Operaatio Lipstick ja toinen hyvä esikoinen

Terveisiä työmatkalta Pohjois-Islannin auringon alta! Persusta on treenattu ratsatsamalla, päätä melkein särkee hienoista maisemista ja naama paloi auringossa. On uitu, syöty kalaa, kuultu tarina merilehmistä ja huomenna kävelemme mm. tulivuoren päällä. Olisipa mun kaikki työmatkat yhtä upeita! Laitan kuvia heti, kun kotiudumme täältä paratiisista. Tai siis jos kotiudumme – mies nimittäin löysi internetistä kohtalokkaan myynti-ilmoituksen. Tässä hevostilan kupeessa olisi iso maapläntti myytävänä. Hehheh.

Kuva: Otava

Ennen kuin hyppään hevosenselkään ja suuntaamme jälleen töltäten kohti vuonon rantaa (bongasimme vuonossa muuten eilen valailta!), on pakko tässä kesäfiiliksessä hehkuttaa myös vähän kesälukemisesta. Nimittäin kahta aivan erityisen hyvää kotimaista esikoiskirjaa. Suosittelen niitä molempia kesäseuraksi, vaikka ne eivät tyyliltään voisi ollakaan kauempana toisistaan.

Toinen on kevyt chic lit seksiseikkailuja diggaavasta sotakirjeenvaihtajasta, toinen on intensiivisellä tavalla haikeamielinen tuplatarina (kaksi kertojaääntä, kaksi päätarinaa) ihmisen mielen hajoamispotentiaalista ja siitä, millaisena vasarana ihmissuhteet – yleensä juurikin rakkaussuteet – voivat toimia.

Pia Heikkilän Operaatio Lipstick on kuin Shakiran semisti seksikäs vetkutusbiisi pyllyä kohottavassa tennishameessa – mielellään hiekkarannalla alkuillasta ensimmäisen skumppalasillisen jälkeen. Huulipuna on railakas kirja auringonottoseuraksi, perjantai-illan kaveriksi tai matkalukemiseksi. Etu- ja takakannen väliin mahtuu seksin, komeiden miesten ja actionin lisäksi kiinnostavia yksityiskohtia kreisistä ekspattimenosta Kabulissa.

Kuva: WSOY.

Virpi Pöyhösen Hän rakastaa minua on hiljaa soitettu Nina  Simonen mollivoittoinen biisi polviin asti ulottuvassa sadetakissa mökin terassilla. Siinä kynnetään ystävyyssuhteita, perhesuhteita ja ennenkaikkea rakkaussuhteita. Tätä kirjaa luetaan rauhassa ja mielellään yhdeltä, korkeintaan kahdelta istumalta. On toimittaja, joka aloittaa suhteen naimisissa olevan työkaverinsa kanssa. On huoneeseensa linnoittautuneita japanilaisnuoria, yksi kadonnut käsilaukku ja itseään vaihto-oppilasvuoden jälkeen etsivä nuori tyttö. Kirjan synnyttämät tunne-elämykset ovat hämmästyttävän voimakkaita. Useammin kuin kerran kirjaa lukiessani koin kuiskaavani kirjan henkilölle Mä niin tiedän, miltä susta tuntuu.


Hän rakastaa minua tuli jäsenkirjana Pienestä Esikoiskirjakerhosta. Sen voi hankkia myös mm. e-kirjana Elisa Kirjasta. Operaatio Lipstick ilmestyi suomeksi tällä viikolla, joten sen pitäisi olla jo kirjakaupoissa. Kirja ilmestyi ensin englanniksi (en ole itse ehtinyt vielä lukea sitä suomeksi), ja ehkä joku tarkkasilmäinen lukija muistaa, että minun piti olla mukana tekemässä kirjaa suomeksi. No, se homma kaatui muihin työkuvioihin, mutta uskon, että suomennoksesta tuli siitä huolimatta varsin hyvä 😉

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö