Design-kauppiaan syysunelmat

Design-kaupan vuosikalenterissa mennään jo joulutilauksissa. Mutta fiilistellään nyt ensin syksyllä. Odotan syksyn pimeneviä iltoja. Enkä vähiten sen takia, että saamme panna kaupan hyllyyn tarjolle niin paljon kaikkia ihania suomalaisuutuuksia. Kaksi suurinta odokkiani ovat kaksi niinkin arkista asiaa kuin jatkojohto ja kumisaapas.

Julia Lundsten suunnitteli Nokian Jalkineille aivan tajuttoman hienon kumisaapasmalliston. Esimerkiksi kuvan kumpparin, jossa on korko. (En tietenkään laita kamalasti pahakseni, että näitä herkkuja ei tule Islannissa myyntiin kovin moneen myymälään.) Kokeilin Lundstenin malliston saappaita viime keväänä. Yllätyin, kun ne kovin sirosta ulkomuodostaan huolimatta istuvat myös omaan, akuankan räpylää muistuttavaan jalkaani kuin hanska. Voila! Suomessa näitä saa syksyllä varmaan aika monesta kenkäkaupasta. Vinkatkaahan lukijat toki, jos tiedätte tarkemmin.
Nokian kumisaapas. (Kuva: Berner)
Toinen tuote, josta povaan ovipumpun laulattajaa on eräs jatkojohto. Johtoi Oy:n omistaja, Rebekka, otti yhteyttä blogini kautta ja kysyi, olisiko meillä kiinnostusta. Klikkasin kuvat auki, vilkaisin hinnastoa ja hihkaisin että KYLLÄ!! Kaikilla on kodeissaan jatkojohtoja. Niitä kamalia valkoisia piilotellaan kirjahyllyjen taakse ja sohvien alle pölyä keräämään. Kaunis jatkis on edullinen, funktionaalinen ja kaikkiin koteihin sopiva piristysesine. Hittolainen, tuon sammaleenvihreän Johtoi-jatkiksen voi iskeä vaikka keskelle keittiön pöytää, ja se näyttää hyvältä.
Karkki vai jatkis?
Kiinnostava ja tärkeä yksityiskohta on myös se, että vaikka jatkojohdot on valmistettu Kiinassa, firman omistaja tietää tarkalleen, missä siellä, kenen toimiesta ja millaisissa oloissa. Palkkaus, vakuutukset ja työolot ovat kuten pitää. Jatkojohtoja saa Suomesta useammasta kaupasta. Lista jälleenmyyjistä löytyy täältä. Rebekka antoi minulle yhden johdon maksutta; heti kun johtolähetys on kolahtanut tullista kaupalle, vien yhden mukanani, asettelen sen keittiöön, kytken siihen Moccamaster-kahvinkeittimen ja hymyilen leveästi.
Älkää pahasti mulkaisko, kun sanon tämän: syksy, tule jo! Lohdullista, että elokuun alkuun ei ole kuin kolmisen viikkoa. Mutta pidetään nyt vielä hetki ennen sitä kesälomaa. Meikä ja pätkä lähtevät huomenna Suomeen. Täältä tullaan, Muumimaailma, Suomenlinna, Turku, ABC ja Kouvolan torikahvila. Lapsi varmisti vielä illalla nukkumaan mennessään, että onhan mummolla sitten taas sitä vaaleanpunaista ruokaa, johon laitetaan maitoa. Laitoin hoomoilasena mutsille tekstarin. Vastaus tuli heti. Sitä on ilman muuta jääkaapissa valmiina. Mummo tietysti hokas saman tein, että marjapuurosta oli kyse.

9 Comments

 • Sari

  Saappaat ovat muuten tosi hyvännäköiset eikä johtojakaan voi moittia!
  Tervetuloa Suomeen ja Turkuun sekä tietysti Muumimaailmaan. Marjapuuron paras aika alkaa täällä ollakin jo käsillä. Meillä se tehdään aina viinimarjoista, tulee sellaista ihanan kirpeää. Tunne tulee suuhun kun ajattelenkin puuroa.

 • Anonyymi

  Ikinä ei ole tullut mieleen, että jatkojohdot vois olla jotain muita kuin valkoisia…Mutta asiaan. Innolla odotan Suomi-postauksiasi 🙂 Mahtaako viime vuoden muumimaaohjeistus päteä tänä vuonna?

  • Satu Rämö

   Hih, mä luulen että tän vuoden muumimaailmavisiitistä tulee vähän parempi. Ajattelin tehdä jotain zen-harjoituksia edellisenä iltana ja yrittää muutenkin olla itse taantumatta 5-vuotiaan tasolle 😉

 • Anonyymi

  Tahtoo tuommoset kumpparit!!! Pitää varmaan laittaa mamma asialle ostamaan Suomesta, vai tuliskohan näitä tänne Norjaankin johonki myyntiin…

  Ja noita Jatkiksiakin voisin heti hankkia yhen kappaleen kaikkia värejä. 😀

  Terveiset Lillehammerista
  Jonna

  • Satu Rämö

   Joo noi kummparit on ihan älyttömän siistit. Kiva ettei tarvi Hai-saappaissa – vaikka nekin huippukumpparit ovat – ihan koko syksyä vetää; saa vähän vaihtelua 🙂

   Nyt täällä Suomessa käydessäni olen huomannut että lähes joka naisten- ja lifestyle-lehdessä on ollut joko saappaista juttua tai Julia L:n haastattelu. Pöhinää siis täälläkin.

   Ja noi Jatkikset on niin karkki. En malta odottaa että pääsen kotiin sovittamaan omaa. (PS. Niitä saa verkkokaupoistakin, jos ei kotipaikkakunnallasi ole vähittäismyyjää.)

  • Anonyymi

   Mun täytyy vähän seurata mediasta sitä pöhinää, ja yrittää saada käsiini saappaat mahdollisimman pian. Olis muuten varmasti ainakin hetken aikaa ainoat parit täällä Lillehammerin suunnilla. Mutta ei varmaan kauaa… 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *