapostauksestani. Elisa Kirjasta mukaan lähtivät:

– Jo Nesbön Poliisi. En ihmettele, että Nesbö on tällä hetkellä maailman myydyin dekkarikirjailija. Luin eilen puoli kolmeen yöllä. Aamulla alkoi kolmannen kahvikupin jälkeen tuntua siltä, että ehkä herään.
– Jarkko Sipilän Valepoliisi. Teki kaameasti mieli ottaa se äänikirjana ihan vain Veikko Honkasen lukijaäänen takia, mutta ehdin pari viikkoa sitten ostamaan äänikirjana Sipilän toiseksi uusimman, Suljetuin ovin, ja siitä on vielä jäljellä seuraa ainakin seitsemälle juoksulenkille.
– Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin 1. Rakkaus. Tein tämän hankinnan lukijani Amelian suosituksesta. Uusi kirjatuttavuus, jännittävää!

Lyhyesti Elisa Kirjasta:

– IMHO paras valikoima kotimaista ja suomeksi käännettyä kirjallisuutta e-kirja- ja äänikirjamuodossa. Valikoimassa myös ilmaisia klassikoita, kuten Seitsemän veljestä.
– Ei turhaa roskapostitusta. Saan lafkalta mainoskirjeitä sähköpostiini muutaman viikon välein. No kalliiksihan se tulee, koska lankean tarjouksiin ja melkein aina ostan jotain.
– Helppo käyttää. Maksan ostokset suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla, jonka jälkeen lataan kirjan Elisa Kirja -sovellukseen iPadiin. Tähän menee noin kaksi minuuttia.
– Otin palvelun käyttöön muutama vuosi sitten. Silloin käyttöönotto oli suhteellisen iisiä. Äänikirjoja voi ladata mp3-soittimeen. E-kirjoja varten tarvitaan vähän isompi vempele: itse olen käyttänyt iPadia. Hommaan soveltuu myös esim. Samsung Galaxy Tab, iPhone tai Android-puhelin. (Kirjoja voi lukea myös tietokoneelta – mitä kaltaiseni hartiakipuinen ei missään nimessä halua tehdä.)

Jos harrastat lukemista ja haluat kokeilla e-kirjoja tai äänikirjoja, nyt olisi siihen hyvä tilaisuus. Seuraavat alennukset ovat saatavilla blogini lukijoille elokuun loppuun asti:

Lahja 1:
Saat 10 % alennuksen kaikesta Elisa Kirja -palvelun normaalihintaisesta sisällöstä. Ensin pitää rekisteröityä palveluun. Maksaessasi ostosta käytä alennuskoodia satu2.


Lahja 2:
Yksi maksuton LongPlay-artikkeli. LongPlay julkaisee suomalaista laatujournalismia sähköisessä muodossa yksi artikkeli kerrallaan. Muutaman kymmenen sivun mittaisissa tutkivan journalismin jutuissa on mm. kaiveltu Pekka Himasen taustoja, tutkittu suomalaista ihmiskauppaa ja jalkapallon sopupelejä. Jos hankit LongPlay-artikkelin (jonkun numeroista 1–5) Elisa Kirjan kautta, saat sen ilmaiseksi käyttämällä ostotilanteessa koodia satu1.

Sivu 1: ”Se lepäsi piilossaan, oven takana. Kulmakaapin sisäpuoli tuoksui vanhalta puulta, ruudilta ja aseöljyltä…

PS. Olen käyttänyt Elisa Kirjaa niin kauan, että osaan sen toiminnot lähes ulkoa. Jos käytön kanssa tulee hankaluuksia, laittakaa kommenttiboksiin kysymyksiä, vastaan jos vain osaan. Apua saa totta kai myös Elisa Kirjan Q&A:sta ja käyttöohjeista.

Lukuiloa!


Edioitu 1.7. kl 19:06: LongPlay-artikkeleja koskeva yksityiskohta (lahjakoodilla voi ostaa yhden LP-jutun  numeroista 1–5)


*)Yritys on Suomen Blogimedian sisältöyhteistyökumppani, eli tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi. 

17 Comments

 • Silja

  Tsii-sus, että pitää ihmisen olla tyhmä: miksi en ole koskaan ajatellut, että lenkillä voisi musan sijaan kuunnella äänikirjoja?! Tämä postaus saattoi juuri mullistaa maailmani.

  Äimistyneenä
  S
  lahdentakana.blogspot.com

  • Satu Rämö

   Mulla on tullut lenkkeilyyn ihan uusi ulottuvuus äänikirjojen kanssa. Jos kirja on tarpeeksi jännittävä, en malttaisi lopettaa juoksemista tai kävelyä, vaan kuunnella "yhden luvun vielä". Yleensä siksi noi dekkarit toimiikin mulla parhaiten äänikirjapuolella. 🙂

  • Rokkimamma

   Sama oivallus mulle tuli vvime syksynä. Kuuntelen äänikirjoja myös kotitöitä, pihatöitä ym tehdessä. tulee ihan huomaamatta touhuttua tunti tai kaksi kun kuuntelee hyvää kirjaa.

  • Satu Rämö

   No kiitos! Koin itsekin, että tämä oli juuri sellainen firma, jonka tuotteiden puolesta tekee mieli puhua. Mä oon itse kokenut ton kyseisen palvelun käyttäjänä tärkeäksi juuri sen, että se on helppo käyttää ja siellä on oikeasti juuri sitä valikoimaa mitä haen (kotimaistakin kirjallisuutta) eikä mitään diipadaapaa.

   Toi tarjous muuten koskee myös jo rekisteröityneitä jäseniä, joten ton 10 prossaa alea tai ilmaisen LP-artikkelin saa, vaikka olisikin jo rekisteröitynyt käyttäjä 😉

  • M

   Täälläkin tykätään tästä yhteistyöstä, vaikka en aiemmin ollut palveluun tutustunut ja iLaitteettomana en varmaan ihan heti jaksa sitä tehdäkkään. Sopii kuitenkin blogin sisältöön kuin nyrkki naamaan!

 • Henna

  Hm? Joku kertoo mulle tarinoita mun lenkkeillessä? Satu – oot nero! Miten en keksinyt tota? … käyn tutkimassa kyllä Elisaakin mutta ens alkuun latailen puhelimeeni mitä kotoa löytyy. Kiitos, kiitos, kiitos!! Jos vielä joskus elämässä voitan jonkun pokaalin niin osa kunniasta kuuluu sulle ja sun idealle.

  • Satu Rämö

   Kiitos 😀 Mä olen ollut ihan lenkkeilyäänikirjahullu jo pari vuotta. Enkö ole koskaan aikaisemmin muistanut mainita tästä loistokeksinnöstä – no onneksi tuli nyt puheeksi.

 • Anonyymi

  Kun kaksoset oli pieniä, tuli lenkkeiltyä helposti vaunujen kanssa kolme tuntia päivässä, ihan äänikirjojen takia. Tosin muilla kielillä kuin suomeksi – yritän aina lukea/kuunnella alkuperäiskielellä. Ehkä mä taas elvytän tän äänikirjailun kun alan fillaroida 12km duuniin.

  • Satu Rämö

   Mä taas yritän pitää suomen kielen taitoa terässä lukemalla ja kuuntelemalla paljon suomea. Se tietty rajoittaa valikoimaa aika paljon…

  • Anonyymi

   No se on tässä varmasti seuraavaksi edessä. Kuuntelin tanskaksi paljon kun halusin parantaa kuullun ymmärtämistä. Englanniksi taas saa usein kirjoja huomattavasti halvemmalla kuin käännöksiä. Mutta nyt kun tulen työssäni käyttämään suomea, niin ehkä pitää alkaa vaalia sitäkin kielitaitoa pitkästä aikaa.

 • Paula

  Voivoivoi, mä just luin sen Nesbøn ekan, punarinta, enkä malta oottaa, että pääsen kahlaamaan sarjan loppuun. Lumiukon ja Panssarisydämen oon jo lukenu aiemmin, koska Norjassa kaikki suositteli niitä (etenkin Lumiukkoa). Ehkä alanki kuunteleen niitä lenkillä, tulis varmasti lähdettyä useammin. Ja hei, ruohoa leikatessa äänikirjat toimii kans!!

 • Sapporo

  Miten hyvin tommosilta tableteilta lukee valoisassa/aurinkoisessa ulkoilmassa? Ihana palvelu, kerrankin hyvä valikoima ja hinnatkin siedettävät. Mutta haluaisin lukea Kindlellä, ilmeisesti se ei ole vaihtoehto. Mä olen myös samanlainen kirjanroudaaja ulkosuomalainen joka haluaisi lukea mieluiten suomeksi. Oon jo kahdessa vuodessa huomannut että pikkuhiljaa sanavarasto harvenee jos ei hyvää kielitaitoa pidä yllä!

  • Satu Rämö

   Kindlellä ei valitettavasti onnistu…

   Sähkökirjojen tiedostomuotoja on lukuisia, joista osaa yksittäinen lukulaite lukee, osaa ei. Useimmiten verkkokirjakaupat myy e-kirjoja vain muutamassa formaatissa. Suomessa suosituin tiedostomuoto on epub, ja niitä voi lukea suhteellisen monilla lukulaitteilla, mutta ei esimerkiksi Kindlellä. (Amazon-kirjakauppan Kindle on hyvä lukulaite).

   Mä luen iPadilla paljon ulkona esim. telttareissuilla (vie vähemmän tilaa kuin kirja) tai pihalla istuessa, ja teksti näkyy ihan hyvin, jos nyt ei ole ihan kamalan kirkas suora auringonpaiste. Mä luen iPadilla usein sängyssä iltaisin ja öisin, koska en tarvitse lukulamppua -> ukko saa nukuttua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *