Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kauppiaan kevättervehdys

Viime päivät on taas ollut sellainen hoppu, että lounaaksi on vedelty pähkinöitä ja kaurakeksejä. Yhtenä aamuna kolmesta sain aamukiireessä puettua alushousut oikeinpäin jalkaan. Kiitos äidin korvaamattomien  apuvoimien, jotka saapuivat paikalle aivan parhaaseen aikaan ikinä, sain viikon ajan itsestään täyttyvän jääkaapin, illalliseksi makaroonilaatikkoa ja lettuja ja kaupan päälle kylvetetyn, iltasatuluetun ja syötetyn lapsen. Voila!

Tuli on ollut perseen alla, koska ensi viikolla vietetään Islannin suurinta design-tapahtumaa, jokakeväistä DesignMarchia. Pian tänne kalastajakylään lappaa kaikenmaalaista design-väkeä ja lehtimiestä. Kauppa piti saada edustuskuntoon!  Niinpä olemme kollegani Maaritin kanssa viime päivät rakentaneet sovituskoppia, suunnitelleet vaaterekkejä, maalanneet seiniä, koonneet hyllyjä, poranneet betoniseinää ja ohjeistaneet graafikkoa. Tämmöistä siis:

Tämä pora kestää äidiltä tyttärelle.

Joutomaalla on ehkäpä maailman upein kortti- ja julistevalikoima. Bongasin Joutomaan ensimmäistä kertaa ennen joulua, kun yksi islantilainen runoilija kävi näyttämässä meille Turun-reissultaan ostamiaan tuliaisia. 

Muumilaakso. No need to say more.

Eeron lamppuja, Hileen kahvilusikoita, Islannin ensimmäinen sähköhella ja Reykjavíkissa opintomatkalla olleen kouvolalaisen puukäsityöluokan voiveitsiterveiset.

Rakkauteni räsymattoihin on kestävää sorttia.

Nämä CMYKistävän säilytyspussit bongasin viime vuonna Varpunen-blogista. Ja nyt niitä saa Reykjavikistakin!
Ja tämä kuulkaa on se kauppiaan erävoitto ja henkilökohtaisen kevääni suurimmat uutiset. Parin viikon sisällä alamme myydä Marimekon vaatteita ja laukkuja. Voi mun JEE! Pian Reykjavík on yks vitun iso unikkopelto.

8 Comments

 • Anonyymi

  Hei mahtavaa, Marimekkoa! Siitä onkin jo varmaan kolme vuotta kun se Laugavegurilla Marimekkoa myynyt kauppa meni nurin. Oon tulossa kesäksi takas Islantiin, tuun heti alkajaisiksi tsekkaan teidän kaupan ku onnistuin just viikkoa ennen avajaisia muuttaa muille maille 🙂

  Mira

  • Satu Rämö

   Jee, tervetuloa 🙂 Marimekkoa kysellään paljon, lähes päivittäin. Siksi onkin ihan super-siistiä päästä testaamaan, toimiiko se. Jibbee!!

 • Anonyymi

  Sä oot Satu ihme myyntimimmi. Sä osaat myydä vaikka mitä isoille kihoille. Kuinka isolla rahalla sut saa meille töihin?

 • Anonyymi

  Onhan vallan hienosti sisutettu kauppa! En ymmärrä, miten jotkut vaan osaa tuon taidon….oikein silmä lepää 🙂 Tuo korttitelinekin, simppeliä ja yksinkertaista, värkit löytyy joka tuvasta mutta ei vaan olis tullu mulle ikinä mieleen. Lisäpisteet apuväelle kotona!

  • Satu Rämö

   Kiitos paljon, ihana!

   Me kauppiaatkin ollaan ihan huipputyytyväisiä kaupan uuteen sisustukseen. Lopputulos on todiste niukkojen resurssien tehokkuudesta. Mä nimittäin olen ihan varma, että näin luovaan lopputuolokseen ei oltaisi päästy, jos meillä olisi ollut remonttiin iso budjetti ja oltaisiin maksettu ammattilaisille timpurintöistä. Nyt oli pakko tehdä mahdollisimman paljon itse. Mietimme mihin on varaa ja miten Ikean rumista hyllyistä saisi vähän salonkikelpoisempia. Rakensimme sovituskopin vanhasta ovesta, jonka maalasimme valkoiseksi ja Ikean verhoista. (Ei arvaisi kun lopputulosta katsoo.) Korttitelineet syntyi laudanpätkistä, rautalangasta ja halvoista nauloista. Kirkkaan vihreää maalia käytiin kinumassa edulliseen hintaan "näytepurkki" paikallisesta maalikaupasta 😉 Mies kävi tekemässä sähkötyöt, kollegani mies hitsasi meille vaaterekit ja auttoi maalaamisessa ja kaikessa muussakin. Vaaterekkien välissä oleva hylly on joku Ikean muutaman kymmenen euron hintainen kauhistus, mutta suihkutin sen päälle kolme kerrosta kirkkaanpunaista spray-maalia. Sain siinä samalla pirteät kevätraidat myös tukkaani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *