Kesälukemista: Elisa Kirja

Asiaa kirjojen ja hyvän journalismin ystäville. Blogini ensimmäinen sisältöyhteistyö Suomen Blogimedian kanssa ei olisi voinut paremmin alkaa. Elisa Kirja* halusi tehdä yhteistyötä. No en kauaa kakistellut: hyviä e-kirjoja, äänikirjoja ja laadukasta suomalaista journalismia. Yes please! Tekin saatte osanne tästä hyvästä tarjouksen ja ilmaislahjan muodossa, tarkemmat ohjeet postauksen lopussa.

Kirjahylly 1.0

Olen asunut ulkomailla vuodesta 2007. Työasioissa käyn Suomessa noin neljästi vuodessa. Joka kerta Helsingissä käydessäni täytin matkalaukun paluumatkalla kirjoilla. Yksi iso kovakantinen painaa noin puoli kiloa; ylipainomaksuja kertyi järjetön määärä. Välillä kätkin kirjoja käsimatkatavaroihin ja fuulasin selvitystiskillä: Rennosti olkapäällä roikkuva “todella kevyt” käsimatkatavara painoi oikeasti lähemmäs 15 kiloa. Koska halusin lukea nimenomaan kotimaista tai suomeksi käännettyä kirjallisuutta, ulkomaalaiset verkkokirjakaupat eivät saaneet minusta asiakasta.

Syksyllä 2011 löysin Elisa Kirjan ja vältin ensimmäisen kerran ylipainomaksut. Olen vuosien mittaan ostanut sieltä virtuaaliseen kirjahyllyyni kymmeniä teoksia. E-kirjoina esimerkiksi Pekka Hiltusta, Anna-Leena Härköstä, Kreetta Onkelia, Kari Hotakaista, äänikirjoina lenkkiseuraksi Leena Lehtolaista, Reijo Mäkeä, Taavi Soininvaaraa ja Remestä.

Kirjahylly 2.0.

Viime viikolla Elisa Kirja tarjosi minulle maksutta kolmea teosta ja käyttööni Samsungin lukulaitteen. (Samsungin lukulaitetta en tosin ole vielä ehtinyt kokeilla, vaan olen lukenut edelleen vanhalla iPadillani.) Valitsin teokset parin viikon takaisesta kesäkirjapostauksestani. Elisa Kirjasta mukaan lähtivät:

– Jo Nesbön Poliisi. En ihmettele, että Nesbö on tällä hetkellä maailman myydyin dekkarikirjailija. Luin eilen puoli kolmeen yöllä. Aamulla alkoi kolmannen kahvikupin jälkeen tuntua siltä, että ehkä herään.
– Jarkko Sipilän Valepoliisi. Teki kaameasti mieli ottaa se äänikirjana ihan vain Veikko Honkasen lukijaäänen takia, mutta ehdin pari viikkoa sitten ostamaan äänikirjana Sipilän toiseksi uusimman, Suljetuin ovin, ja siitä on vielä jäljellä seuraa ainakin seitsemälle juoksulenkille.
– Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin 1. Rakkaus. Tein tämän hankinnan lukijani Amelian suosituksesta. Uusi kirjatuttavuus, jännittävää!

Lyhyesti Elisa Kirjasta:

– IMHO paras valikoima kotimaista ja suomeksi käännettyä kirjallisuutta e-kirja- ja äänikirjamuodossa. Valikoimassa myös ilmaisia klassikoita, kuten Seitsemän veljestä.
– Ei turhaa roskapostitusta. Saan lafkalta mainoskirjeitä sähköpostiini muutaman viikon välein. No kalliiksihan se tulee, koska lankean tarjouksiin ja melkein aina ostan jotain.
– Helppo käyttää. Maksan ostokset suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla, jonka jälkeen lataan kirjan Elisa Kirja -sovellukseen iPadiin. Tähän menee noin kaksi minuuttia.
– Otin palvelun käyttöön muutama vuosi sitten. Silloin käyttöönotto oli suhteellisen iisiä. Äänikirjoja voi ladata mp3-soittimeen. E-kirjoja varten tarvitaan vähän isompi vempele: itse olen käyttänyt iPadia. Hommaan soveltuu myös esim. Samsung Galaxy Tab, iPhone tai Android-puhelin. (Kirjoja voi lukea myös tietokoneelta – mitä kaltaiseni hartiakipuinen ei missään nimessä halua tehdä.)

Jos harrastat lukemista ja haluat kokeilla e-kirjoja tai äänikirjoja, nyt olisi siihen hyvä tilaisuus. Seuraavat alennukset ovat saatavilla blogini lukijoille elokuun loppuun asti:

Lahja 1:
Saat 10 % alennuksen kaikesta Elisa Kirja -palvelun normaalihintaisesta sisällöstä. Ensin pitää rekisteröityä palveluun. Maksaessasi ostosta käytä alennuskoodia satu2.


Lahja 2:
Yksi maksuton LongPlay-artikkeli. LongPlay julkaisee suomalaista laatujournalismia sähköisessä muodossa yksi artikkeli kerrallaan. Muutaman kymmenen sivun mittaisissa tutkivan journalismin jutuissa on mm. kaiveltu Pekka Himasen taustoja, tutkittu suomalaista ihmiskauppaa ja jalkapallon sopupelejä. Jos hankit LongPlay-artikkelin (jonkun numeroista 1–5) Elisa Kirjan kautta, saat sen ilmaiseksi käyttämällä ostotilanteessa koodia satu1.

Sivu 1: “Se lepäsi piilossaan, oven takana. Kulmakaapin sisäpuoli tuoksui vanhalta puulta, ruudilta ja aseöljyltä…

PS. Olen käyttänyt Elisa Kirjaa niin kauan, että osaan sen toiminnot lähes ulkoa. Jos käytön kanssa tulee hankaluuksia, laittakaa kommenttiboksiin kysymyksiä, vastaan jos vain osaan. Apua saa totta kai myös Elisa Kirjan Q&A:sta ja käyttöohjeista.

Lukuiloa!


Edioitu 1.7. kl 19:06: LongPlay-artikkeleja koskeva yksityiskohta (lahjakoodilla voi ostaa yhden LP-jutun  numeroista 1–5)


*)Yritys on Suomen Blogimedian sisältöyhteistyökumppani, eli tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi. 

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö